liifeofebba

Kategori: Vardagslivet

Min dag på tre minuter och "Säljsnack" i topp tre på topplistan

Godmorgon! Jag berättade ju för er att jag har bokat en resa till Italien i sommar så nu ska Josefin och jag börja leta fram guldställen på Amalfikusten. Vi båda är supertaggade! Om ni har något tips på ställen eller platser som vi absolut inte får missa får ni gärna dela med er. Annars rullar livet på och jag varit på min arbetsplats i snart tre veckor. Jag stormtrivs i såväl rollen som omgivningen och ingen dag är den andra lik, jättekul tycker jag! Varje dag innan jag går hem skriver vi, som i jag och mina kollegor, i våra böcker "min dag på tre minuter". Jag älskar den boken! Den ger mig tid att att reflektera över dagen, vilket jag tycker är jätteviktigt. En punkt man ska skriva ner är "tre saker jag är tacksam för" och "dagens goda gärning". Tacksamheten får en att känna sig fylld med glädje och den goda gärningen får en att leta efter bra saker att göra i vardagen. På tal om glad så släpptes det andra avsnittet av Säljsnack igår och idag ligger podden på plats nummer 3 på topplistan. Fantastiskt roligt! Har ni lyssnat? Vad tyckte ni isåfall?

BOLD

Bilder från den första helgen när jag precis flyttat till Stockholm och mina föräldrar var här på besök. 

Godmorgon! Det är nästan vårväder i Stockholm idag: himlen är blå och termometern ligger på plussidan. Jag känner direkt hur hela jag piggnar till av extra glädje och energi. Härligt! Igår när jag kom hem beställde jag pizza via Uber Eats för att unna mig efter den här veckan, som varit otroligt bra på alla plan och väldigt lärorik. Igår fick jag till exempel lära mig hur man klipper podd, vilket inte är helt enkelt men däremot väldigt roligt! Mitt mål är att klippa färdigt måndagens avsnitt idag. Utöver det ska jag ta en powerwalk i det fina vädret och lyssna på ljudbok samtidigt. Just nu är det "Bold" som handlar om att tänka större och även inverkan av 3D print, articifiell intellegens m.m. Intressant! Vad ska ni göra idag?

Såhär kan en dag i mitt liv se ut!

Idag tänkte jag att ni skulle få se hur en dag i mitt liv kan se ut. Häng med!

 

När jag kom till kontoret imorse skrev jag mina mål, lyssnade på ljudbok, svarade på mail och förberedde inför dagen. En härlig morgonrutin.

När klockan slog 7 mötte jag upp Michaela och Kamila på ICA för att handla frukost inför morgonens rekryteringsmöte. Där efter jobbade jag och varvade intervjuer med sälj, sociala medier och även förberedelser inför dagens poddinspelning.

När klockan slog lunch gick vi till ett favoritställe för att köpa sallad - Salkhallen. Jag tog en ceasarsallad och till det fick jag nybakat bröd med färskost! Så gott.

Jag jobbade sedan på i några timmar till innan det var dags att ha poddinspelning av Säljsnack. Vi kommer att släppa tre avsnitt á 15 minuter varje vecka på måndagar, onsdagar och fredagar. Tänk att för bara några dagar sedan var den närmsta relationen jag hade till podcasts att lyssna på dem och nu är jag helt plötsligt med och skapar en. Jag har faktiskt alltid drömt om att en dag få göra det och inte visste jag att den dagen skulle bli idag. Det känns fantastiskt roligt!

Vid 19-tiden var vi klara för dagen. På vägen hem från kontoret åkte jag och Madde in om Reaload för att köpa middag, det är ju som ni vet ett av mina favoritställen. Det blev en acai bowl toppat med frukt och bär, banan, jordnötssmör och nötter för bådas del. Nu ska jag skriva "min dag på 3 minuter" och där efter hoppa till kojs. 

Vad har ni gjort idag?

