liifeofebba

Kategori: Stockholm

Min helg i bilder

I fredags kväll efter träningen, som jag dessvärre fick hoppa över på grund av att jag varit sjuk hela veckan, begav sig Jill och jag till affären för att inhandla fredagsmyset. Vi styrde sedan vidare hem till henne där vi lagade mat, hällde upp vars ett glas vin och slog på fredagsmusiken för att komma in i helg-mode. Lagom till middagen var klar anslöt även Carolina. Här satt vi sedan i timmar, pratandes om allt mellan himmel och jord medan vi åt godis och drack vin. 

I lördags vaknade jag upp vid 8-tiden, bloggade och gjorde mig sedan i ordning för att bege mig ner på stan. Jag missbedömde vädret och tog på mig en varm päls, tji fick jag för Stockholm bjöd på många plusgrader och sol.

 Jag och min kära vän Olof hade som tidigare nämnt bestämt att vi skulle äta brunch på Nybrogatan 38. Jag tog en egg benedict och olof tog en smörgås med kött, ägg och pommes. Vi hällde även i oss kaffe, då båda var ganska slitna efter en lång vecka. Mest Olof, som var ute och festade hela fredagsnatten, haha. 

På kvällen skulle jag egentligen gått ut, men tog beslutet att stanna hemma istället för jag ville bli 100 % frisk. Istället styrde jag myskväll med några vänner! Det blev snacks i överflöd, sällskapsspel och skratt till dess att magarna krampade. Under kvällen anslöt fler och fler - alla är alltid välkomna. Vi är som en stor familj. Jag somnade sedan med ett stort leende på läpparna och en dos av tacksamhet som sköljde över mig! <3

Tog sovmorgon idag (söndag) eftersom det blivit två sena kvällar i rad och lite sömn. Höll på att bli en vandrande zombie. När jag betat av alla mina söndagssysslor begav jag mig, tillsammans med Frida, till hälsocafét Mahalo på Södermalm. Jag testade en ny bowl-variant med en bas på spirulina, avokado och något mer (det blå ni skymtar under all topping). Väldigt gott, men jag föredrar ändå vanlig acai - det finns inget som klår det!

Avslutar inlägget och denna fantastiska helg med en selfie på oss, min bästis och jag! 

 

Fika på Snickarbacken 7

Det slog mig nyss att jag helt glömt bort att blogga om ett fikastopp jag och Linnea gjorde under förra lördagen. 

Med värkande fötter och kurrande magar efter en väldigt lång promenad genom hela Stockholm slog vi oss ner på ett fikaställe jag hört mycket gott om.

Inget mindre än Snickarbacken 7! När man kommer in möts man av den här coola kreationen, bara det är ett pluspoäng.

Mitt härliga sällskap som jag trivs så bra med! 

Vi delade på en avokadomacka, bulle med salami och ost samt den godaste kakan jag någonsin ätit. Jag överdriver inte. Det var en perfekt blandning mellan sött och salt! Jag tror att botten var mudcake toppat med kokos blandat med kolasås. Ni hör ju, en riktig sockerbomb. Hit ska jag definitivt gå fler gånger, dels för den mysiga miljön och dels för den goda fikan! 

Första dejten och vernissage

I förra helgen var jag och några vänner på vernissage på Södermalm. Det var konstnären Max Alm-Norell som bjöd in till denna tillställning. Min vän Nathalie jobbar på PR-byrån som hjälpte till att anordna eventet, så vi (som i jag, Linnea och Frida) gick dit dels för att träffa henne och dels för att titta på all vacker konst.

Något ni inte vet om mig är att jag älskar konst. Jag kan inte jättemycket, i princip ingenting faktiskt, men jag tycker det är kul att titta på och jag fascineras över vad en tavla kan göra med ett rum. Ett rum som är kalt och tomt kan plötsligt bli levande om man använder sig av rätt sorts konst. Coolt tycker jag.

Fina Linnea fick agera modell för dagen, hehe. Älskar hennes outfit! 

