liifeofebba

Kategori: Stockholm

Sveriges största träningsfest!

 Som ni vet brukar jag i princip aldrig gå ut och klubba, vilket beror på en rad olika anledningar. För det första ogillar jag att bli bakfull och ligga helt paralyserad i sängen dagen efter - dagar som man egentligen kunde gjort något vettigt på rinner ut i sanden. För det andra ogillar jag att det nästan alltid är någon som ska bråka, tjafsa eller gråta när det är alkohol inblandat. Och låt oss vara ärliga, förfesten är alltid roligare än själva utgången.

Vad skulle ni säga om jag berättade att det faktiskt finns ett event som är likt något bättre än en förfest - en nykter förfest där alla tränar och dansar till grymma DJ:s, är fulla av endorfiner och skrattar till dess att magarna krampar? Utan alla tjafs och bråk, och där den enda utlovade värken dagen efter är träningsvärk i hela kroppen - snarare än en jobbig huvudvärk?  

Faktum är att det finns ett event som är precis likt detta. Jag vet, man tror knappt det är sant! Redan nu på fredag anordnas Sveriges största träningsevent på Annexet i Stockholm. Det kommer att bjudas på goodiebags med ett innehåll värt över 750 kr, grymma DJ:s kommer att vara på plats och det kommer serveras god dryck i diverse barer (alkoholfri såklart!). 

Klicka HÄR för att komma direkt till bokningen, en biljett kostar bara 199 kr! 

I samarbete med Workout Parties

 

 

 

 

If you snooze you lose!

04.30 - är klockslaget jag klev upp ur sängen imorse. Det var måndag, ny vecka och nya möjligheter. Inga ursäkter! Det är bara att kliva upp, varje morgon.

22.15 - är klockslaget jag klev in genom ytterdörren igen efter att ha spenderat 11 timmar på utbildningen och sedan gått på en kurs i 3 timmar till. Det är samma sak där, det finns inga ursäkter. Det är bara att göra det! Varje möjlighet som ges till att lära sig något nytt, tar jag. Allt annat vore ärligt talat dumt för min egen skull. Om vi inte utvecklas, då blir vi sämre - sa en klok man en gång. 

Absolut, min hjärna är trött efter alla intryck och saker jag gjort idag. Absolut, jag får kämpa lite extra för att få bokstäverna på rätt plats i det här inlägget, men vadå då? Ska jag lägga mig ner på marken för att jag är lite trött? Strunta i att blogga och förbereda alla saker inför morgondagen, för att jag inte orkar i stunden?

Om ni inte redan listat ut det så är svaret på den frågan ett blankt NEJ.

Varje morgon när klockan ringer har du ett val - antingen kan du kliva upp direkt, le så stort du bara kan och bestämma dig för att denna dagen ska bli helt fantastisk. Eller så kan du trycka på snoozeknappen, ligga kvar under det varma täcket så som många andra gör, för att sedan somna om igen.

Vad jag vet har ingen kommit närmare sina drömmar när de beslutat sig för att snooza vidare, så kom ihåg det nästa gång du trycker på "stäng av" eller "snooze" när alarmet ringer på morgonen. Det må vara skönt för stunden, men varje litet val vi gör påverkar oss i det långa loppet. Du kanske inte märker av effekten idag eller imorgon - men om 10, 20, 30 år kan effekten vara oerhört stor. Antingen till det bättre, eller sämre. Valet är helt ditt.

If you snooze you lose. 

 

 

On sundays we brunch och skånebesök

Igårkväll fick jag Skånebesök av Johanna och hennes pojkvän Joel som är i Stockholm över helgen för att springa Lidingöloppet, hurtigt värre. Det slog mig nyss att vi inte setts på över fem veckor. Helt galet. Vart har tiden tagit vägen?

Lördagskvällen till ära gjorde vi en hemlagad middag (läs: överkryddad pasta carbonara), drack vin och åt godis. Det var mysigt att catcha upp och att få höra på lite skånska dialekter igen! Jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses.

