liifeofebba

Kategori: Vardagslivet

Mina fokusområden i höst

"Sommaren är nu officiellt över" tänkte jag när jag promenerade på väg till jobbet i veckan och såg löven som fallit ner till marken och termometern vars grader sjunkit radikalt på bara några dagar. Inte mig emot- jag gillar faktiskt hösten. Man kommer tillbaka från semestern pigg och utvilad med nya mål att ta sig an. Det som man inte var nöjd med från våren har man full möjlighet att ändra på nu. Det är som en nystart- precis som när man var liten och skulle börja en ny årskurs i skolan efter sommarens alla härliga dagar. Det är nu vi kan växla upp och bli vårt eget 2.0. Håller ni inte med mig?

Jag är verkligen taggad på den här hösten! Här kommer några punkter jag ska förverkliga: 

1. Jobba hårt. Det är dags att lägga i ännu en växel på den här punkten. Jag känner en stor hunger inför att lära mig nya saker och att utvecklas. Vilket leder oss till punkt nummer två... 

2. Ta hand om min hälsa. För att kunna jobba hårt är den här punkten otroligt viktig, men också det jag tidigare prioriterat bort när tempot varit högt och tiden knapp. Men inte den här gången! 

3. Tillåta mig själv att inte göra någonting (på helgerna). Den här punkten är jobbig, haha. Ofta när jag försöker att inte göra något så blir jag stressad vilket förvärrar saken ytterligare. Jag måste jobba på den här punkten. 

4. Känna in mer vad jag behöver i stunden och vara snällare mot mig själv. Behöver jag träna så ska jag träna och vill jag träffa en vän så ska jag göra det. Ni fattar. Det går att vara disciplinerad och njuta av livet på samma gång. Balans.

5. Insupa mer inspiration genom podcasts, böcker, pinterest osv. Med andra ord: att så ofta som möjligt mata hjärnan med positiva saker som får mig att må bra, som får mig att känna mig motiverad och ta mig dit jag vill. 

6. Mysa!!! Hösten är mysets årstid, det vet alla. 

 

Vad har ni för fokusområden i höst?

KRAM

 

 

 

Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjort

Jag är precis hemkommen efter en lång dag på kontoret. Vår föreläsare var tvungen att vabba imorse så vi körde på själva ändå med workshop från 7.30 istället. Efter jobbet stannade jag kvar i ungefär en timme på AW men sedan hade jag lite saker att ta tag i så jag avvek. Det är fullt av modemänniskor på Stockholms gator med tanke på att det är Fashion Week- jag försöker snegla i smyg på alla snygga outfits och hämta inspiration till höstgarderoben som just nu ekar tom.

Jag började läsa Olof Röhlanders (som föreläste för oss i fredags) bok Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjort för några dagar sedan och tänkte sätta det i sitt sammanhang ikväll. Det blir kvällsjobb från sängen med en kopp te och några rutor mörk choklad. Njutning och effektivitet i ett! Tror det här kan vara ett vinnande koncept. Eller hur?

 

En favoritfrukost

Favoritfrukosten just nu är havregrynsgröt med bär, banan, nötter och mjölk. Det brukar bli så när vi går mot kallare tider - på sommaren är det ofta fräscha smoothies eller dylikt som gäller. Ibland när tiden är kapp blir det dock något enkelt på språng, men helst föredrar jag en lugn start framför Nyhetsmorgon. Det är min egentligen enda fria zon under dagen, så den stunden har blivit viktig för mig. Andas och ladda upp inför dagen. Hur som helst har jag en lång men härlig onsdag framför mig! Först ut är en föreläsning som kommer handla om invändningshantering, sedan väntar kontorsjobb fram till 17 och där efter har vi AW på kontoret med Bonnier som är en stor partner till oss. Ha en fin dag! Kram 

När söndagsångesten är ett minne blott

Måndag och en ny vecka tar sin början! 

