liifeofebba

Kategori: Vardagslivet

Den nakna sanningen part 2

Ibland kan livet se ut såhär: Max hamburgare till middag 20.30 i bilen på väg hem till Stockholm efter en lång jobbdag i Västerås. Mina dagar är väldigt tidspressade så det blir en hel del tangent-luncher (när man sitter vid datorn och jobbar samt äter samtidigt) och de senaste veckorna när jag rest mycket har det blivit mat i farten, t.ex. en sallad på tåget eller som i detta fallet en fet hamburgare. Det jag vill säga med detta är att man inte alltid förlita sig blint på det som visas på sociala medier, för det är bara en bråkdel av ens liv som publiceras. Ingens liv är flott dygnet runt, även om det kan verka så på sociala medier. 

Idag är min första dag tillbaka på kontoret efter nästan två veckors resande och jag har verkligen saknat det! Atmosfären, energin och mina rutiner. Imorgon bär det dock av över dagen igen, så därför tänker jag suga åt mig all energi jag kan idag. 

Hoppas ni får en grym onsdag!

Mitt veckoschema

Godmorgon! Jag hoppas ni haft en härlig helg och att ni, precis som jag, är taggade på en ny vecka. Jag har varit igång konstant sedan förra måndagen men trots det känner jag mig mer energifylld än på länge. Mitt livshjul - enligt min verklighet - känns balanserat. Jag mår fantastiskt bra, jobbar hårt och mycket (vilket jag trivs väldigt bra med!), har goda sömnrutiner, unnar mig vad själen suktar efter på helgerna, äter bättre mat än tidigare, mediterar dagligen och tränar några gånger i veckan. Balans. Det viktigaste för mig är sömnen och kosten, faller det så faller allt. Hälsan är A och O! 

Mitt veckoschema: 

Måndag: Ska iväg till Örebro på jobb, är tillbaka i Stockholm någon gång under kvällen. Då ska jag läsa BOLD (den handlar om att lära sig tänka större och att utmana hjärnan, otroligt intressant!)

Tisdag: Åker iväg till Västerås på jobb från tidig morgon till sen kväll.

Onsdag: Ska förmodligen ha PT-pass vid 06.00 och sedan är det jobb resten av dagen. Det blir den första dagen på kontoret på över en vecka, pepp! Har saknat kontoret och hela atmosfären som är där. Den energin finns inte på många andra ställen. 

Torsdag: Åker iväg till Gävle på jobb hela dagen. 

Fredag: Morgonträning med PT i grupp och sedan jobb hela dagen. Kvällens planer är ännu obestämda. 

. . . 

Helgens planer är ännu inte spikade, mer än att jag har boxning på lördag morgon och att jag eventuellt ska på bio med Linnea. Annars vill jag ta det lite som det kommer, vara spontan och känna efter vad jag vill göra i nuet. 

Vad har ni för roligt inplanerat i veckan? 

Den nakna sanningen

Igår mötte jag upp Linnéa, som jag inte sett på hur länge som helst, för ett glas på Strandvägen 1. Här satt vi i några timmar och pratade ikapp om livet medan lördagspulsen pulserade omkring oss.

 Jag kan tycka det är supertrevligt att, när helgen kommer, gå ut och unna sig ett glas Cava på ett schysst ställe tillsammans med en tjejkompis för upplevelsens skull! Vissa gånger tar jag det alkoholfria alternativet men ibland vill jag unna mig motsatsen. Att däremot festa in på morgontimmarna har jag kommit fram till - är inte min grej. Undantagsvis om det inte är något väldigt speciellt som firas, som den senaste gången på min studentdag. Det var roligt! Annars föredrar jag att komma i säng i rimlig tid så jag vaknar upp fräsch dagen efter och kan ta itu med saker. Haha, ibland undrar jag om jag är 20 eller 45.. Är jag ensam om detta? 

Åter till kvällen. Här ser ni fina Linnea! Vi lärde känna varandra genom utbildningen (Arndt's Sales Academy) som vi gick i höstas. Hon flyttade även hon hit från annan ort i Sverige (Linköping) och har nu - precis som jag - förälskat sig i Stockholm. Härligt tycker jag! Vi delar dessutom intresset att hitta härliga restauranger att utforska på helgerna vilket är om möjligt ännu härligare. Det är en av mina hobbys! 