 

Vad som sker bakom kulisserna och poddinspelning

Jag skrev precis på min Instagram (hanssonebba) att jag inte spenderat min dag i sängen vilket man kan tro när man kollar på bilderna ovan, för i min kalender har det varit fullt ös sedan tidigt imorse! Klockan 06.00 befann jag mig på kontoret i vanlig ordning vilket vissa tycker låter extremt, men det tycker inte jag. Utifrån de mål jag har satt upp för mig själv måste jag avsätta den här tiden för att jag kunna uppnå dem. Ju högre mål, desto högre insats krävs det också från min sida. En enkel ekvation. Det är värt allt slit hundra gånger om! Jag har ju också den fantastiska förmånen att jobba med saker jag älskar - varje dag - och det är jag otroligt tacksam för! Om det inte vore så för att jag faktiskt behöver mina timmars sömn varje natt hade jag kunnat utan problem jobbat dygnet runt.... 

Angående mina dagar så är - precis som jag nämnde tidigare - ingen dag den andra lik! Det har tidigare varit på tal att Micke ska ha en podcast gällande försäljning och i måndags bestämde vi oss för att köra igång redan den här veckan, närmare bestämt idag. Dessutom genom en livesändning! Jag ska erkänna att det var lite pirrigt från min sida innan för jag har aldrig varit med bakom kulisserna i en podcast förut, men det gick bra och nu i efterhand kan jag även konstatera att det var SÅ himla kul! Det här kommer bli så bra! För er som är nyfikna heter podden "Säljsnack" och vi kommer publicera avsnittet från idag nästa måndag. På tal om sömn är det nu dags för mig att bädda ner mig i sängen med min bok och där efter sova. Imorgon bitti väntar rekryteringsmöte! Heja! 

Jobbmiddag, meditation och förhandsvisning av Maze Runner

Hittade dessa bilder i arkivet precis. Jag minns fortfarande den här dagen. Det var nämligen dagen då jag bestämde mig för att börja blogga igen efter att ha haft ett ganska långt uppehåll på grund av olika anledningar. Det är snart tre år sedan. Herregud vad tiden gått fort och vad mycket kul som har hänt sedan dess!

Igår jobbade jag dagen lång och direkt när vi slutade begav vi oss, som i jag och mina kollegor, iväg på middag. Vi skulle planera olika upplägg inför våren. Det är mycket roliga saker som händer! Till att börja med åker Marcus och Micke till Spanien nu på fredag för att kicka igång säljskolan. Grymt kul! 

Idag är det tisdag och jag sitter redo på kontoret för att inta den här dagen. Jag har min morgon-rutin som jag alltid kör och en del av den är att blogga. Förut brukade jag göra det på kvällen men nu har jag börjat lämna datorn på kontoret när jag går hem, i syfte att stänga av och låta hjärnan vila från skärmen i några timmar. Hittills har det funkat bra! Jag läser ju också varje kväll så det hjälper också till när det gäller att varva ner. En sak jag ska lägga till i min kvällsrutin är meditation! På tal om kväll så är jag bjuden på en förhandsvisning av Maze Runner på bio idag vilket ska bli kul. Har ni hört om den?

Var är det jag jobbar och vad är min roll?

Jag lovade ju er att jag skulle berätta mer om det nya jobbet. Till exempel vad mina arbetsuppgifter är, min titel och vart det är jag jobbar. Here we go!

Jag jobbar som Säljande ProjektledareArndt's Sales Academy. Vi öppnar upp i Marbella nu i januari samt i Malmö och Göteborg till hösten, så det kommer bli en vända dit under våren för att gå på möten och även mässor. Spännande! Detta är bara början, för målet är att finnas runt om kring i hela världen inom några år. 

Min roll innebär att jag arbetar med många olika saker varje dag och därför är ingen dag den andra lik. 

 

Mina arbetsuppgifter är bland annat:

- Försäljning till partners, det vill säga att få in och bearbeta nya kunder till företaget

- Att skapa content till Mickes sociala medier (Linkedin, Instagram, Pinterest). Det innebär att fota, filma, redigera och komma på ämnen att skriva om bland annat. Egentligen allting som rör hans sociala medier! 