Minns när jag gick i skolan och söndagsångesten med jämna mellanrum var ett faktum. Idag har jag den aldrig. Redan igår började jag peppa inför veckan och allt som komma skall. Det är ett bra tecken på att man trivs i tillvaron tycker jag.  På jobbet har vi "aktivitets-måndag" vilket innebär att vi får nittio minuters lunch om vi går iväg och tränar. Jag tänkte ta en powerwalk på lunchen, skönt med frisk luft och motion i ett. Annars är jag som sagt väldigt peppad på en ny vecka och att slå nya person- samt teamrekord. Ha en fin dag! 

Konferens

I fredags var det äntligen dags för årets kick off. Koncernen firar fem år och växer i rekordfart så det skulle självklart firas även det! Redan klockan 08.00 började dagen då vi blev upphämtade i bussar som tog oss till destination...

Grand Hotel Saltsjöbaden! 

Vi blev hänvisade till takterassen där det serverades kaffe och frukost innan dagens första konferens skulle kickas igång. 

Vilken magisk plats! Här skulle jag vilja ha staycation under en helg sen när det går mot varmare grader igen. 

Dagens första föreläsning var med Vanessa Leporati Wahlund. Hon pratade bland annat om de olika personprofilerna (blå, gul, grön och röd) och hur man uppfattas som trovärdig på jobbet. Det finns tydligen fyra egenskaper som bidrar till att du uppfattas som trovärdig och det är att du är ärlig, framsynt, inspirerande och kompetent. Intressant!

Fikapaus innan det väntades paneldebatt, workshop m.m.

Sedan var det dags för Olof Röhlander, som blivit utsedd till årets bästa talare sex år på raken, att föreläsa. Nittio minuter kändes som fem - redan där får ni en inblick i hur bra han var. Om ni vill lyssna på honom så sommarpratade han i P1 förra veckan, det avsnittet rekommenderar jag starkt. 

Lunchen åt vi i denna vackra matsal. 

Vid 17-tiden väntade en (party)båt som skulle ta oss tillbaka till kontoret och stan. Väl framme serverades det god mat och sedan drog DJ:n igång kvällen och det fanns även bartender på plats. Vi fick även besök av Dogge Doggelito som rappade för oss. Vid tolvslaget gick vi vidare till V där vi hade bord och dansade in på nattens småtimmar. 

Den här dagen kommer jag leva på länge.

Högt engagemang

Onsdagens föreläsning handlade om hur man skapar engagemang till sitt arbete. Intressant och lärorikt. Det förvånade mig hur liten procentandel det är som egentligen är riktigt engagerade i sitt jobb. För mig känns det så självklart att man ska vara på en arbetsplats där man trivs och arbetar med något man brinner för. De flesta av oss jobbar fem dagar i veckan minst åtta timmar om dagen, så varför inte se till att göra det bästa av den tiden när du ändå är där? Jag tror på att göra arbetet till ens livsstil och inte bara se det som "ett jobb man går till". Då tror jag man skapar ett högt engagemang. Hur som helst! Idag väntar den sista riktiga jobbdagen innan kick off och sedan helg. Vi ska bland annat ha team-lunch för Petter som fyllde år i helgen. Hipp hipp hurra! 

 

Struktur i vardagen

Godmorgon! 

Den här veckan må vara en dag kortare men det gör också att den blir desto mer intensiv eftersom att det som vanligen görs på fem dagar nu ska göras på fyra. Det gäller med andra ord att maximera tiden fullt ut. Tur för mig att jag älskar tempo! Något jag lärt mig (och lär mig mer om varje dag) är hur jag ska prioritera. Ett bra knep jag har är att göra en lista där jag rangordnar efter vad som är mest brådskande - på så vis blir det lättare att sortera och ingenting blir bortglömt. 

Utöver att mina listor hjälper mig att prioritera så lugnar det stressen och strukturerar upp min vardag (tillsammans med min kalender som jag skriver in allt i). Vad har ni för knep i vardagen för att ha struktur? 

 

Vad sporrar mig att jobba hårdare?