Efter några timmar tog vi oss vidare till Nybrogatan 38 för en lättare middag. Vi beställde in små-tacos - otroligt gott!

En lördagskväll i sitt esse! 

Jag var i säng redan innan midnatt och vaknade därför upp pigg och fräsch imorse, härlig känsla! Nu ska jag - precis som igår - förbereda jobbsaker medan jag kör ett tvätt-race. Jag hinner inte göra det i veckodagarna (prioriterar annat) så jag skjuter alltid på saker som städning, handling, tvätt etc. till på helgen....vilket ibland leder till att min kyl står tom precis som igår. Den nakna sanningen. Ni som flyttat hemifrån, jag är nyfiken! Hur brukar ni göra kring dessa områden? 

 

När mår jag som bäst?

- Gårdagens hotellfrukost -

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen efter en vecka på resande fot runt om i hela Sverige. Jag tycker snarare det är kul att resa iväg på jobb än motsatsen, just för variationen: det är mycket nya intryck, möte med nya människor och miljöombyten. Två dagar hinner jag vara hemma innan det bär av mot nya destinationer igen, dock bara tre dagar den här gången. Jag älskar att springa fort och när livet går i 190 mår jag som bäst - jag vill bara framåt! 

- Min arbetsplats under morgonen/förmiddagen igår -

Vi åkte tåg tillbaka till Stockholm igårkväll och när vi rullade in över vattnet kände jag hur hela mitt hjärta fylldes av värme. Jag älskar den här staden och att besöka andra städer runt om i landet får mig bara att inse det ännu mer. På tal om att åka tåg (eller flyga) så är det något som sker med min hjärna när jag gör det. Den sätts igång på högvarv och massor av tankar och idéer växer fram. Det finns liksom inte så mycket andra intryck att ta in så hjärnan skapar sitt eget. Love it! 

- Sushimiddag i hotellsängen i torsdags kväll - 

Lördagar betyder boxning för min del och idag var inget undantag. Det var första passet efter en månads uppehåll, så det var otroligt tufft men skönt efteråt! Att boxas är alltid väldigt kul och passar bra oavsett vilket sinnesstillstånd man kan tänkas vara  i. Är jag glad så har jag mycket energi till att köra slut på mig själv och är jag upprörd är det också skönt att köra slut på sig själv - framförallt att slå ut sina känslor på en säck. Det är utan tvekan den bästa träningsformen jag testat på! 

- Gammal bild från när mamma var på besök i Stockholm -

Jag har precis varit iväg och handlat. Det enda som fanns i mitt kylskåp efter den här veckan var en flaska ketchup, haha. Inte särskilt glamouröst... Det gäller att ta eget ansvar i vuxenlivet för det finns ingen annan som gör det åt en. På tal om något annat ska jag jobba i några timmar nu, då jag har deadlines på samarbeten som ska in och även behöver förbereda x antal saker inför den kommande veckan. Därefter ska jag möta upp Linnéa för ett glas i stan följt av middag.

Perfekt lördag!

Jobb och Malmös bästa utsikt

Efter en 12h arbetsdag i onsdags (vilket är min standard om jag inte räknar in mina sociala medier) ville jag visa Kamila Malmös bästa utsikt!

Vi promenerade till Malmö Live och åkte upp til 25e våningen där vi möttes av deras Skybar med utsikt över hela Malmö och även vattnet. 

Bästa Kamila! Det känns som att vi varit sambos de senaste två veckorna och en tredje vecka blir det. Vi har väldigt roligt ihop så det äger!

Vi unnade oss vars ett glas innan vi gick vidare för middag. 

Det hör inte till vanligheterna att en kväll mitt i veckan ser ut såhär så det var härligt med omväxling. 

Idag är det den viktigaste dagen på året!

Idag är det den Internationella Kvinnodagen - den viktigaste dagen på hela året. 

