liifeofebba

Kategori: Vardagslivet

Tacksamhet och att komma ner i varv

HÄR kan ni köpa våra coola solglasögon

God kväll på er. Hur mår ni idag? Själv kom jag hem från gymmet för en stund sedan och har precis fått mat i magen. Jag märker hur stor skillnad regelbunden träning gör för mitt välmående! Jag sover bättre på nätterna (har tidigare haft svårt att komma ner i varv), äter hälsosammare och fokuserar bättre under längre perioder. Jag känner mig dessutom fräsch, pigg och glad. Fördelarna är många! Jag ska även börja köra meditation innan jag går och lägger mig. Jag och Madde kör alltid denna tacksamhetsövning av Tony Robbins i bilen på vägen till jobbet. Det är definitivt den bästa starten på dagen! Den får mig att påminnas om vad jag är tacksam för, vad jag är stolt över och varför jag jobbar så hårt som jag gör varje dag. Det bästa av allt är att när man har en känsla av tacksamhet kan man varken vara arg, ledsen eller irriterad. Så ibland om jag känner att jag börjar bli något av det brukar jag köra en omgång till och kommer då genast på banan igen. Testa ni med!

 

 

 

Det perfekta söndagshänget

När jag betat av alla mina måsten i söndags kände jag att jag ville njuta ytterligare av min helg utan några måsten, så jag och Linnea bestämde oss för att ses. 

Vi promenerade till Non Solo bar där vi beställde vars en ceasarsallad. Jag är en riktig periodare när det gäller mat och just nu äter jag gärna sallad i olika dess former och färger flera gånger i veckan! Det är så fräscht, särskilt nu när det börjar gå mot varmare tider. 

När vi var mätta och belåtna köpte vi med oss vars en kaffe och slog oss ner på en höjd i Vasastan. Det var vår i luften! Jag älskar detta området, Vasastaden. Hänger ganska mycket här och en del av mina favoritställen ligger här har jag märkt. Till exempel Reload, Greasy Spoon, STHLM Brunch Club och Supper.  

 Här satt vi sedan i flera timmar och pratade om allt vad livet innebär. Det finns verkligen en faschination i att utbyta idéer och tankar med någon annan som tänker likadant som en själv. Att dessutom sitta och göra det med utsikt över en del av stan gav mig pirr i hela kroppen. Jag älskar Stockholm. Livet är så bra just nu.

Mitt veckoschema


Måndag: Office-day! Ska under större delen av dagen ha massa intervjuer och fixa med all logistik kring det. På kvällen ska jag skicka tillbaka ett paket eftersom det var stängt igår och sedan ta en promenad samt ringa några samtal till vänner och familj. Tänkte även kombinera det med att handla mat. Det gäller att pussla ihop alla pusselbitar på bästa sätt! Jag jobbar ständigt på det och känner att det går åt rätt håll. 

 

Tisdag: Jobb! Ska bland annat spela in onsdagens poddavsnitt och sedan har jag hela dagen fullspäckad med intervjuer. Gällande podden så håller vi på att överlämna klippandet till en annan person nu, jag kommer däremot fortfarande sköta allt annat runt omkring så som logistiken. Det händer mycket kul på podd-fronten nu! Om allt går som det ska kommer vi ta in vår första samarbetspartner inom kort och även förändra en sak till som kommer ta podden till en ny nivå.  

 

Onsdag: Samma som föregående dagar - kontorsjobb, träning och mer jobb under kvällstimmarna. Jag känner att jag äntligen hittat ett hållbart system för min vardag! Har som mål att lämna kontoret vid 18-tiden cirka tre kvällar i veckan vilket gör att jag är på gymmet redan vid 19 och hinner med ett träningspass samt bloggen under kvällen samtidigt som jag inte är i säng allt för sent. Win! 

 

Torsdag: Mina föräldrar är i Stockholm så jag ska in till stan och äta lunch med dem. Funderar på antingen Strandvägen 1 eller Riche. Att äta långlunch i stan mitt i veckan hör inte till vanligheterna direkt, men jag planerar min vecka utefter detta så jag får ihop det. Det var ett tag sedan jag träffade mina föräldrar nu så det ska bli mysigt!

