liifeofebba

Kategori: Vardagslivet

Släng offerkoftan!

Kappa i leopardmönster HÄR (klick!) 

Jag är stolt över mig själv. Stolt över att jag både igår och idag pallrat mig till utbildningen trots att jag egentligen mått som en överkörd spindel. Jag inbillar mig själv att man bara mår sämre av att ligga hemma och ta på sig offerkoftan när man är sjuk, så jag har gjort raka motsatsen. Dock har jag tagit bussen istället för att vardagsmotionera som jag brukar, för att vara snäll mot kroppen och inte förvärra mitt "tillstånd". Jag har även bombat kroppen med vitaminer i form av frukt, citron, ingefära och te. Tips till alla höstkrassliga där ute! Det bästa av allt? Alla små knep jag använt, har visat sig fungera! Självklart uppmanar jag ingen till att kriga sig iväg när man är jättesjuk, man får själv känna efter. Jag tycker dock det är häftigt hur kroppen fungerar och att man i princip kan "lura kroppen frisk". 

Det är inte alltid som det ser ut

Jag älskar att äta god mat på fina restauranger, bruncha, att ta fina "Instagramvänliga" bilder, att köpa fina kläder och att dela med mig av livets goda på mina sociala medier. Varför? Jag tycker om att inspirera andra och jag har ett genuint intresse för samtliga av de saker jag nyss nämnde. Men jag vill inte att det ska vara det enda som speglas på min blogg, eller det enda som speglar mig som person för den delen. En bild jag knäpper på en maträtt som jag äter på en fin restaurang är cirka 0,000001 % av min vardag. Andra kvällar sitter jag hemma i myskläder, fettigt hår som är uppsatt i en slarvig frisyr och äter överkokt pasta. 

Om tidiga morgnar, dagar och kvällar sliter jag för att nå mina mål vare sig det gäller mitt egna personliga varumärke, min hälsa, utbildningen jag går eller mitt privatliv. You name it. Det är konstant pluggande, utebliven sömn och mycket hårt arbete som inte framgår här i bloggen. Jag läser faktaböcker dagligen, lyssnar på ljudböcker som lär mig någonting och försöker hela tiden göra saker som har ett syfte. Men hade jag skrivit enbart om detta hade det inte heller blivit intressant. 

Samma gäller om jag enbart hade delat med mig av livets goda. Absolut det är kul ett tag, men visst tröttnar man på att enbart läsa om massa dyra middagar, svindyra väskor och dyra kläder efter ett tag? Ett "perfekt" liv? Jag skulle vilja kalla detta så kallade perfekta liv för ett luftslott som målar upp en skev bild för unga flickor om hur verkligheten ser ut, när den i själva verket är raka motsatsen. Det är så mycket ni som läser inte får ta del av, vilket man lätt glömmer bort. Inklusive jag själv när jag läser andras bloggar. När det bara visas upp just det bästa i livet. 

Jag vill att min blogg ska vara ofiltrerad, personlig och ärlig. En plats där jag delar med mig av såväl livets med- som motgångar, för jag är människa även jag och ibland är livet bra medan det andra dagar är lite tuffare. Som de senaste två dygnen till exempel - när jag varit sjuk, snytit mig stup i kvarten och bara varit allmänt ofräsch. Samtidigt vill jag att min blogg ska vara en plats för människor att kika in på när de vill inspireras, bli glada och få motivation. Jag vill dela med mig av fina bilder, fina saker och goda maträtter. För det är också en del av mig. Samtidigt som en del av mig är att slita hårt dag ut och dag in för att hela tiden komma nämrare mina mål. En blandning av sött, salt och allt däremellan. 

Vad vill ni att jag ska dela med mig av mer/mindre? Vad kan jag förbättra? Hit me! 

 

Att flytta hemifrån vid 19 års ålder - sextio mil från ens trygga punkt

Jag minns när (nu låter det som Agda 80 pratar) jag skulle veckohandla för första gången när jag flyttat hit. Jag hade knappt koll på vart saker fanns i butiken, vad det kostade eller hur mycket man behövde för en person. Jag var ju van vid att ha allting hemma. Detta var även innan utbildningen kommit igång, min andra dag i Stockholm, så att jag kände mig vilsen är inte så konstigt när jag tänker efter.