Utöver konst så bjöds det även på gott tilltugg och dryck under vernissagen. En väldigt mysig lördagsaktivitet! Tips till er som ska gå på första dejten är att gå på en tillställning likt detta. Jag tycker att det lätt kan kännas lite stelt och tillgjort om man ses på en middag första gången, men detta är perfekt! 

 

 

Businesslunch och omotiverade UF-företagare

Godmorgon solstrålar! Hur mår ni idag? För min del ringde klockan 4.30 och jag var mer än redo för att kicka igång denna dagen. 

Som jag sa i det tidigare blogginlägget så vet man aldrig vad som händer under en dag på utbildningen. Igår var jag på businesslunch med Josef från BusinessPodden. Om det är något jag verkligen tycker är coolt och stöttar så är det unga entreprenörer, precis som Josef. Folk som tror stenhårt på sina drömmar och jobbar hårt för dem!

På tal om något annat så fick jag förfrågan om att vara UF-rådgivare till ett gäng elever som ska starta sitt företag nu under sista året på gymnasiet. Får flashbacks och tänker på allt fantastiskt med mitt eget. MinuteVideo är min lilla bebis. Det är ju trots allt mitt första företag! Nu har jag även köpt ut killarna jag hade det tillsammans med, så jag äger mitt första egna bolag. Dock lägger jag det på paus nu under detta halvår jag studerar, för att kunna satsa fullt ut på utbildningen.

Side note: Till er som har ett UF-företag men som inte riktigt går in för det, jag förstår inte hur ni inte kan ta detta på allvar och istället kastar denna möjlighet rakt ner i sjön. Tänk om jag inte hade haft det drivet eller modet att tro på vår idé, då hade jag sannerligen inte suttit i Stockholm idag. Utan förmodligen hemma i mina föräldrars hus och arbetat med på ett jobb jag var tvungen att gå till, men som jag egentligen inte var passionerad över för fem öre. Tänk på det.

Att vara tidseffektiv

Bilder tagna av Niki och mig.

Godmorgon! Jag sitter på kontoret och har nyss ätit frukost: overnight oats med mandelmjölk och hallon. Detta är något jag verkligen fått upp ögonen för under den senaste månaden! Innan åt jag i princip alltid varm gröt på morgonen, men detta kan man göra kvällen innan och på så vis spara massa tid på morgonen. Smart! Dessutom är det gott och varianterna är oändliga. Idag är det en ny dag, nya tag och man vet aldrig riktigt vad som väntar mer än att det är något galet bra - som alltid. Älskar det! 

Det är inte alltid som det ser ut

Jag älskar att äta god mat på fina restauranger, bruncha, att ta fina "Instagramvänliga" bilder, att köpa fina kläder och att dela med mig av livets goda på mina sociala medier. Varför? Jag tycker om att inspirera andra och jag har ett genuint intresse för samtliga av de saker jag nyss nämnde. Men jag vill inte att det ska vara det enda som speglas på min blogg, eller det enda som speglar mig som person för den delen. En bild jag knäpper på en maträtt som jag äter på en fin restaurang är cirka 0,000001 % av min vardag. Andra kvällar sitter jag hemma i myskläder, fettigt hår som är uppsatt i en slarvig frisyr och äter överkokt pasta. 

Om tidiga morgnar, dagar och kvällar sliter jag för att nå mina mål vare sig det gäller mitt egna personliga varumärke, min hälsa, utbildningen jag går eller mitt privatliv. You name it. Det är konstant pluggande, utebliven sömn och mycket hårt arbete som inte framgår här i bloggen. Jag läser faktaböcker dagligen, lyssnar på ljudböcker som lär mig någonting och försöker hela tiden göra saker som har ett syfte. Men hade jag skrivit enbart om detta hade det inte heller blivit intressant. 