 

Fredag: Fredagsträning med PT i grupp. Under dagen ska jag iväg på möte inför vårt event Closers Only där det ska kartläggas och planeras inför evenemanget. Det är cirka 1300 personer som kommer vilket innebär mycket fix och trix. Spännande tycker jag! Efter jobbet ska jag möta upp Linnea för en AW.

 

Lördag: Boxning på morgonkvisten och därefter ska jag troligtvis fylla på mina fransar så jag är fräsch och fin inför resan. På kvällen blir det eventuellt middag med några vänner, tid och plats är dock inte bestämt än. Det var längesedan vårt lilla gäng var samlade så det här ser jag verkligen fram emot! 

 

Söndag: Ska se till att ha kalendern så tom som möjligt. Prio är att packa men även att ladda batterierna. 

 

Hur ser er vecka ut?

Att prioritera

På söndagar är att äta frukost i lugn och ro av högsta prioritet för mig. I veckorna kastar jag nämligen i mig den snabbt, ibland tar jag den till och med i farten. Söndagar lyckas även alltid bli dagen då jag måste ta tag i allt som jag inte hunnit (eller prioriterat) ta tag i under veckans gång. Ibland är det färre saker och ibland betydligt fler, som idag till exempel. Någon annan än jag som känner igen sig i detta? 

Idag är planen att jag ska..

- Tvätta. Söndagar har kommit att bli min tvätt-dag, skönt tycker jag.

- Städa. Oavsett hur fint jag städar varje söndag så ser det alltid ut som ett bombnedslag en vecka senare. Förstår inte hur jag gör det... 

- Skicka tillbaka ett paket. Jag tänker alltid att det är skönt att beställa kläder på nätet för då slipper jag trängas med hundratals andra människor i butik, men ångrar mig alltid lika snabbt när plagget inte passar eller inte är fint och jag måste skicka tillbaka det. Vilket dilemma. 

- Hämta paket på ett annat ställe. Tänker att jag kombinerar det med ovan nämnda punkt och gör det till en skön promenad med schysst musik i lurarna. Det är härligt väder i Stockholm idag! 

- Fixa med samarbeten. Detta är något jag vill göra ordentligt så ofta påbörjar jag arbetet i veckodagarna för att fixa "the final touch" under helgen. 

- Förbereda content. Hinner inte riktigt det så mycket som jag vill mitt i veckan - den enda luckan på dagen jag har fri till att ta bilder på är exempelvis min lunch. Ska däremot bli bättre på att planera in det, nu när det börjar bli ljusare finns det någon timme efter jobbet också. 

- Publicera podden. Det släpps ju ett nytt avsnitt varje måndag och onsdag! 

- Förbereda jobb inför morgondagen. Jag tycker om att vara förberedd till måndagsmorgonen genom att ha en överblick på vad som ska göras. 

- Träna. Är sugen på att springa intervaller på gymmet eller i en brant backe. Jag har träningsvärk i hela överkroppen efter boxningen igår så att köra överkropp är uteslutet... 

När jag har prickat av samtliga punkter ska jag handla favoritsalladen från Reload, äta den framför en serie och bara vara. Jag ska även passa på att ha ansiktsmask, måla naglarna och andra små skönhets-fix. Mys. Söndagar har sin charm trots allt! Vad ska ni göra idag?

 

 

 

 

Friday nights at it's best

Den här veckan har gått så fort! Jag vet inte om det beror på att det enbart var fyra arbetsdagar eller det faktum att jag haft mycket på agendan non-stop. Mitt fokus har varit på topp hela veckan och likaså min energi, det tackar jag för eftersom det resulterat i att jag också hunnit med en hel del saker. Bästa känslan enligt mig! 

Igår firade jag in helgen tillsammans med Linnea! Vi möttes på Supper efter jobbet och tog något glas. När magarna började kurra beställde vi in det vi var sugna på och allt var så gott! Här satt vi sedan i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Den här människan gör verkligen livet så mycket gladare på alla plan. Tacksam. 