Idag en månad senare hittar jag hur bra som helst och känner mig vuxnast i världen när jag går där med min egen inköpslista och varukorg, haha. Jag älskar känslan av att hitta själv, att klara mig själv och att få bestämma själv. Att vara självständig är den bästa känslan! Dock innebär det en hel del arbete med att flytta hemifrån. Saker som att det inte längre är någon som tvättar dina kläder, lagar din mat eller dammsugar ditt rum. Detta är småsaker man tar för givet när man bor hemma, men som man påminns om väldigt fort när man flyttat att man måste ta hand om själv. Numera är varje söndag min fixar-dag då jag lagar mat för hela veckan, städar, tvättar och pysslar om mig själv. Det har blivit till en rutin. 

Angående min vardag så är det långa dagar och jag är inte hemma särskilt mycket. Jag går upp strax innan 05 och trillar in genom dörren vid 19-snåret om kvällarna. Utbildningen är intensiv och oerhört lärorik! Jag vet inte vad jag skulle gjort om jag inte gått den? Så bra tycker jag att den är. Redan på en månads tid känner jag av en stor personlig- och kunskapsmässig utveckling. Att jag dessutom får vara omringad av världens härligaste människor varje dag, som sprider så mycket glädje och energi, är jag evigt tacksam för!

Som jag nämnt försöker jag att göra allt som faller mig i smaken under helgerna för att unna mig och sätta en extra guldkant på tillvaron. Det kan vara allt ifrån att sova lite längre till att äta god mat ute, att ta ett glas vin på kvällen eller att ha myskväll i soffan framför en bra film. Återhämtning och att ladda batteirerna är superviktigt för att man ska orka prestera på topp vecka ut och vecka in. Min hälsa är grundpelaren för allt annat - fungerar inte den så fungerar inget annat heller. 

Sammanfattningsvis så är att flytta till Stockholm det bästa beslut jag någonsin tagit. Det känns som att jag äntligen hittat "hem". Jag växer i mig själv varje dag och mår otroligt bra, det är nästan så att jag får nypa mig själv i armen för att se om det är på riktigt. Även om det var läskigt att flytta ifrån allt och att lämna min trygga punkt i Skåne så var det värt det till varje pris. Det är trots allt inte svårare än att sätta sig på ett plan hem när man saknar familjen eller att ringa ett samtal till sina nära och kära för att catcha upp. Någon gång måste man klippa navelsträngen och jag tror snarare bara att det är en bra sak att växa upp snabbt. Att hitta sig själv och att testa sina egna vingar.

 

Lördagsfrukost @ Broms

Igår vaknade jag upp med halsont, feber och en snuvig näsa. Det kom väldigt olägligt eftersom jag hade bokat in massa roliga saker hela helgen. 

Efter många om och men bestämde jag mig för att ta två panodil och bita ihop, för 11.30 hade jag nämligen bestämt frukostdejt med Frida och Linnéa på Broms.

Det var tur att jag bet ihop för oj vilken brakfrukost jag gått miste om annars! Det fanns väldigt mycket gott att välja på menyn, men tillslut bestämde jag mig för en acaibowl, avokadomacka och en cappuchino!

Två nyfunna vänner - Linnea och Frida! Trots att vi bara känt varandra i en månads tid känns det som att alla på utbildningen funnits i mitt liv sedan flera år tillbaka. Vi är som en liten (läs: väldigt stor) familj där vi alla kompletterar varandra på alla möjliga håll och kanter.

Fina Karlaplan. Här hade jag verkligen kunnat tänka mig att bo! 

Gullis!

Med mätta magar promenerade vi sedan vidare mot nästa destination...

Att vara en tävlingsmänniska och girlpower

Något vi har ganska ofta på kontoret är tävlingar av olika slag - vilket en tävlingsmänniska som mig fullkomligt älskar och går igång på. Igår var det tjejerna VS killarna och gissa vem som vann om inte...TJEJERNA!! Girlpower! Vinsten var en gigantisk glassbuffé, bra för själen men mindre bra för formen hehe. Väldigt härligt sådär en tisdagseftermiddag!

På tal om girlpower så snubblade jag över denna bilden idag och gillade citatet. Ta den med en nypa salt. Jag menar inte att man ska strunta i att bli kär, absolut inte. Det jag snarare tänker på när jag läser texten är att man aldrig ska lägga sitt liv i någon annans händer, utan fortsätta att ha ett eget liv och följa sina drömmar även om man skulle vara kär i någon. Allt för många gånger ser man folk som ger upp sina drömmar på grund av någon annan, fast än dem egentligen inte vill det. Jag har själv varit nära på att göra det för några år sedan. Med facit i hand kan jag säga att jag är glad att jag inte gjorde det, för då hade jag knappast varit så lycklig som jag är idag. Jag hade nog snarare varit jäkligt bitter - och det vill man ju verkligen inte vara! Förstår ni hur jag tänker? 