LIKNANDE BLUS - Klick! (reklamlänk) 

Godmorgon härliga måndag! Känner mig så utvilad efter helgen. Träningspasset på Barrys igår kombinerat med mycket mat och vila har gjort susen för kropp och själ. Det är precis den känslan jag vill ha efter helgen - vara fräsch, pigg och taggad för den nya veckan! Jag kickstartar min med jobbmaraton dagen lång. Det blir bara fyra arbetsdagar med tanke på kickoff hela fredagen så det gäller att nyttja tiden på bästa sätt. Kommer sitta kvar ett tag efter vi slutat idag innan jag ska med Linnea på en lägenhetsvisning kl 19. Så kul! En hobby jag har är att vara ute på Hemnet och kika på fina bostäder med jämna mellanrum - det ger mig motivation att jobba ännu hårdare så jag så småningom kan köpa min egen drömlägenhet. 

Vad sporrar er att jobba hårdare? För mig är det drömmen om frihet, oberoende och självständighet. Det är väldigt starkt för mig. Har man ett tillräckligt starkt WHY kommer man göra jobbet som krävs, oavsett vad. Simon Sinek beskriver det väldigt bra i detta klipp, det är fem minuter långt och jag rekommenderar alla att se det. Det finns även en längre version för er som har möjlighet. Kram på er och ha en fin dag! 

Myskväll deluxé och Barrys

Igår hade jag en riktig hemmakväll med mig själv. Ni vet när man är osminkad med mjukisdressen på sig och håret uppsatt i en knut? Precis så. Jag gjorde charkbricka till middag med allt jag var sugen på, och sedan åt jag glass till efterrätt framför en film. Mysfaktor deluxe! Vilken är er favorit på charkbrickan? Min är tryffelsalami. Jag passade även på att testa de omtalade linschipsen för första gången. Det var över förväntan - till och med godare än vanliga chips. 

Nästa vecka blir intensiv med mycket jobb och några kvällsaktiviteter inbokade samt kick off hela fredagen, så jag passar på att ladda upp ordentligt inför det under helgen. Balans. 

Idag ska jag iväg och träna Barrys med Isabelle, precis som förra söndagen. Vi båda fastnade för denna typ av träningsform - högintensiv träning under 60 minuter där halva tiden är intervaller på löpband och den andra halvan styrka. På söndagar är det helkroppspass vilket passar mig perfekt eftersom jag mest kör promenader och löpning utomhus nu när vädret fortfarande tillåter. Då är det bra att kompensera upp med ett ordentligt helkroppspass en gång i veckan. Jag hade träningsvärk tre dagar efteråt efter förra passet. Vad har ni för söndagsplaner? 

 

AW, sovmorgon och att effektivisera vardagen

Igår hade vi som sagt temadag på kontoret. Det sker vanligtvis en gång i månaden och igår var temat inget mindre än PRIDE. Hela kontoret var pyntat och alla hade gått all inklädmässigt. Jag var klädd i rosa och hade glitter i hela ansiktet. Under dagen anordnades flera roliga aktiviteter- bland annat "pridewalk" och så utsågs bäst klädda person. Så kul!

När vi slutat stannade en del av oss kvar för AW och häng på kontorets takterass med utsikt över Stureplan. Väldigt härlig avrundning på veckan - att fira in helgen med kollegorna! 

Vid 21-tiden kastade jag in handduken - då hade jag hunnit med en runda beer-pong och minglat lite. Sofie, min frisör och numera även vän, kom förbi en stund så jag fick även hänga med henne en stund. Hennes pojkvän jobbar nämligen också inom koncernen sedan många år tillbaka (det är fem olika bolag), så hon brukar komma förbi ibland. Världen är liten!

 

Idag tog jag sovmorgon till 10. Det har lite av blivit min nya grej på lördagar, att låta kroppen sova så länge den behöver utan att väckas av larmet som ringer. Lyxigt. Gick sedan ut på en timmes promenad i skogen. Passade på att ringa Rebecca under tiden - hon fyller nämligen 24 idag. Hipp hipp hurra till min bästa vän! 