När jag var yngre trodde jag att ju fler vänner jag har, desto bättre. Det kanske har att göra med att jag vuxit upp, men idag ser jag relationer med helt andra ögon än vad jag gjorde då. Trygghet i relationer där man ställer upp för varandra oavsett, ger varandra energi och där man genuint vill varandra väl är något jag lägger högsta värdering i. Det kanske låter självklart, men av erfarenhet är det tyvärr inte alltid så. Det kanske är därför jag har blivit så noggrann som jag är idag. Sanningen är att jag har nog aldrig tidigare i mitt liv haft så bra relationer med de i min omgivning som jag har nu. Vissa relationer är nyare medan andra sträcker sig flera år tillbaka. Fint. Hur tänker ni? Har ni hellre supermånga vänner som ni inte är så nära med, eller en lite mindre skara som ni är riktigt nära vänner med? 

 

Veckans schema

Godmorgon måndag, tänkte jag skriva... Menar såklart TISDAG! Jag känner mig utvilad, peppad och redo för den här veckan och resten av veckorna fram till sommaren. Den här påskledigheten var nyttig för mig, jag behövde den. Nu är jag fit for fight igen! Här kommer mitt veckoschema i vanlig ordning.

 

Tisdag: Första kontorsdagen efter påskledigheten! Jag har massa intervjuer inbokade under dagen och återkoppling som ska genomföras. När jag har tidsluckor på 10-15 minuter ska jag klämma in så jag hinner klippa onsdagens poddavsnitt och även skapa content till sociala medier. Det gäller att hitta sina system så man kan effektivisera allt man gör under dagarna. Jag har testat på olika sätt men börjar äntligen hitta vad som fungerar bäst för mig. På kvällen ska jag till gymmet. 

 

Onsdag: Kontorsjobb hela dagen, jag har en hel del intervjuer även idag. Det börjar bli högsäsong för det nu så mycket av min tid fram till sommaren kommer gå åt till det. Träning på kvällen även här. 

 

Torsdag: Jobb på kontoret hela dagen och på kvällen gissar jag på att mina paket hunnit anlända så de ska hämtas ut. Älskar paket!

Fredag: Morgonträning med PT i grupp i vanlig ordning - ett av de bästa passen på hela veckan! Sedan jobb från kontoret. När jag slutat ska jag möta upp Linnea men vad vi ska göra är än inte bestämt, oavsett är det alltid lika trevligt i hennes sällskap. Gissar på middag eller dylikt. Längtar efter uteserveringarna nu.

 

Lördag: Boxning efter två veckors uppehåll och har jag verkligen saknat det. Det ger en skön start på morgonen och inte minst helgen. På kvällen ska jag fira Kamila med middag följt av kareoke-bar. 

 

Söndag: En planfri-dag med undantag för långfrukost eller brunch, alternativt långpromenad i solen. Det låter dugligt i mina öron.

 

Vad har ni för veckoplaner?

Klämmer ut det sista ur ledigheten

Jacka HÄR

Idag är sista dagen på påskledigheten. När jag är i "on-mode" då är jag på till 300 % men när jag är i "off-mode" då är jag lika mycket off på andra hållet - vilket jag har varit under de senaste tre dagarna. Jag känner att jag har kommit i fas igen och hunnit ta tag i saker som legat och skavt lite. Till exempel resväskan som fortfarande var ouppackad efter alla mina jobbresor. Bara en sådan liten sak som egentligen inte är svår att ta tag i men som blir jobbig för psyket när man väntar för länge, haha. Någon annan som känner igen sig i detta? Dagens planer är iallafall att hitta de perfekta svarta kosymbyxorna. Jag vet inte hur många jag konsumerat genom åren för jag köper ett par som är good enough men hittar aldrig de perfekta, vilket slutar i att jag fortsätter handla om och om igen. I-landsproblem. Utöver det ska jag göra upp en plan för de tre kommande månaderna (fram till sommaren) när det gäller mina mål. Såväl privata som jobbrelaterade. Kul! 

Vad ska ni göra idag? 

Livsuppdatering och veckoschema

Liknande blazer HÄR

Måndag: Kikade in på kontoret en timme på morgonen och sedan Stockholmsmässan dagen lång! På kvällen blev det tvättning, läsning och planering av content. 