Wednesday moodboard

Ett bra sätt, enligt mig, att kicka igång dagen på är att göra en inspirerande moodboard. När jag gör moodboards brukar jag göra i olika teman och olika syften.

Idag ville jag bli inspirerad vad gäller mode och inredning. Jag behöver (läs: vill) fylla på garderoben med några nya godingar och kläderna på dessa bilder är helt i min smak. Jag har en blazer likt den ovan, men blev inspirerad vad gäller de svarta naglarna som fullkomligt bryter av och även smyckena som skapar en fin kontrast. 

Vad gäller inredning så har jag ett samarbete inom detta område som det ska roddas inför och då behövde jag inspiration och få nya idéer för att kunna göra det så bra som möjligt. Kan ni gissa vad det gäller? 

Jag fullkomligt ÄLSKAR väskan till vänster! Jag älskar i och för sig allt som är mocka, men färgnyansen är helt perfekt! Måste gå på jakt efter en liknande. 

 

Hösten är här!

Det märks att hösten börjat smyga sig på så smått då numera är krispigt i luften om morgnarna när jag går hemifrån, det är inte längre ljust och så är det nästan på mörkt när jag kommer hem igen. Jag tycker dock att hösten kan vara en mysig årstid: man får klä sig i mysiga plagg (läs: stickade tröjor och varma halsdukar), plocka fram sina fina kappor i dess varierade passformer och nyanser, ha myskvällar framför filmer och det kanske bästa av allt - te-säsongen tar sin början (ja, jag kallar det helt seriöst för en te-säsong då jag hinkar flera koppar om dagen under hösten). Vad tycker ni om hösten?

Sunday mode

Godmorgon solstrålar! Då var det söndag igen - jag förstår inte vart tiden tar vägen? Antar att den går fort när man gör roliga saker mest hela tiden. Idag hade jag egentligen velat kila ner till Nybrogatan 38 för en riktig brakfrulle, men det får bli nästa helg istället. Ser ni hur gott och mysigt det är där? 

Istället ska jag fortsätta att fila på en uppgift, prestationsprinsessa som man är. Därefter ska jag veckohandla, göra matlådor inför veckan, städa och ta hand om mig själv. Det låter så vuxet, haha... Jag vill gärna hinna med en powerwalk också, har dessvärre tappat rutinerna helt kring det sen jag flyttade hit. Istället för att skjuta undan träningen när jag har mycket att göra borde jag prioritera den, med tanke på alla de hälsoeffekter den medför. 

Från det ena till det andra. Ikväll vankas det hederligt söndagsmys med en god, hemlagad middag och härligt sällskap. Då mår man bra ända in i själen. 

Hur brukar ni spendera era söndagar? 

 

Hello there weekend

Bilderna är tagna från Pinterest

Lördagar betyder numera sovmorgon för min del och med det menar jag att gå upp senare än klockan fem, hehe. Det är välbehövligt för min del att ladda batterierna ordentligt under helgen när det gäller vila och återhämtning, men även att unna mig precis det kroppen och hjärnan säger till mig att den behöver. Då mår jag bra och orkar även prestera mitt bästa. Idag säger min kropp till mig att jag ska unna mig crepes till lunch, så det är precis vad jag ska gå och köpa nu. Härligt va? Hoppas ni får en amazing helg!!

Att vara sin egen största kritiker

Jag är min egna största kritiker och har, så vitt jag kan minnas, alltid varit det. Jaha tänker ni, vad innebär det? Till exempel innebär det att jag aldrig nöjer mig. Jag vill alltid ha mer. Detta ser jag dock som en fördel eftersom jag inte slutar jobba när jag väl nått mina mål, utan snarare får ännu mer vilja och drivkraft att uppnå nästa. Det blir en kick! Och så fortsätter det så om och om igen. Däremot är jag väl medveten om att det också kan vara till min nackdel i vissa sammanhang. Jag är till exempel väldigt dålig på att klappa mig själv på axeln när jag gjort någonting bra (vilket egentligen är något som är fullt normalt och okej). Detta har dock blivit betydligt bättre med åren. Idag kan jag absolut tänka "fan vad cool jag är som lämnade allting i Skåne och flyttade till Stockholm!", men samtidigt tänker andra delen av mig "Men vadådå? Kom ner på jorden, det är ju inte som att du åkt till månen direkt". Förstår ni hur jag menar? 