När jag kom hem fick jag matleverans hem. Det är första gången jag testar och jag är så nöjd! Det tog mig en kvart att klicka i vad jag ville ha igårkväll istället för att springa runt och leta efter varor som kanske inte finns i matbutiken. För att inte tala om att man slipper bära allting, hehe. Allt som kan effektivisera vardagen står högt på min priolista så från och med nu kommer jag alltid beställa hem mat när jag storhandlar. Så bra koncept. Hur brukar ni göra- beställa eller handla i butik? 

 

Outfit och temadag @ kontoret

Det börjar bli kyligt när man går hemifrån på morgonen så jag slängde på mig en poncho igår. Går dock fortfarande barbent, det blir ändå upp mot 20+ grader över dagen. Njuter så länge det varar. 

Nya sneakers från  detta märket (klick!)

Idag är jag istället för rött nästan helt klädd i rosa. Vi har nämligen Pride-tema på kontoret idag så min plan är att gå loss i färg och glitter! Ska försöka ta någon bild under dagen så ni får se. Annars blir det en lugn kväll för min del- sa till mig själv att under de två första veckorna på nya jobbet skulle jag inte boka in mig på så mycket saker privat (som jag vanligtvis har en tendens att göra) så jag kan lägga all min kraft på att komma in i de nya arbetsuppgifterna. Hittills har det gått bra. Trivs förresten så himla bra på min nya arbetsplats! Alla är väldigt hjälpsamma och trevliga. Tacksam. 

 

Kanske är flera år av hjärnspöken äntligen förbi

Imorse sprang jag ifrån min matlåda trots att jag satt upp en lapp på ytterdörren där det tydligt står "GLÖM INTE MATLÅDAN" haha. Det gjorde däremot inget för då kunde jag köpa en smarrig lunch istället. Jag och några kollegor gick till LETT som blivit ett nytt favoritställe hos mig. Det är helt vegetariskt och erbjuder många hälsosamma alternativ. Jag har omedvetet börjat äta mindre och mindre kött- även om det är något jag tycker väldigt mycket om. Förr åt jag det nästan dagligen i någon form, nu är det ungefär en gång i veckan om ens det.  Fisk och kyckling äter jag däremot mycket av. 

Jag blandade min egen sallad med sötpotatis, fetaost, grönkål, edamebönor, picklad rödlök och hummus. Fräscht! Ska testa att göra det hemma med- det mättade skönt under flera timmar. På tal om mat så har jag under 2018 fått en väldigt sund inställning till det, kanske är alla år av hjärnspöken äntligen förbi. Jag hoppas det. Idag kör jag 80/20 regeln som innebär att jag äter hälsosamt större delen av tiden, men unnar mig då och då. Balans. Jag har en tendens att vara extram i allt jag gör, så det har minst sagt varit en lång och kämpig väg hit. Men skam den som ger sig. 

 På onsdagar börjar vi som jag nämnt tidigare en halvtimme tidigare med utbildning. Idag pratades det om nio olika fallgropar vid en affär. Jag tycker psykologin bakom affärer, själva processen och allt däromkring är så oerhört intressant.  Man kan aldrig lyssna för noga. Nu ska jag checka ut från jobb för dagen och ut på promenad med Fredrika. Vi har känt varandra nästan hela livet - tänka sig att vi numera bor på samma gata i Stockholm. Vad är oddsen? Trevlig kväll på er! 

Imorgon kör jag igång mitt första projekt!

Idag har en vecka av introduktion på mitt nya jobb kommit till sitt slut, vilket innebär att mitt alldeles första projekt officiellt tar sin början imorgon. Jag är så taggad (och pirrig)! Man projektleder i cirka sju veckors tid på ett särskilt område och sedan får man ett nytt igen. Det är tydliga deadlines att jobba efter och målen sätter man upp själv, men det finns såklart en minimumgräns för vad man måste nå upp till. Det blir lite som att ha sitt eget AB i bolaget eftersom man ansvarar för hur det går med projektet helt själv.  Jättekul! 