Samma gäller om jag enbart hade delat med mig av livets goda. Absolut det är kul ett tag, men visst tröttnar man på att enbart läsa om massa dyra middagar, svindyra väskor och dyra kläder efter ett tag? Ett "perfekt" liv? Jag skulle vilja kalla detta så kallade perfekta liv för ett luftslott som målar upp en skev bild för unga flickor om hur verkligheten ser ut, när den i själva verket är raka motsatsen. Det är så mycket ni som läser inte får ta del av, vilket man lätt glömmer bort. Inklusive jag själv när jag läser andras bloggar. När det bara visas upp just det bästa i livet. 

Jag vill att min blogg ska vara ofiltrerad, personlig och ärlig. En plats där jag delar med mig av såväl livets med- som motgångar, för jag är människa även jag och ibland är livet bra medan det andra dagar är lite tuffare. Som de senaste två dygnen till exempel - när jag varit sjuk, snytit mig stup i kvarten och bara varit allmänt ofräsch. Samtidigt vill jag att min blogg ska vara en plats för människor att kika in på när de vill inspireras, bli glada och få motivation. Jag vill dela med mig av fina bilder, fina saker och goda maträtter. För det är också en del av mig. Samtidigt som en del av mig är att slita hårt dag ut och dag in för att hela tiden komma nämrare mina mål. En blandning av sött, salt och allt däremellan. 

Vad vill ni att jag ska dela med mig av mer/mindre? Vad kan jag förbättra? Hit me! 

 

Att flytta hemifrån vid 19 års ålder - sextio mil från ens trygga punkt

Jag minns när (nu låter det som Agda 80 pratar) jag skulle veckohandla för första gången när jag flyttat hit. Jag hade knappt koll på vart saker fanns i butiken, vad det kostade eller hur mycket man behövde för en person. Jag var ju van vid att ha allting hemma. Detta var även innan utbildningen kommit igång, min andra dag i Stockholm, så att jag kände mig vilsen är inte så konstigt när jag tänker efter.

Idag en månad senare hittar jag hur bra som helst och känner mig vuxnast i världen när jag går där med min egen inköpslista och varukorg, haha. Jag älskar känslan av att hitta själv, att klara mig själv och att få bestämma själv. Att vara självständig är den bästa känslan! Dock innebär det en hel del arbete med att flytta hemifrån. Saker som att det inte längre är någon som tvättar dina kläder, lagar din mat eller dammsugar ditt rum. Detta är småsaker man tar för givet när man bor hemma, men som man påminns om väldigt fort när man flyttat att man måste ta hand om själv. Numera är varje söndag min fixar-dag då jag lagar mat för hela veckan, städar, tvättar och pysslar om mig själv. Det har blivit till en rutin. 

Angående min vardag så är det långa dagar och jag är inte hemma särskilt mycket. Jag går upp strax innan 05 och trillar in genom dörren vid 19-snåret om kvällarna. Utbildningen är intensiv och oerhört lärorik! Jag vet inte vad jag skulle gjort om jag inte gått den? Så bra tycker jag att den är. Redan på en månads tid känner jag av en stor personlig- och kunskapsmässig utveckling. Att jag dessutom får vara omringad av världens härligaste människor varje dag, som sprider så mycket glädje och energi, är jag evigt tacksam för!

Som jag nämnt försöker jag att göra allt som faller mig i smaken under helgerna för att unna mig och sätta en extra guldkant på tillvaron. Det kan vara allt ifrån att sova lite längre till att äta god mat ute, att ta ett glas vin på kvällen eller att ha myskväll i soffan framför en bra film. Återhämtning och att ladda batteirerna är superviktigt för att man ska orka prestera på topp vecka ut och vecka in. Min hälsa är grundpelaren för allt annat - fungerar inte den så fungerar inget annat heller. 