Är ni självkritiska eller bra på att ge er själva beröm när ni gjort någonting bra? Berätta! 

Unseen pictures och en ofungerande portal

Min portal låg dessvärre nere hela eftermiddagen/kvällen igår så den uteblivna bloggningen berodde på det, men nu fungerar allting som det ska igen. Hurra för det!

 

Onsdagen till ära bjuder jag på några osedda bilder från helgen när mina föräldrar var här. Tänk att det är 1.5 vecka sedan nu? Då kunde man även sitta på uteserveringar utan jacka till dess att det blev mörkt - utan att frysa. Tiden springer - bokstavligt talat - förbi. Tänk att jag bott här i tre veckor på fredag!!! (De bästa tre veckorna ever, kommer ett helt inlägg om det under veckans gång)

Det är långa dagar på utbildningen och när jag kommer hem har jag ofta läxor eller andra projekt jag arbetar med, så alla nöjen dvs. kompisdejter, middagar, shopping etc. planeras in på helgerna när och om tid finns över. Alla prioriterar såklart olika, vilket är helt okej, men detta koncept fungerar bäst för min del!  

Det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på denna pastarätt... Det får bli ett återbesök inom kort! 

På tal om utbildningen så hade vi en föreläsare här igår under fyra timmars tid. Det var oerhört intressant att lyssna på och det vi fick lära oss är något vi kommer ha nytta av för all framtid. Älskar verkligen att inspireras och att ständigt lära mig saker, får inte nog! Nu måste jag kila, jag börjar om drygt tio minuter. Hoppas ni får en fantastiskt härlig dag! 

Grattis på födelsedagen!


Idag är det ingen vanlig dag för det är världens bästa pappas födelsedag. Hurra! Tack för allt du (och mamma) gör för mig. Jag är tacksam för det varje dag, även om jag kanske inte alltid säger och visar det. Utan er är jag inte hel. Så klyschigt - men också väldigt sant. Jag älskar dig <3

Måndagar at its best

Idag är det måndag vilket betyder måndagsboost på utbildningen. För er som är nya här (välkomna förresten!) så äter vi en gemensam frukost tillsammans varje måndag på utbildningen för att kickstarta veckan efter helgen. SÅ härligt! Längtar! Nu ska jag göra mig i ordning och sedan bege mig. Har ärligt talat sovit ganska dåligt inatt så tröttheten är dessvärre ett faktum, men det är bara att bita ihop och dricka några extra koppar kaffe så ska jag nog vara på banan inom en timmes tid.

Hoppas ni får en fin start på veckan!

 

Definitionen av myskväll


Definitionen av myskväll måste väl ändå vara att sitta på en balkong med ett glas vin i handen, bra sällskap och solnedgången framför ögonen. Det var precis vad jag gjorde igår - ett härligt sätt att inleda helgen på! Idag vaknade jag upp med en hejdundrandes träningsvärk i rumpan efter gårdagens PT-pass i grupp. Det måste helt klart vara den bästa fredagstraditionen av dem alla. Dessutom är jag pigg och utvilad efter nio timmars sömn. Livet är bra helt enkelt. Nu ska jag äta frukost, sen ut på stan för diverse ärenden. Puss! 

Om att bo i en resväska

Liknande blus HÄR, likande byxor HÄR, skor HÄR

Godkväll på er! Detta är den första kvällen på 1,5 vecka som jag är hemma innan klockan slår 20.00, men idag behövde jag fylla på med matlådor i kylen samt utfärda andra ärenden så det blev en tidigare hemgång. Annars tycker jag om att sitta kvar på skolan när dagen är slut, gå igenom dagens anteckningar och även förbereda blogginlägg - så har man allt det färdigt innan man kommer hem. På tal om något annat har jag nu sovit på luftmadrass i tolv nätter vilket för min del är rekord, haha. Det påminner lite om Gothia Cup när man var liten! Skillnaden nu är bara att jag bor i lägenhet och har tillgång till kök, dusch etc. Ord kan inte beskriva hur tacksam jag är över att få bo hos Ebba medan jag väntar på att få flytta in i min egen lägenhet (vilket förhoppningsvis blir om några dagar). Det ska bli skönt att slippa bo i en resväska, men även känna att man har sitt eget.