Bild från när en annan skånekompis, Frida till höger, var iväg på jobb i huvudstaden under en helg. Vi passade då på att mötas upp för ett glas på Brillo!

Idag är det söndag och jag ska snart iväg på brunch med Emmy och Lovisa - superfina tjejer som jag är väldigt glad över att få ha lärt känna!

En stockholmare, en Skåning och en före detta Lidköpings-bo. Precis som en stor, härlig gott och blandat skål...hehe.

Hur ska ni spendera er söndag?

Dina kläder kan vara din största fiende

Kappa HÄR // Byxor HÄR // Skor HÄR // Solglasögon HÄR

Det här är den nakna sanningen hur jag vanligtvis går klädd på söndagar. Osminkad, håret uppsatt i en knut, mysiga skor och en skön outfit i allmänhet. Jag skulle däremot inte gå klädd såhär till vardags, för jag ogillar känslan av att känna mig nerklädd. Hellre overdressed än underdressed är mitt motto.

Det här med kläder är faktiskt viktigare än vad vi tror, för hur vi klär oss är hur folk kommer uppfatta oss. 

Visste ni att när vi möter en ny människa tar det ynka tre sekunder för dem att skapa sitt första intryck? Detta intryck kan sedan ta lång tid att ändra, ibland är det nästintill omöjligt. Vi människor är oerhört dömande, vare sig vi vill medge det eller ej. 

Därför kan jag inte förstå, hur ni som sitter i mjukisbyxor klockan 06.00 på morgonen på tuben, går klädda så. Jag upprepar: hur du klär dig, är hur du kommer uppfattas. Klär du dig slappt, kommer du uppfattas som en person som inte bryr sig om livet särskilt mycket. Kanske stämmer det här, kanske är du slapp. Kanske skiter du i hur folk uppfattar dig. Men om det här inte är du, eller om du inte vill ha den bilden av dig, skit i mjukisbyxorna. Ta på dig något som får andra att undra: jävlar, vem är det? 

För om du dress to impress kommer folk att se dig som ordentlig, trovärdig och ambitiös.  

Du vet aldrig vem du möter på - oavsett om klockan är sex på morgonen, mitt på dagen eller tre på natten. Det kanske är en livsavgörande kontakt, en person som kunde varit din framtida chef om du bara orkat byta mjukisbyxorna mot kostymbyxor eller din framtida livspartner om du bara orkat räta på ryggen just den där dagen. Vi har ingen aning. 

Tänk på det nästa gång ni väljer att gå runt i mjukiskläder på stan.

 

Så får du dina sociala medier att växa

Nu har jag inte testat alla acai bowls i Stockholm, men med tanke på hur mycket folk det alltid är när man går till Hälsocafét Mahalo på Södermalm skulle jag gissa på att de serverar de bästa i hela staden. Jämfört med de jag ätit tidigare så är detta i toppklass! Att man dessutom kan variera/mixa bas och topping hur man vill är pricken över i:et.

På tal om något annat så blir vi verkligen bortskämda med grymma(!) föreläsare på utbildningen.

Igår var Uber's gamla marknadsföringschef Nadia Boersch här och föreläste samt hade workshops med oss ungdomar. Det var oerhört givande på många olika plan - både när det gäller bolagsbyggande men även andra smarta tips och råd. Till exempel att du ska ha ett särskilt färgtema i ditt Instagramflöde för det tilltalar ögat. Detta kan du ha under en viss tid och sedan ändra för att skapa variation. Det kanske inte låter som rocketscience, men det gör otroligt mycket. Om vi ogillar det vi ser, kommer vi inte börja följa personen. Detsamma gäller innehållet - om det som skrivs går emot det du visar kommer folk inte känna förtroende för dig och det du säger och då brister det.

Idag, onsdag, hade vi Robert Bloom på besök som jobbar för Cheri Tree (den fantastiska kvinnan jag nämnde kort i mitt förra inlägg). Han var här för några veckor sedan och föreläste också och idag gick vi djupare in på det vi senast lärde oss. Cheri Tree är bland annat skaparen av B.A.N.K och har skrivit boken "Why they buy". Den boken vill jag verkligen ha, men den är dessvärre slutsåld överallt (och jag förstår varför).