Sammanfattningsvis så är att flytta till Stockholm det bästa beslut jag någonsin tagit. Det känns som att jag äntligen hittat "hem". Jag växer i mig själv varje dag och mår otroligt bra, det är nästan så att jag får nypa mig själv i armen för att se om det är på riktigt. Även om det var läskigt att flytta ifrån allt och att lämna min trygga punkt i Skåne så var det värt det till varje pris. Det är trots allt inte svårare än att sätta sig på ett plan hem när man saknar familjen eller att ringa ett samtal till sina nära och kära för att catcha upp. Någon gång måste man klippa navelsträngen och jag tror snarare bara att det är en bra sak att växa upp snabbt. Att hitta sig själv och att testa sina egna vingar.

 

Lördagsfrukost @ Broms

Igår vaknade jag upp med halsont, feber och en snuvig näsa. Det kom väldigt olägligt eftersom jag hade bokat in massa roliga saker hela helgen. 

Efter många om och men bestämde jag mig för att ta två panodil och bita ihop, för 11.30 hade jag nämligen bestämt frukostdejt med Frida och Linnéa på Broms.

Det var tur att jag bet ihop för oj vilken brakfrukost jag gått miste om annars! Det fanns väldigt mycket gott att välja på menyn, men tillslut bestämde jag mig för en acaibowl, avokadomacka och en cappuchino!

Två nyfunna vänner - Linnea och Frida! Trots att vi bara känt varandra i en månads tid känns det som att alla på utbildningen funnits i mitt liv sedan flera år tillbaka. Vi är som en liten (läs: väldigt stor) familj där vi alla kompletterar varandra på alla möjliga håll och kanter.

Fina Karlaplan. Här hade jag verkligen kunnat tänka mig att bo! 

Gullis!

Med mätta magar promenerade vi sedan vidare mot nästa destination...

Att vara en tävlingsmänniska och girlpower

Något vi har ganska ofta på kontoret är tävlingar av olika slag - vilket en tävlingsmänniska som mig fullkomligt älskar och går igång på. Igår var det tjejerna VS killarna och gissa vem som vann om inte...TJEJERNA!! Girlpower! Vinsten var en gigantisk glassbuffé, bra för själen men mindre bra för formen hehe. Väldigt härligt sådär en tisdagseftermiddag!

På tal om girlpower så snubblade jag över denna bilden idag och gillade citatet. Ta den med en nypa salt. Jag menar inte att man ska strunta i att bli kär, absolut inte. Det jag snarare tänker på när jag läser texten är att man aldrig ska lägga sitt liv i någon annans händer, utan fortsätta att ha ett eget liv och följa sina drömmar även om man skulle vara kär i någon. Allt för många gånger ser man folk som ger upp sina drömmar på grund av någon annan, fast än dem egentligen inte vill det. Jag har själv varit nära på att göra det för några år sedan. Med facit i hand kan jag säga att jag är glad att jag inte gjorde det, för då hade jag knappast varit så lycklig som jag är idag. Jag hade nog snarare varit jäkligt bitter - och det vill man ju verkligen inte vara! Förstår ni hur jag tänker? 

Wednesday moodboard

Ett bra sätt, enligt mig, att kicka igång dagen på är att göra en inspirerande moodboard. När jag gör moodboards brukar jag göra i olika teman och olika syften.

Idag ville jag bli inspirerad vad gäller mode och inredning. Jag behöver (läs: vill) fylla på garderoben med några nya godingar och kläderna på dessa bilder är helt i min smak. Jag har en blazer likt den ovan, men blev inspirerad vad gäller de svarta naglarna som fullkomligt bryter av och även smyckena som skapar en fin kontrast. 

Vad gäller inredning så har jag ett samarbete inom detta område som det ska roddas inför och då behövde jag inspiration och få nya idéer för att kunna göra det så bra som möjligt. Kan ni gissa vad det gäller? 

Jag fullkomligt ÄLSKAR väskan till vänster! Jag älskar i och för sig allt som är mocka, men färgnyansen är helt perfekt! Måste gå på jakt efter en liknande. 

 

Q/A

 

Milles Lydmar, Strandvägen 1

Vart och hur redigerar du dina bilder? 