 

Tisdag: Ska till kontoret några timmar under förmiddagen. Behöver klippa onsdagens poddavsnitt bland annat. Därefter blir det mässa igen. Vi ställer ut med säljskolan och har en glassmaskin i vår monter, vilket resulterade i att det var galet mycket folk under hela gårdagen. Grymt kul! Om det är fint väder på kvällen ska jag ta en långpromenad med en bra ljudbok i lurarna. Måste hämta ut ett paket till ett samarbete också. 

 

Onsdag: Morgonträning med min PT och sedan kontoret dagen lång. Marcus är på plats den här veckan. Han är ansvarig för vårt Spanienkontor och det är så kul att se honom igen! Vi har inte träffat honom sedan januari. 

 

Torsdag: Kontorsjobb! Får se om jag hittar på någonting på kvällen eftersom det är röd dag dagen efter.

 

Fredag: Första dagen av fyra dagars ledighet! Jag har inte bokat någon resa ner till Skåne då jag känner att jag har rest väldigt mycket den senaste månaden, så därför vill jag bara hinna landa hemma och komma i fas igen. Långpromenader runt Djurgården, ordentligt med sömn, hemma-spa, bra mat, träning, förbereda och planera jobb samt samarbeten och reflektion ska jag ägna min tid åt. Även någon vända på stan - är på jakt efter en schysst vårkappa! När det gäller andra aktiviteter än dessa vill jag vara spontan och inte boka upp något under dessa dagar.

Jag har olika faser i mitt liv och de är:

- Göra upp en plan utefter mina mål

- Köra på i 190

- Reflektera

- Återhämta

...Repeat! 

Återhämtningen brukar jag planera in lagom till ledighet, som nu till påsk till exempel. Därefter gör jag upp en ny plan och gasar på igen. 

 

Vad har ni för påsk-planer? 

Frukost-dejt och relationer

Igår morse mötte jag upp en av mina bästa killkompisar Lucas för en frukostdejt på ett nyöppnat ställe i Stockholm - Gast. 

Detta ställe har dykt upp i mitt Instagram-flöde med jämna mellanrum de senaste veckorna, så jag kände att det var på tiden att jag testade det jag med! 

Här satt vi i några timmar och catchade upp om livet innan vi bestämde oss för att gå ut i solen. Vi tog en promenad och slog oss ner på en höjd med utsikt över en del av stan. Där satt vi i ytterligare en timme. Det var nog den bästa på stunden på hela helgen! Sol, härligt häng och att bara vara i nuet. Det har blivit väldigt mycket vardagsmotion i helgen och jag märker hur bra jag mår av det - frisk luft och att röra på mig. 

Resten av helgen har också varit av det lugnare slaget. På lördagen fixade jag fransarna tidigt på morgonen och några timmar senare mötte jag upp saknade Ebba på Non Solo Bar för en god lunch. Hon lever ett lika hektiskt liv som jag gör så vi hinner inte ses särskilt ofta, den här gången var det säkert två månader sedan sist. Jag bodde ju hos henne i 2.5 veckor när jag flyttade till Stockholm och inte ens då såg vi varandra förutom när vi gick och la oss, hehe. En av många saker jag värderar högt med vår vänskapsrelation är att vi inte behöver ses varje dag. Ibland kan det gå dagar, veckor eller månader - men när vi väl ses igen så är allt precis som vanligt. Har ni också en sådan relation med någon? 

En dag på jobbet!

 

I torsdags stod det filminspelning på agendan. Vi, som i Simon och jag, fick låna Josefs bil under dagen så vi kunde ta oss runt till olika locations för att spela in. Det var strålande sol och vår i luften så jag njöt varenda sekund jag fick vara ute i den friska luften. Dagens roligaste tagning var när vi hade ett stort gäng iklädda kostym som sprang bakom bilen upp för en lång backe, haha. Det drog minst sagt till sig blickar. Ni får se resultatet när det är färdigt! 

Här på SEB-Stureplan för att intervjua två personer.

Jag sprang och köpte snabb-lunch till Simon och mig som vi fick i oss medan tagningarna. Citronsmoothien jag drack är definitivt en ny favorit nu till våren! Har förresten fått en del frågor om mina solglasögon och dem hittar ni HÄR.  

Ett annat stopp var på Bjurfors kontor på Kungsholmen. Det var jättekul att få träffa härliga Dilini igen, henne har jag saknat! 

En del av filmutrustningen...