Jag är inte särskilt insatt när det gäller övrig politik (helt klart ett förbättringsområde som jag måste jobba på att bli insatt i!) men en fråga jag verkligen brinner för är kvinnors rätt i samhället och därför tycker jag att Internationella Kvinnodagen är jätteviktig. Det är en dag att uppmärksamma kvinnor på, de framsteg som gjorts sedan hundra år tillbaka men även att hedra de kvinnor som visat mod och beslutsamhet och tagit en aktiv roll att förändra sitt land eller samhälle. Oavsett om du som läser detta är en kvinna på 18 år eller 45 - så är du fantastisk, stark, modig och intelligent. Kvinnor är bäst. Punkt slut.  

 

 

Black fur och kvällsfunderingar

- Päls HÄR - Solglasögon HÄR -

Nu är jag tillbaka på hotellet igen efter en lång dag på Malmömässan. Det känns annorlunda att åka till Malmö och checka in på hotell istället för att åka hem till mina föräldrar. Det känns vuxet och jag älskar det! Det är alltid en mångfald minnen som dyker upp i mitt huvud när jag åker ner hit från Stockholm. Jag bodde trots allt här under arton år av mitt liv. Däremot saknar jag det inte - även om det är mysigt att besöka med jämna mellamrum. Stockholm är den bästa staden jag vet och jag är så tacksam för allt som har hänt sedan jag tog studenten för snart åtta månader sedan. Allt går bara man vill och det tänker jag fortsätta bevisa för mig själv till dess att jag blir gammal och grå och även långt efter det. Lite kvällsfunderingar. Nu ska Kamila och jag ut på middag. Hoppas ni haft en bra dag! 

Mot sydligare grader

Dagens lunch to go

Dagens destination för jobb var inget mindre än Uppsala. Jag var först på kontoret i några timmar under morgonen/förmiddagen och jobbade därifrån innan vi, som i Kamila och jag, begav oss. Jag kom hem för drygt en timme sedan och skulle då lägga mig på sängen för att ta några djupa andetag (har fått det i läxa av min PT, tydligen har jag andats på fel sätt tills nu) och jag...somnade! Vaknade upp en halvtimme senare med kläderna på - jag antar att andingen fick mig att komma ner ordentligt i varv. Nu ska jag börja packa min weekend-bag för tidigt imorgon bitti bär det av mot sydligare grader för jobb i tre dagars tid. Kan ni gissa vart? 

 

 

Mitt veckoschema

Godmorgon måndag!

Ny vecka, nya möjligheter. Trots att klockan är 04.00 (ska med tåget strax så är uppe extra tidigt idag) så känner jag mig utvilad efter min lugna helg. Jag tänkte dela med mig av mitt veckoschema till er - är på resande fot hela veckan så det ser lite annorlunda ut än vad det brukar! 

Måndag: Tåg till Göteborg 5.40, jobb hela dagen och tillbaka i stan 21.00. 

Tisdag: Jobb från kontoret 07.00-11.00 och sedan åka till Uppsala för jobb från 11.30-18.00. Vill träna på kvällen när jag kommit hem, om inte på gymmet så åtminstone yoga eller annan hemmaträning. Körde mitt första PT-pass förra veckan och blev så taggad på att köra igång ordentligt nu! 

Onsdag: Tåget mot Malmö rullar vid 07.00 och vi är framme någon gång vid lunchtid. Här checkar vi, som i Kamila och jag, in på hotell i två nätter. 

Torsdag: Åker till Linköping över dagen för jobb och sedan tillbaka till Malmö igen på kvällen för ytterligare jobb.

Fredag: Jobb i Malmö hela dagen och på kvällen bär det av hemåt till Stockholm igen. Är inte tillbaka förrän vid 21.30 så gissar på att det blir bums i säng då.

Lördag: Boxning på morgonen, sedan har jag bokat in en ny franstid och där efter vill jag äta en god middag med härligt sällskap. 

Söndag: Det var ett tag sedan jag brunchade så om jag hinner skulle jag vilja göra det. Annars träna, tvätta och förbereda bloggmaterial inför den nästkommande veckan m.m.

 

Hur ser era veckoplaner ut?