Jag är otroligt glad och tacksam för allt jag får lära mig varje dag och skulle inte byta ut detta mot något annat. Jag älskar tillvaron i mitt liv och det är sannerligen en helt fantastisk känsla!

 

 

 

En av de mest intressanta kvällarna på väldigt länge och en tankeställare

Wow vilken fantastisk start på veckan jag hade igår! Det var måndagsboost på utbildningen i vanlig ordning, vi besökte Oscarsteatern för att kika runt inför eventet (Closers Only) som vi studenter ska få äran att hjälpa till med att anordna nästa torsdag. Det är ett event för alla som jobbar inom försäljning och det är grymt bra föreläsare, bland annat årets kvinnliga entreprenör i USA - Cheri Tree. Coolt!

På kvällen begav sig jag och några vänner till Autoropa där Per Holknekt bjöd in till föreläsning om sin resa som såväl företagsledare men även hans personliga resa. Det var väldigt inspirerande att se en människa vara så passionerad för det han pratar om! Per har gått från 0-100 men även tvärt om väldigt snabbt och betonade vikten av att man ska vara ödmjuk, rädd om och tacksam för det man har - varje dag. Han sa även att när man börjar ta det för givet kan det tas ifrån en väldigt snabbt. Värt att tänka på.

En sak jag märkt är gemensam för framgångsrika människor när man frågar dem vad deras bästa tips för att just bli framgångsrik och lyckas är, så säger dem att man ska vara passionerad och brinna för det man gör. Jag tror stenhårt på det konceptet, för hur ska du kunna ge hela din själ om du inte älskar det du gör? Hur ska du kunna få andra människor att älska din produkt/tjänst om du själv inte gör det? 

Kvällen till ära var det även lansering av nya Maserati, så efter föreläsningen gick jag och mitt sällskap runt och kikade på alla fina bilar. 

En bättre måndagskväll och om inte annat en galet bra start på veckan!

 

Vill du vara en medioker eller vill du vara framgångsrik?

Godmorgon solstrålar!

Är ni utvilade efter helgen? Det är jag! Pigg, glad och fylld med energi - redo för att kicka igång den här veckan!

Det bästa med måndagar är att man kan börja på en ny kula. Nya veckomål ska sättas (och uppnås!), det finns nya möjligheter att ta sig an, chans till förbättring från föregående vecka och ytterligare utveckling. Valet är helt ditt sett till hur din vecka ska utmynna! Antingen kan du låta den passera och låta den vara "en i mängden" eller så ser du till att göra det till den bästa veckan någonsin. Och så repeterar du detta koncept varje vecka, om och om igen. Då garanterar jag att ditt liv kommer att bli så mycket roligare och bättre! Du kommer alltid vara på språng - på väg framåt mot nya mål. Eller så kan du välja att vara en medioker och rulla tummarna vecka ut och vecka in. Valet är helt ditt. 

Så, är ni redo att kicka igång veckan nu?

 

Min helg i bilder

I fredags kväll efter träningen, som jag dessvärre fick hoppa över på grund av att jag varit sjuk hela veckan, begav sig Jill och jag till affären för att inhandla fredagsmyset. Vi styrde sedan vidare hem till henne där vi lagade mat, hällde upp vars ett glas vin och slog på fredagsmusiken för att komma in i helg-mode. Lagom till middagen var klar anslöt även Carolina. Här satt vi sedan i timmar, pratandes om allt mellan himmel och jord medan vi åt godis och drack vin. 

I lördags vaknade jag upp vid 8-tiden, bloggade och gjorde mig sedan i ordning för att bege mig ner på stan. Jag missbedömde vädret och tog på mig en varm päls, tji fick jag för Stockholm bjöd på många plusgrader och sol.