- Rekrytering av studenter till säljskolan

- Planering av Mickes kalender 

- Hjälpa till på säljskolan med diverse saker vid behov

 

Det här är verkligen världens bästa arbetsplats, för samtidigt som vi alla jobbar stenhårt mot att nå våra mål så har vi också väldigt kul tillsammans! En kombination jag personligen tror väldigt starkt på. Det är mycket ansvar och högt tempo vilket passar mig helt perfekt! Dessutom är det en dröm att få arbeta med saker man verkligen brinner för! Försäljning är ju det roligaste jag vet samtidigt som sociala medier och det kreativa skapandet också är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att planera och ha struktur på saker är även det genomgående i mitt liv. Jag tror att jag har det med mig sedan tiden då jag spelade fotboll på elitnivå och var tvungen att planera mina dagar i minsta detalj för att hinna med allting, vilket jag är väldigt tacksam för idag. 

Om ni vill läsa mer om själva säljskolan kan ni klicka HÄR.

 

Lär känna mig!

Hur gammal är du? 

19 (jag fyller 20 om exakt en månad, woho!)

 

När vaknade du idag? 

04.30 

 

Vad åt du till frukost? 
Jag har inte ätit frukost än. Men i vanliga fall äter jag gröt med banan och mjölk, vilket numera är min standardfrukost. Jag står mig på det ända fram till lunch! 

 

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: 

- Jag har haft ortorexi/anorexia. 

- När jag skulle börja skolan och var 6 år var SVT på plats för att intervjua några elever, varav jag var en av dem. När de frågade mig vad jag skulle göra på min första rast svarade jag "Äta frukt och jaga killarna." Detta fick jag höra länge där efter vill jag lova, haha...

- Jag skulle egentligen gjort en käkoperation i år. Inte på grund av skönhetsskäl utan för det funktionella.

 

Vad har du gjort idag? 
Min dag har i princip bara precis börjat men hittills har jag duschat, gjort mig i ordning, lyssnat på podcast, skrivit ner mina mål och sedan begett mig vidare till kontoret. Det som väntar idag är först ett rekryteringsmöte 08.00 som jag och Kamila bjudit in till och där efter en mängd andra roliga jobbsaker! På kvällen är planen att äta god mat och bara ta det lugnt. Jag tänkte återhämta mig inför boxningen imorgon, det är nämligen första passet efter uppehållet. Wiho!  

 

Vilken film såg du senast? 
Oj, jag ser aldrig film nu för tiden. Det måste vara när jag vann en säljtävling i december och blev bjuden på Solsidan som gick på bio. Den var så bra - skrattade hela tiden! Tips till er filmälskare där ute. 

 

Är du besatt av någonting? 

Att ha mål och sedan jobba mot dem! Sen är jag ganska besatt av kaffe också, haha. 

 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: 
På kontoret i Stockholm. Det är ingen annan än jag här än så det är knäpptyst, verkligen en stor kontrast från när det är människor här. Då är det fullt ös!! 

 

Vad lyssnar du på just nu? 
I musikväg har jag precis gjort en ny lista som heter PEPP, den lyssnar jag gärna på. Men om jag ska skriva någonting som t.ex. blogginlägg och behöver fokusera lyssnar jag gärna på låtar som Intro. Annars lyssnar jag på ljudboken "Omgiven av psykopater" och olika podcasts. PS. veckans podcast kommer upp i dagarna, håll utkik!

 

Fem snabba:

 

Kaffe eller te

Utekväll eller Hemmakväll

Söndag eller Måndag

Solsemester eller Skidsemester

Uppsatt hår eller Nedsläppt hår 

 

Hur går du helst klädd? 
En fin blus eller kavaj, svarta kostymbyxor och kontorsklackar. Då känner jag mig som en business-woman!

 

Är du morgon eller kvällsmänniska? 
Jag älskar att gå upp tidigt eftersom jag är väldigt produktiv under morgontimmarna så jag skulle säga morgonmänniska. Men ibland kan jag även sitta uppe sent och grotta ner mig i saker. Det går lite åt båda hållen, haha. 

 

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? 
Jag var ganska jämn i alla ämnen (förutom matten som var mitt överlägset sämta), men det jag tyckte var roligast var utan tvekan "Entreprenörskap och företagande". 