Det jag älskar med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik. Det är alltid något moment under dagen som utmanar mig att tänka annorlunda och som i slutet av dagen har fått mig att växa och utvecklas. Att hela tiden utmanas och utvecklas genom att lära mig nya saker ser jag som en sport! Vid varje dags slut är målet att jag har blivit lite bättre än vad jag var igår. 

Min helg i bilder

På fredagskvällen var jag helt utslagen så jag somnade ett bra tag innan midnatt. Vaknade därför upp pigg på lördagen - redo för ett boxningspass i vanlig ordning! Vi är ett härligt gäng på cirka 10-15 personer som kör, blandat nybörjare med några som har kört lite längre. Som jag nämnde tidigare hade jag en galen energi under passet och den höll i sig under hela helgen! Kände mig high on life. 

Efter boxningen gick jag och storhandlade eftersom mitt kylskåp var nästintill tomt igen, jag jobbar fortfarande på den biten haha. Det blir bättre för varje vecka som går! Vädret var å andra sidan helt fantastiskt och ingen var lyckligare än jag. Första gången i år som man kunde promenera utomhus och faktiskt njuta av det!!!

Några timmar senare mötte jag upp Linnea! Vi promenerade till Strandvägen 1 för att äta och dricka gott. Lördagsfeeling deluxe! Det var så skönt att bara vara i nuet, diskutera allt ifrån killar till framtid och politik. 

När vi suttit där ett dag promenerade vi vidare till Urban Deli's hotell för att ta en drink i baren. Där satt vi i ytterligare några timmar innan vi vände hemåt - hon till sig och jag till mig. 

Vaknade upp pigg även på söndagen och bytte snabbt om, satte på solglasögonen med favoritlåten i hörlurarna och promenerade sedan för att hämta ut paket. 

Åt frukost i sängen gjorde jag också - medan jag läste tidningen och hade Nyhetsmorgon i bakgrunden. Bästa starten på dagen! Jag hade så mycket träningsvärk i kroppen från fredagen och lördagens träningspass så jag kände mig som 85 år fysiskt, haha. 

Mitt emellan alla förberedelser inför veckan fick jag ett sms av Linnea som undrade om jag ville med på en promenad runt Djurgården och självklart ville jag det! Den perfekta söndagssysslan enligt mig eftersom - iallafall jag - får mycket energi av att ta en promenad när solen lyser. Vad har ni för favoritsyssla på söndagar?

Väl hemma tog jag det bara lugnt, beställde mat via Foodora, läste och sedan somnade jag. Den här helgen får 5/5 toasters!

Mitt veckoschema

Måndag: Kontoret och jobb står på agendan hela dagen! Har avstämnings- och planeringsmöten under dagen, bland annat inför vårt event Closers Only. Ett nytt avsnitt Säljsnack släpps också i vanlig ordning. Dagens handlar om hur du får drömjobbet. Lyssnar ni på podden? 


Tisdag: 
PT-pass 06.00 och sedan jobb dagen lång. Älskar att börja dagen med träning! På kvällen ska jag fixa med diverse samarbeten som ska upp i veckan och annat content till mina sociala medier. Ska även se om det finns ledig tvättid och eventuellt ta en kvällspromenad. Det börjar bli ljust ute nu = uteträning! 

Onsdag: Åker iväg till Dalarna på jobb över dagen och är hemma någon gång igen under kvällen. Beroende på när jag är hemma ska jag träna. Jag funderar förresten på att köra en testmånad med bikram yoga. Har fått för mig att jag jag vill testa på en annorlunda träningsform och detta är ju verkligen det - yoga i 42 graders värme. Tror det kan vara bra variation och nyttigt för både kropp och knopp. Någon av er som testat det? Isåfall, hur var det? Något man bör tänka på? 

 

Torsdag: Frukostmöte, filminspelning på olika locations i Stockholm till ett projekt vi ska börja med, har massa intervjuer under dagen, poddinspelning, ska klippa podd m.m. 

 

Fredag: Morgonträning med PT i grupp i vanlig ordning. Love it! Sedan är det jobb och på kvällen ska jag ut och äta med Linnéa. Den här gången ska vi testa något annat, typ en öl-pub. För omväxlingens skull. Spännande tycker jag! 