 Jag och min kära vän Olof hade som tidigare nämnt bestämt att vi skulle äta brunch på Nybrogatan 38. Jag tog en egg benedict och olof tog en smörgås med kött, ägg och pommes. Vi hällde även i oss kaffe, då båda var ganska slitna efter en lång vecka. Mest Olof, som var ute och festade hela fredagsnatten, haha. 

På kvällen skulle jag egentligen gått ut, men tog beslutet att stanna hemma istället för jag ville bli 100 % frisk. Istället styrde jag myskväll med några vänner! Det blev snacks i överflöd, sällskapsspel och skratt till dess att magarna krampade. Under kvällen anslöt fler och fler - alla är alltid välkomna. Vi är som en stor familj. Jag somnade sedan med ett stort leende på läpparna och en dos av tacksamhet som sköljde över mig! <3

Tog sovmorgon idag (söndag) eftersom det blivit två sena kvällar i rad och lite sömn. Höll på att bli en vandrande zombie. När jag betat av alla mina söndagssysslor begav jag mig, tillsammans med Frida, till hälsocafét Mahalo på Södermalm. Jag testade en ny bowl-variant med en bas på spirulina, avokado och något mer (det blå ni skymtar under all topping). Väldigt gott, men jag föredrar ändå vanlig acai - det finns inget som klår det!

Avslutar inlägget och denna fantastiska helg med en selfie på oss, min bästis och jag! 

 

Fika på Snickarbacken 7

Det slog mig nyss att jag helt glömt bort att blogga om ett fikastopp jag och Linnea gjorde under förra lördagen. 

Med värkande fötter och kurrande magar efter en väldigt lång promenad genom hela Stockholm slog vi oss ner på ett fikaställe jag hört mycket gott om.

Inget mindre än Snickarbacken 7! När man kommer in möts man av den här coola kreationen, bara det är ett pluspoäng.

Mitt härliga sällskap som jag trivs så bra med! 

Vi delade på en avokadomacka, bulle med salami och ost samt den godaste kakan jag någonsin ätit. Jag överdriver inte. Det var en perfekt blandning mellan sött och salt! Jag tror att botten var mudcake toppat med kokos blandat med kolasås. Ni hör ju, en riktig sockerbomb. Hit ska jag definitivt gå fler gånger, dels för den mysiga miljön och dels för den goda fikan! 

Första dejten och vernissage

I förra helgen var jag och några vänner på vernissage på Södermalm. Det var konstnären Max Alm-Norell som bjöd in till denna tillställning. Min vän Nathalie jobbar på PR-byrån som hjälpte till att anordna eventet, så vi (som i jag, Linnea och Frida) gick dit dels för att träffa henne och dels för att titta på all vacker konst.

Något ni inte vet om mig är att jag älskar konst. Jag kan inte jättemycket, i princip ingenting faktiskt, men jag tycker det är kul att titta på och jag fascineras över vad en tavla kan göra med ett rum. Ett rum som är kalt och tomt kan plötsligt bli levande om man använder sig av rätt sorts konst. Coolt tycker jag.

Fina Linnea fick agera modell för dagen, hehe. Älskar hennes outfit! 

Utöver konst så bjöds det även på gott tilltugg och dryck under vernissagen. En väldigt mysig lördagsaktivitet! Tips till er som ska gå på första dejten är att gå på en tillställning likt detta. Jag tycker att det lätt kan kännas lite stelt och tillgjort om man ses på en middag första gången, men detta är perfekt! 

 

 

Businesslunch och omotiverade UF-företagare

Godmorgon solstrålar! Hur mår ni idag? För min del ringde klockan 4.30 och jag var mer än redo för att kicka igång denna dagen. 

Som jag sa i det tidigare blogginlägget så vet man aldrig vad som händer under en dag på utbildningen. Igår var jag på businesslunch med Josef från BusinessPodden. Om det är något jag verkligen tycker är coolt och stöttar så är det unga entreprenörer, precis som Josef. Folk som tror stenhårt på sina drömmar och jobbar hårt för dem!