 

Vad köpte du senast? 
Lunch (igår) som bestod av rotfrukter, lammkött och rödbetsröra med chevré. Så gott! 

 

Vad har du i dina fickor? 
Oftast inget men om jag har något så är det min telefon och läppsyl.  

 

Vilken är din favoritaffär? 
Jag har ingen direkt favoritaffär utan köper plagg där jag hittar något snyggt. En affär som däremot är farlig för mig att gå in i är Zara, för det har nog aldrig hänt att jag gått ut tomhänt därifrån. 

 

Vilka smeknamn har du haft? 
När jag var liten kallades jag för Ebba-Lotta av mina föräldrar (fråga mig inte varför) samt Ebbjus av farmor och farfar. Nu på senare år har jag haft smeknamn så som Ebbis, Ebbster och Ebbisch. 

 

 

Den stora brunchguiden i Stockholm

Under hösten hade jag som lördagstradition att bruncha efter varje boxningspass och i samband med det är ni många som frågat om jag skulle kunna tipsa om ställen. Därför har jag nu satt ihop en brunch-guide till er! Om ni har fler frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet. 

En tumregel för alla ställen är att boka bord i tid, för det är väldigt populärt att gå ut och bruncha på helgerna i Stockholm. Om det inte går att boka bord så kom dit i tid, annars finns det en tendens för långa köbildningar!

Greasy Spoon - Odenplan

Ett engelsk-inspirerat brunchställe som finns både på Södermalm och vid Odenplan. Jag har besökt det sistnämnda två gånger och varit lika nöjd vid samtliga tillfällen! Det jag gillar mest med Greasy Spoon är att det är ett varierat utbud med allt ifrån gröt till pannkakor, mackor, juicer och milkshakes. Här går inte att boka bord, så om ni ska hit - ha i åtanke att komma tidigt så ni slipper undan den långa kö som annars bildas. 

Wienercaféet - Norrmalm

Med högt i tak och mysig inredning mitt på Biblioteksgatan hittar ni det Paris-inspirerande Wienercaféet. Jag har många gånger gått förbi och undrat vad det är som gömmer sig där inne, så en lördag bestämde jag mig för att testa. Jag tog deras hälsofrukost. De har även "American Breakfast" som är ett paket med pannkakor, ägg och bacon samt kaffe. Det skulle jag vilja testa någon gång! 

Pom & Flora - Odenplan

Jag är nog inte den enda vars Instagramflöde fått skymta olika rätter från detta ställe med jämna mellanrum? Tillslut kände jag bara att...hit måste jag gå! Det jag associerar Pom & Flora med är väl egentligen hälsosamma rätter. Det ni ser ovan är bland annat bananbröd dränkt i jordnöttssmör och för mig som älskar jordnötssmör var det rena drömmen! Här kan ni heller inte boka bord utan jag rekommenderar er att gå hit i tid. Det är alltid lång kö utanför dörren. 

Sturebadet - Östermalm

Minns ni när jag vann en säljtävling i höstas och priset var en heldag på Sturebadet inklusive massage, ansiktsbehandling och brunch? Det var rena drömmen. Brunchen gick i den hälsosamma andan och det fanns många olika saker att välja på. Det kändes bra i hela själen att äta det, haha. Hit måste jag gå igen! 

STHLM Brunch Club - Vasastaden

Detta är vad jag har förstått ett väldigt populärt ställe, för den senaste gången jag var här stod vi i kö under hela 70 minuter. Den som väntar på något gott... Pannkakorna här är to die for, samma gäller även deras milkshakes och juicer. Det är American-style. Däremot skulle jag inte rekommendera er att äta acai bowl här. Är man sugen på det är det bättre att gå till Reload eller Mahalo i min mening. Det är deras expertis! 

Nybrogatan 38 - Östermalm

Här har jag spenderat många morgnar. Det jag gillar mest med Nybrogatan 38 är att det är så himla mysigt att sitta där, hela atmosfären känns så inbjudande och härlig. När jag varit här tidigt på morgonen har jag oftast beställt gröt med skummad mjölk och äpplekompott, det är himmelskt gott. Annars tar jag gärna en egg benedict! Ett tips är att reservera bord innan ni ska hit. 