Mina nya vardagsrutiner från och med idag

Under söndagen köpte jag en latte på Espresso House och promenerade i vinterkylan ner till stan medan jag lyssnade på en podcast. Det var balsam för själen. Väl i stan gick jag loss på Zara bland annat och unnade mig en drös nya plagg. Jag lever efter att om jag känner mig proffsig och fin så presterar jag även bättre. 

Idag är det måndag igen och jag är pepp på livet. Från och med den här veckan har jag lagt om mina rutiner vilket jag tror kommer göra susen för kropp och knopp. Målet är att träna minst tre dagar i veckan (helst fyra, men prioriterar annat före). Ett konditionspass på gymmet, ett PT-pass (jag har det första på torsdag morgon, wiho!), morgonträningen med PT i grupp på fredagar och boxningen på lördagar. Jag har även som mål att få minst sju timmars sömn varje natt och att äta ordentligt med bra mat. Sist men inte minst ska jag lämna datorn på kontoret minst två kvällar i veckan för att vila hjärnan när jag kommer hem.

Liknande blus HÄR

På tal om jobb så åker Kamila och jag till Jönköping på jobb tidigt imorgon bitti och kommer inte hem förrän senare under kvällen. I torsdags var vi i Karlstad och under nästa vecka ska vi till fem olika ställen på fem dagar. Roligt med omväxling! Annars ska jag spana efter semesterhus i Barcelona när jag får tid över, det blir cirka tio dagars semester där med familjen i sommar. Härligt! Har ni börjat planera er sommar än?

 

Vill att alla helger ska vara som denna

Hädanefter ska mitt mål vara att alla helger ska vara som den här. Jag har varit spontan, sovit ut, druckit rödvin med mina vänner på en roof top bar med utsikt över hela Stockholm, promenerat i vinterkylan, tillåtit mig själv att stänga av, shoppat nya kläder, skrattat till jag gråtit och ätit mörk choklad i mängder. Men framförallt så har jag tagit hand om mig själv och unnat mig allt som min själ suktat efter, vilket jag förstått är det viktigaste av allt. Att lyssna på vad själen vill ha.

Visst låter det som en fantastisk helg? Min livsglädje är på topp! Jag känner mig återställd och redo för att köra på i mitt vanliga tempo igen. 

En roof top bar vid namn Himlen, som ligger i Skrapan på Södermalm. Här hängde vi under hela lördagskvällen. Det var en helt fantastisk utsikt och atmosfären var magisk även den!

Det här är Rebecca. Min fantastiska, fina, härliga och kloka bästa vän. En av de mest varma och omtänksamma människor som jag någonsin har träffat! Vad gjorde jag ens innan du kom in i mitt liv? Tänk att ödet bestämde att våra vägar skulle korsas i augusti förra året. Du visar mig dagligen vad äkta vänskap är. 

Kevin och John kikade förbi i några timmar under kvällen igår, som jag har saknat dem!! De gick också säljskolan i höstas. Alla har fullt upp med sina nya jobb så det var väldigt trevligt att catcha upp.

Min födelsedagshelg pt. 1

Nu har jag börjat landa efter tre intensiva dagar med födelsedagsfirande från morgon till kväll, så nu tänkte jag berätta om min helg! Vi börjar med lördagen. 

 

När jag landade på Sturup under tidig eftermiddag blev jag upphämtad av min pappa och lillebror. När jag kom till mina föräldrars hus var det massa pynt överallt och jag tänkte att "de har bara piffat lite fint för att välkomna mig hem". Oj vad fel jag hade...för när jag öppnade dörren till mitt flickrum stod våra familjevänner där, utklädda i peruker och roliga hattar och sjöng för mig. Jag har nog aldrig blivit så chockad i mitt liv tror jag. Så himla fint!!! Uppskattade det verkligen. Under tiden som vi catchade upp hade mamma dukat upp mat i mängder som hon beställt via en cateringfirma. Det fanns smörgåstårta, chark, ceasarsallad och nybakat bröd. Till efterrätt bjöds det på tårtor och bakelser. Världens bästa överraskning!  