På tal om något annat så fick jag förfrågan om att vara UF-rådgivare till ett gäng elever som ska starta sitt företag nu under sista året på gymnasiet. Får flashbacks och tänker på allt fantastiskt med mitt eget. MinuteVideo är min lilla bebis. Det är ju trots allt mitt första företag! Nu har jag även köpt ut killarna jag hade det tillsammans med, så jag äger mitt första egna bolag. Dock lägger jag det på paus nu under detta halvår jag studerar, för att kunna satsa fullt ut på utbildningen.

Side note: Till er som har ett UF-företag men som inte riktigt går in för det, jag förstår inte hur ni inte kan ta detta på allvar och istället kastar denna möjlighet rakt ner i sjön. Tänk om jag inte hade haft det drivet eller modet att tro på vår idé, då hade jag sannerligen inte suttit i Stockholm idag. Utan förmodligen hemma i mina föräldrars hus och arbetat med på ett jobb jag var tvungen att gå till, men som jag egentligen inte var passionerad över för fem öre. Tänk på det.

Att vara tidseffektiv

Bilder tagna av Niki och mig.

Godmorgon! Jag sitter på kontoret och har nyss ätit frukost: overnight oats med mandelmjölk och hallon. Detta är något jag verkligen fått upp ögonen för under den senaste månaden! Innan åt jag i princip alltid varm gröt på morgonen, men detta kan man göra kvällen innan och på så vis spara massa tid på morgonen. Smart! Dessutom är det gott och varianterna är oändliga. Idag är det en ny dag, nya tag och man vet aldrig riktigt vad som väntar mer än att det är något galet bra - som alltid. Älskar det! 

Det är inte alltid som det ser ut

Jag älskar att äta god mat på fina restauranger, bruncha, att ta fina "Instagramvänliga" bilder, att köpa fina kläder och att dela med mig av livets goda på mina sociala medier. Varför? Jag tycker om att inspirera andra och jag har ett genuint intresse för samtliga av de saker jag nyss nämnde. Men jag vill inte att det ska vara det enda som speglas på min blogg, eller det enda som speglar mig som person för den delen. En bild jag knäpper på en maträtt som jag äter på en fin restaurang är cirka 0,000001 % av min vardag. Andra kvällar sitter jag hemma i myskläder, fettigt hår som är uppsatt i en slarvig frisyr och äter överkokt pasta. 

Om tidiga morgnar, dagar och kvällar sliter jag för att nå mina mål vare sig det gäller mitt egna personliga varumärke, min hälsa, utbildningen jag går eller mitt privatliv. You name it. Det är konstant pluggande, utebliven sömn och mycket hårt arbete som inte framgår här i bloggen. Jag läser faktaböcker dagligen, lyssnar på ljudböcker som lär mig någonting och försöker hela tiden göra saker som har ett syfte. Men hade jag skrivit enbart om detta hade det inte heller blivit intressant. 

Samma gäller om jag enbart hade delat med mig av livets goda. Absolut det är kul ett tag, men visst tröttnar man på att enbart läsa om massa dyra middagar, svindyra väskor och dyra kläder efter ett tag? Ett "perfekt" liv? Jag skulle vilja kalla detta så kallade perfekta liv för ett luftslott som målar upp en skev bild för unga flickor om hur verkligheten ser ut, när den i själva verket är raka motsatsen. Det är så mycket ni som läser inte får ta del av, vilket man lätt glömmer bort. Inklusive jag själv när jag läser andras bloggar. När det bara visas upp just det bästa i livet. 

Jag vill att min blogg ska vara ofiltrerad, personlig och ärlig. En plats där jag delar med mig av såväl livets med- som motgångar, för jag är människa även jag och ibland är livet bra medan det andra dagar är lite tuffare. Som de senaste två dygnen till exempel - när jag varit sjuk, snytit mig stup i kvarten och bara varit allmänt ofräsch. Samtidigt vill jag att min blogg ska vara en plats för människor att kika in på när de vill inspireras, bli glada och få motivation. Jag vill dela med mig av fina bilder, fina saker och goda maträtter. För det är också en del av mig. Samtidigt som en del av mig är att slita hårt dag ut och dag in för att hela tiden komma nämrare mina mål. En blandning av sött, salt och allt däremellan. 