Svar:  Just nu redigerar jag mina bilder i LightRoom, VSCO (har köpt alla filter, älskar denna app!) och SnapSeed. Ibland kombinerar jag de olika programmen för att få fram en särskild effekt, kontrast eller skärpa. Mina favoritfiltern i VSCO-appen är A6 och J5, tycker dem skapar mest känsla i bilderna (och så passar det bäst till mitt flöde på Instagram. För er som inte följer mig så heter jag @hanssonebba där). 

Hösten är här!

Det märks att hösten börjat smyga sig på så smått då numera är krispigt i luften om morgnarna när jag går hemifrån, det är inte längre ljust och så är det nästan på mörkt när jag kommer hem igen. Jag tycker dock att hösten kan vara en mysig årstid: man får klä sig i mysiga plagg (läs: stickade tröjor och varma halsdukar), plocka fram sina fina kappor i dess varierade passformer och nyanser, ha myskvällar framför filmer och det kanske bästa av allt - te-säsongen tar sin början (ja, jag kallar det helt seriöst för en te-säsong då jag hinkar flera koppar om dagen under hösten). Vad tycker ni om hösten?

Sunday mode

Godmorgon solstrålar! Då var det söndag igen - jag förstår inte vart tiden tar vägen? Antar att den går fort när man gör roliga saker mest hela tiden. Idag hade jag egentligen velat kila ner till Nybrogatan 38 för en riktig brakfrulle, men det får bli nästa helg istället. Ser ni hur gott och mysigt det är där? 

Istället ska jag fortsätta att fila på en uppgift, prestationsprinsessa som man är. Därefter ska jag veckohandla, göra matlådor inför veckan, städa och ta hand om mig själv. Det låter så vuxet, haha... Jag vill gärna hinna med en powerwalk också, har dessvärre tappat rutinerna helt kring det sen jag flyttade hit. Istället för att skjuta undan träningen när jag har mycket att göra borde jag prioritera den, med tanke på alla de hälsoeffekter den medför. 

Från det ena till det andra. Ikväll vankas det hederligt söndagsmys med en god, hemlagad middag och härligt sällskap. Då mår man bra ända in i själen. 

Hur brukar ni spendera era söndagar? 

 

Hello there weekend

Bilderna är tagna från Pinterest

Lördagar betyder numera sovmorgon för min del och med det menar jag att gå upp senare än klockan fem, hehe. Det är välbehövligt för min del att ladda batterierna ordentligt under helgen när det gäller vila och återhämtning, men även att unna mig precis det kroppen och hjärnan säger till mig att den behöver. Då mår jag bra och orkar även prestera mitt bästa. Idag säger min kropp till mig att jag ska unna mig crepes till lunch, så det är precis vad jag ska gå och köpa nu. Härligt va? Hoppas ni får en amazing helg!!

Att vara sin egen största kritiker

Jag är min egna största kritiker och har, så vitt jag kan minnas, alltid varit det. Jaha tänker ni, vad innebär det? Till exempel innebär det att jag aldrig nöjer mig. Jag vill alltid ha mer. Detta ser jag dock som en fördel eftersom jag inte slutar jobba när jag väl nått mina mål, utan snarare får ännu mer vilja och drivkraft att uppnå nästa. Det blir en kick! Och så fortsätter det så om och om igen. Däremot är jag väl medveten om att det också kan vara till min nackdel i vissa sammanhang. Jag är till exempel väldigt dålig på att klappa mig själv på axeln när jag gjort någonting bra (vilket egentligen är något som är fullt normalt och okej). Detta har dock blivit betydligt bättre med åren. Idag kan jag absolut tänka "fan vad cool jag är som lämnade allting i Skåne och flyttade till Stockholm!", men samtidigt tänker andra delen av mig "Men vadådå? Kom ner på jorden, det är ju inte som att du åkt till månen direkt". Förstår ni hur jag menar? 

Är ni självkritiska eller bra på att ge er själva beröm när ni gjort någonting bra? Berätta!