Broms - Karlaplan

På en hörna belagd precis vid fontänen Karlaplan hittar ni detta härliga ställe. Väldigt folkkärt - så se till att boka bord i tid! Här ovan åt jag en omelett fylld med tryffel och till det en god fruktskål. Utbudet på menyn är varierat, men jag har hört ryktesvägar att pannkakorna ska vara väldigt goda.

 

Milles Lydmar - Strandvägen 1

Här är det lätt att bli lite förvirrad, för Milles ligger på Strandvägen 1 men själva restaurangen Strandvägen 1 ligger på adressen bredvid. Haha. Jag har besökt båda ställen men enbart ätit brunch på Milles och då tog jag en egg benedict som ni ser ovan. Den var väldigt god och det är absolut värt att gå hit för en frukost. Litet, men mysigt och chict! Se till att boka bord innan bara! 

. . . 

Andra ställen som jag gärna vill testa är på - som har buffé - är Mister French och Berns Asiatiska (har bara ätit deras julbord). 

Hoppas ni fick med er ett och annat tips som ni kan ha nytta av i brunch-djungeln! 

 

 

I mitt framtida hem

Min skrivbordshörna i Skåne. Här har många uppsatser och likaså blogginlägg skrivits. I mitt framtida hem ska jag ha ett maffigt kontor med högt i tak, inrett i Skandinavisk design och med utsikt över staden. Alternativt vattnet. För jag älskar ju att - även på kvällar och helger - sitta och pilla med saker och då är det viktigt för mig att ha ett bra ställe att göra det på. 

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord med utsikt över Valhallavägen och småsneglar på alla bilar och människor som strömmar förbi. Storstadspulsen i sitt esse. I bakgrunden spelas Spotifylistan "Musik för Arbetsdagen" samtidigt som kreativiteten flödar. Idag är jag inne i ett riktigt kreativt mode och sådana tillfällen ska man ta vara på! Ni vet när man känner att idéerna bara sprutar ut från alla håll och kanter? Så känner jag just nu. Kreativitet är inget som kan tvingas fram, utan det kommer alltid inifrån. Iallafall för min egen del. Främst kommer den när jag mår riktigt bra, vilket jag i synnerhet gjort nu under en väldigt lång period. Det är jag tacksam för. Vad gör du idag? 

Första dagen på jobbet!

Liknande kavaj HÄR och liknande blus HÄR

Idag börjar jag jobba på den grymmaste arbetsplatsen! Mitt allra första heltidsjobb. Jag har ivrigt räknat ner dagarna hela veckan, ungefär så som ett barn gör i väntan på julafton. Och nu är dagen äntligen här! Ni kommer såklart att få hänga med under resans gång och det ska bli väldigt kul att få dokumentera här. Mina arbetsuppgifter är varierande och vad det innebär kommer ni att få veta mer om med tiden som går. Jag är helt säker på att 2018 kommer att bli ett fantastiskt år på alla plan. Nu kör vi! 

Långpromenad runt Djurgården

I eftermiddags mötte jag upp Linn, som jag har lärt känna genom en gemensam vän i Skåne. Hon flyttade till USA för att studera ekonomi och spela tennis i samma veva som jag flyttade upp till Stockholm, så man kan säga att vi precis hann gå om varandra. Nu var hon däremot hemma på besök över julen så då passade vi på att ses! Vi köpte med oss vars en kaffe och promenerade sedan ut på Djurgården och tillbaka. Det blev totalt en två timmars lång promenad. SÅ skönt! Promenader är helt klart underskattade. Stockholm var dessutom helt magiskt fint i solnedgången <3

Brunch och ett kärt återseende

Idag mötte jag upp Lucas, John och Kevin för en brunch på Greasy Spoon. Det var SÅ himla kul att träffa dem igen!!! Vissa har börjat på sina jobb som de fått genom utbildningen nu i veckan (medan andra börjar imorgon), så det var roligt att höra om. Själv börjar jag på fredag och är så taggad att jag spricker!