Eftersom man också byter område relativt ofta får man ständigt sätta sig in i och lära sig nya upplägg vilket gör att man utvecklas konstant. Allt känns fortfarande väldigt nytt för mig men jag känner att jag åtminstone börjar greppa grunderna. Skönt. Nu ska jag bara sätta det i verk också - med start imorgon. Jag har en väldigt hård inre domare, men jag ska försöka vara snäll mot mig själv imorgon eftersom det är min första "riktiga" dag.  Peppen är total. Önska mig lycka till! 

Ny vecka, nya möjligheter!

 Måndagen är alltid som en nystart för mig - det är nya veckomål som ska uppnås och saker att jobba mot. För att sporra mig själv brukar jag jämföra vecka mot vecka för att hela tiden utmana. Det tankesättet sporrar mig. 

Tidigare har jag varit emot att hitta på saker på kvällstid mitt i veckan och bara velat ha fokus på jobb. Men nu har jag ändrat min inställning lite. Jag tror snarare det kan vara fördelaktigt att ibland bryta av med någon form av aktivitet när man slutat jobba för dagen, bara för att stanna upp från alla måsten en liten stund och samla ny energi. Annars ser mina dagar ut såhär:  Jobba, äta, träna, jobba, sova. På repeat. Men från och med nu ska jag ha som mål att en till två gånger i månaden ha en (lugnare) aktivitet inbokad i kalendern med en vän. Jag tror det kan bli bra. Vad tror ni? 

Så igår när Linnea skrev och frågade om vi inte skulle äta middag var jag inte sen med att tacka ja. Vi har inte setts på hela sommaren eftersom våra semestrar missynkade rejält. Magarna kurrade och vi var sugna på kött måndagskvällen till ära, så vi styrde mot Riche. Jag tar (nästan) alltid deras köttbullar, så enkelt och gott! Känns lite som husmanskost vilket jag gillar. 

Till efterrätt delade vi på deras berömda Gino som ni måste äta om ni går hit! Jag tar alltid den med, så god. Vi delade också på en kanna kaffe. Älskar kaffe! Numera dricker jag bara det för det är så gott. Fast Linnea och jag inte haft möjlighet att ses under sommaren så har vi hörts av varje dag. Tack internet. Men trots det hade vi ändå mycket att prata om i vanlig ordning - bland annat om en resa vi ska göra tillsammans i höst. Berättar mer snart. Nu ska jag göra frukost och sen gå till kontoret. Känner mig väldigt energisk idag! Antar att mitt nya koncept funkade, kvällskativiteten igår gav energi :-)

 

Casual Friday

Här går jag numera varje morgon på väg till jobbet. Idag lyssnade jag på podcast under tiden, det blev Sales Lounge.  I den intervjuas framgångsrika säljare i olika typer av yrken (mäklare bland annat, duktiga Jannike är med t.ex.) och delar med sig av sina bästa tips för att lyckas. Främst inom sälj och entreprenörskap. Tips till er andra poddälskare där ute!  

Armbandklick! (reklamlänk)  /  Ring med flera stenar - klick! (reklamlänk)

Jag var väldigt färgglad dagen till ära - iklädd en ny orange blus från Zara. Jag ville passa på att använda den medan min hud fortfarande är solbränd från sommarens alla varma dagar. Det är så snyggt med färgglada outfits! Ska ta en bättre bild på den vid nästa användning. 

Min nya arbetsplats

Idag är det Casual Friday på kontoret och en liten AW med kollegor när vi slutat. Det blir en bra start på helgen! Tänk att det då passerat (nästan) en hel vecka. Tiden går fort när man har roligt. Känner att jag börjar komma in i saker lite mer nu även om det fortfarande är väldigt mycket nytt och mängder av saker kvar att lära. Vi har ju fortfarande intro, fram till på tisdag(?) tror jag. Längtar till vi kör igång med våra projekt på riktigt! Pirrigt. Vad har ni för fredagsplaner?