På kvällen hade jag bokat bord till mig och några tjejkompisar på KOL - en relativt nyöppnad restaurang i Malmö. Jag hade inte träffat dem på nästan två månader nu, så jag blev väldigt glad av att se dem!! Alla lever så olika liv och gör helt olika saker. Gällande middagen så var det den trevligaste på länge. Jag bara kopplade av och njöt av atmosfären. Alla utom Lina tog hamburgare och så delade vi på en flaska vin. Jag har inte druckit alkohol på ett halvår men det kan vara trevligt i rimlig mängd (två glas) vid speciella tillfällen, som den här helgen när jag fyllde 20. Vid midnatt skiljdes vi åt och jag åkte åter hem för att sova.

To be continued...

Hej från Arlanda!

Hej från Arlanda! 

Här sitter jag just i detta nu och jobbar i väntan på att mitt flyg till Malmö ska gå. Det märks att jag är på bättringsvägen för min energi börjar äntligen återvända. Love it! Man ska verkligen vara tacksam över att man vanligtvis mår så bra som man gör. Den här veckan har varit kämpig eftersom jag varit sjuk och jag valde att köra på ändå. Bra eller dåligt det vet jag inte, någonstans tror jag ändå man själv känner av gränsen för hur hårt man kan pusha sig själv och inte. Det är viktigt att lyssna på kroppen. Att alltid göra det bästa av situationen är något jag lever efter, så det har min ambition även varit hela denna vecka. 

Var ska jag flyga till från Arlanda då? Jo, jag ska faktiskt åka till Skåne i ett dygn. Det kommer att bli ett fullspäckat dygn för jag har redan hunnit boka upp i princip all tid som jag har till godo. Anledningen till att jag ska dit är främst för att jag fyller år på måndag och att vi ska fira mig med släkten imorgon. Vi ska äta brunch på Ystad Saltsjöbad vilket nog är mitt absoluta favoritställe när det gäller denna kategori. Idag när jag landar hade jag tänkt spendera tid med min familj innan jag ska ut och äta middag på en nyöppnad restaurang i Malmö ikväll med några tjejkompisar. Hoppas ni får en fantastisk helg och ta hand om er!

 

 

Nätverksträff på kontoret

Idag vankades det nätverksträff på kontoret så jag och järngänget aka. mina kollegor var på kontoret vid 06.00 för att fixa i ordning frukosten ovan. Det kom över sextio personer från näringslivet - alla redo för att nätverka med varandra denna fredagsmorgon. 

Det var jättekul att träffa Adrian igen, som jag gick säljskolan tillsammans med i höstas. Han har precis startat sitt första företag där han säljer dessa vackra rosboxar. Häftigt! Perfekta presenten till flick- eller pojkvännen nu inför alla hjärtans dag i veckan som följer.

Dagen har sedan, bokstavligt talat, gått i ett. Jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen men plötsligt var det kväll och vi var på väg ut från kontoret. På vägen hem stannade vi och köpte thaimat som jag precis fått i mig, jag var vrålhungrig så det passade bra med mat i magen. Nu ska jag bädda ner mig i sängen och sova, min kropp skriker efter en god natts sömn. Hoppas ni haft en fantastiskt härlig vecka so far!

 

Att hjälpas åt

Tack för all fin respons och det ni delat med er i form av meddelanden och mail som jag fått från er angående detta (klick!) inlägg. Det är fint att vi kan hjälpas åt gällande våra drömmar och mål. Att vi kan påminna, pusha på och bolla idéer tillsammans. Det är jättekul att ni delar med er, jag uppskattar det jättemycket! 

Angående mål så har jag ju bestämt mig för att börja träna regelbundet igen så igår kväll skaffade jag gymkort på Nordic Wellness. Det var en skön och befriande känsla. Jag körde inte det tuffaste pass jag varit med om men bara känslan av att få röra på sig och känna adrenalinet pumpa gör stor skillnad i mitt välmående känner jag. Jag vaknade nämligen upp med en grym energi imorse och känner mig väldigt taggad på att köra igång den här dagen och det med bravur. 

Nu ska jag i vanlig ordning skriva min to-do-list för den här dagen. Vi ska bland annat spela in korta filmer till ett kommande projekt, så roligt! Jag kan berätta mer om det när det är färdigt. Önskar er en fantastiskt härlig dag!