 Jag tog gröt och en fruktskål till frukost. Ytterligare ett mål jag har gällande min hälsa det här året är att köra på 80/20 regeln, det vill säga att jag äter bra den större delen av tiden men unnar mig då och då. Vill känna mig stark, frisk och pigg! 

Efter brunchen gick vi en vända på stan och stannade även för en kopp kaffe på ett fik. Jag handlade också lite inredning i syfte att få till en riktig mysfaktor hemma. Det blev ju så hastigt med flytten innan jul så jag prioriterade inte att fixa fint innan jag åkte till Skåne, men nu är det äntligen mysigt och ser mer ut som ett hem. Det är lite finjuseringar kvar, så som små detaljer, men det löser jag under tidens gång. Jag tycker faktiskt att det är viktigt, för även om jag inte är hemma så mycket så vill jag ändå att det ska kännas mysigt, härligt och fint när jag väl är här. 

Konsten att tycka om sitt eget sällskap

Nu är jag hemma i Stockholm igen efter två veckor på vift. När tåget från Göteborg rullade in på perrongen så fick jag ett pirr i magen samtidigt som en dos av tacksamhet sköljde över mig. Jag är så tacksam för mitt liv på alla plan! När man är det är det omöjligt att vara annat än alldeles, alldeles glad.

 

Igår begav jag mig till JOS igen för att äta lunch och samtidigt fixa med bloggrelaterade ting. Där efter gick jag en vända på stan medan de andra var iväg på annat äventyr. För några år sedan tyckte jag att det var pinsamt och jobbigt att hitta på saker som dessa själv. Idag har jag absolut inga problem med det utan har till och med kommit fram till att jag ibland tycker det är ganska skönt. Det här med att tycka om sitt eget sällskap kanske är en mognadsgrej, vad vet jag. 

Hur ofta brukar ni göra saker själva? 

 

Hej från Göteborg!

Jag har haft en natt där sömnen lyst med sin frånvaro. Jag kunde bara inte somna, det var helt galet. Tog till alla knep jag hade för att bli trött men ingenting hjälpte. Det positiva med en sömnlös natt är att jag får väldigt mycket gjort och det är ju alltid fördelaktigt (även om jag föredrar min skönhetssömn!).

När vi anlände till Göteborg var jag slut som artist, men jag gick en snabb vända på stan och på vägen tillbaka till hotellet svängde jag in om JOS för att köpa lunch. Det är ett hälsoställe med många goda saker på menyn. Jag tog en acai bowl som jag sedan åt i fönstret här ovan. 

Någonstans här emellan hann jag även med att läsa! Ett mål jag har under 2018 är att läsa minst 52 böcker, alltså en i veckan.

Mums! Ska svänga förbi där minst en gång till innan jag lämnar - vill testa deras sallader och juicer också.

Nu ska vi strax iväg och äta asiatiskt till middag och ingen är gladare än jag för det. Ett mission jag har är att lära mig äta med pinnar, jag jobbar på det och det går sakta men säkert framåt. Hoppas ni har en härlig torsdagskväll!

 

 

The five second rule och dagens planer

En kopp kaffe, frukost och morgonläsning sedan är jag redo för dagen! Boken jag läser just nu är The Five Second Rule av Mel Robbins. Jag har sett massor av klipp och book reports på utbildningen om den här regeln (jag använder den faktiskt redan i vardagen), men jag vill höra hela historian bakom så därför väljer jag att läsa boken också. Regeln har personligen hjälpt mig att pusha mig själv utanför min comfort zone flera gånger, kanske kan den hjälpa dig att göra det också. Det är faschinerande hur en egentligen väldigt enkel regel kan bidra till så mycket fantastiska saker! Om ni är nyfikna på vad den innebär så rekommenderar jag det HÄR (klick!) klippet. Åter till dagens planer. Jag ska börja göra mig i ordning nu och sedan ta mig in till stan för att fixa håret. Det ska bli kul att göra en liten förändring. Där efter ska jag packa klart väskan eftersom vi åker tidigt imorgon bitti - närmare bestämt vid 06.00. Vad ska ni göra idag?