 

Lördag: Boxning på morgonen och sen ska jag ta en promenad med Ebba som jag inte träffat på evigheter känns det som. Längtar! 

 

Söndag: Ska möta upp Lucas på brunch, honom har jag inte heller sett på ett tag. 

 

Vad har ni för veckoplaner?

Mitt födelsedagsfirande pt. 2

Pt. 1 av mitt födelsedagshelg hittar ni HÄR (klick!) och nu är det dags för pt. 2.

Jag blev väckt med frukost på sängen, sång och paket av min familj på söndagsmorgonen. Det var mysigt att vakna upp och vara omringad av nära och kära, det var så längesedan sist. Vid 12-tiden hade vi bokat brunch till släkten på Ystad Saltsjöbad - mitt favoritställe i Skåne! De har utan tvekan den godaste brunchen och den bästa utsikten (mot havet). På sommaren är det ännu drömmigare att vara här på besök. Majoriteten av tiden vi brunchade pratade vi om personlig utveckling och karriär. Personlig utveckling är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, jag ska faktiskt till London i fem dagar om en månads tid för att gå på Tony Robbins - han är en av världens främsta inom detta område. Så coolt! På kvällen flög jag hem till Stockholm igen efter ett intensivt och grymt dygn i Skåne. 

Min födelsedagshelg var verkligen grym på alla sätt och vis. <3

 

Den nakna sanningen part 2

Ibland kan livet se ut såhär: Max hamburgare till middag 20.30 i bilen på väg hem till Stockholm efter en lång jobbdag i Västerås. Mina dagar är väldigt tidspressade så det blir en hel del tangent-luncher (när man sitter vid datorn och jobbar samt äter samtidigt) och de senaste veckorna när jag rest mycket har det blivit mat i farten, t.ex. en sallad på tåget eller som i detta fallet en fet hamburgare. Det jag vill säga med detta är att man inte alltid förlita sig blint på det som visas på sociala medier, för det är bara en bråkdel av ens liv som publiceras. Ingens liv är flott dygnet runt, även om det kan verka så på sociala medier. 

Idag är min första dag tillbaka på kontoret efter nästan två veckors resande och jag har verkligen saknat det! Atmosfären, energin och mina rutiner. Imorgon bär det dock av över dagen igen, så därför tänker jag suga åt mig all energi jag kan idag. 

Hoppas ni får en grym onsdag!

Mitt veckoschema

Godmorgon! Jag hoppas ni haft en härlig helg och att ni, precis som jag, är taggade på en ny vecka. Jag har varit igång konstant sedan förra måndagen men trots det känner jag mig mer energifylld än på länge. Mitt livshjul - enligt min verklighet - känns balanserat. Jag mår fantastiskt bra, jobbar hårt och mycket (vilket jag trivs väldigt bra med!), har goda sömnrutiner, unnar mig vad själen suktar efter på helgerna, äter bättre mat än tidigare, mediterar dagligen och tränar några gånger i veckan. Balans. Det viktigaste för mig är sömnen och kosten, faller det så faller allt. Hälsan är A och O! 

Mitt veckoschema: 

Måndag: Ska iväg till Örebro på jobb, är tillbaka i Stockholm någon gång under kvällen. Då ska jag läsa BOLD (den handlar om att lära sig tänka större och att utmana hjärnan, otroligt intressant!)

Tisdag: Åker iväg till Västerås på jobb från tidig morgon till sen kväll.

Onsdag: Ska förmodligen ha PT-pass vid 06.00 och sedan är det jobb resten av dagen. Det blir den första dagen på kontoret på över en vecka, pepp! Har saknat kontoret och hela atmosfären som är där. Den energin finns inte på många andra ställen. 

Torsdag: Åker iväg till Gävle på jobb hela dagen. 

Fredag: Morgonträning med PT i grupp och sedan jobb hela dagen. Kvällens planer är ännu obestämda. 

. . . 

Helgens planer är ännu inte spikade, mer än att jag har boxning på lördag morgon och att jag eventuellt ska på bio med Linnea. Annars vill jag ta det lite som det kommer, vara spontan och känna efter vad jag vill göra i nuet. 

Vad har ni för roligt inplanerat i veckan?