Vad vill ni att jag ska dela med mig av mer/mindre? Vad kan jag förbättra? Hit me! 

 

Att flytta hemifrån vid 19 års ålder - sextio mil från ens trygga punkt

Jag minns när (nu låter det som Agda 80 pratar) jag skulle veckohandla för första gången när jag flyttat hit. Jag hade knappt koll på vart saker fanns i butiken, vad det kostade eller hur mycket man behövde för en person. Jag var ju van vid att ha allting hemma. Detta var även innan utbildningen kommit igång, min andra dag i Stockholm, så att jag kände mig vilsen är inte så konstigt när jag tänker efter.

Idag en månad senare hittar jag hur bra som helst och känner mig vuxnast i världen när jag går där med min egen inköpslista och varukorg, haha. Jag älskar känslan av att hitta själv, att klara mig själv och att få bestämma själv. Att vara självständig är den bästa känslan! Dock innebär det en hel del arbete med att flytta hemifrån. Saker som att det inte längre är någon som tvättar dina kläder, lagar din mat eller dammsugar ditt rum. Detta är småsaker man tar för givet när man bor hemma, men som man påminns om väldigt fort när man flyttat att man måste ta hand om själv. Numera är varje söndag min fixar-dag då jag lagar mat för hela veckan, städar, tvättar och pysslar om mig själv. Det har blivit till en rutin. 

Angående min vardag så är det långa dagar och jag är inte hemma särskilt mycket. Jag går upp strax innan 05 och trillar in genom dörren vid 19-snåret om kvällarna. Utbildningen är intensiv och oerhört lärorik! Jag vet inte vad jag skulle gjort om jag inte gått den? Så bra tycker jag att den är. Redan på en månads tid känner jag av en stor personlig- och kunskapsmässig utveckling. Att jag dessutom får vara omringad av världens härligaste människor varje dag, som sprider så mycket glädje och energi, är jag evigt tacksam för!

Som jag nämnt försöker jag att göra allt som faller mig i smaken under helgerna för att unna mig och sätta en extra guldkant på tillvaron. Det kan vara allt ifrån att sova lite längre till att äta god mat ute, att ta ett glas vin på kvällen eller att ha myskväll i soffan framför en bra film. Återhämtning och att ladda batteirerna är superviktigt för att man ska orka prestera på topp vecka ut och vecka in. Min hälsa är grundpelaren för allt annat - fungerar inte den så fungerar inget annat heller. 

Sammanfattningsvis så är att flytta till Stockholm det bästa beslut jag någonsin tagit. Det känns som att jag äntligen hittat "hem". Jag växer i mig själv varje dag och mår otroligt bra, det är nästan så att jag får nypa mig själv i armen för att se om det är på riktigt. Även om det var läskigt att flytta ifrån allt och att lämna min trygga punkt i Skåne så var det värt det till varje pris. Det är trots allt inte svårare än att sätta sig på ett plan hem när man saknar familjen eller att ringa ett samtal till sina nära och kära för att catcha upp. Någon gång måste man klippa navelsträngen och jag tror snarare bara att det är en bra sak att växa upp snabbt. Att hitta sig själv och att testa sina egna vingar.

 

Lördagsfrukost @ Broms

Igår vaknade jag upp med halsont, feber och en snuvig näsa. Det kom väldigt olägligt eftersom jag hade bokat in massa roliga saker hela helgen. 

Efter många om och men bestämde jag mig för att ta två panodil och bita ihop, för 11.30 hade jag nämligen bestämt frukostdejt med Frida och Linnéa på Broms.

Det var tur att jag bet ihop för oj vilken brakfrukost jag gått miste om annars! Det fanns väldigt mycket gott att välja på menyn, men tillslut bestämde jag mig för en acaibowl, avokadomacka och en cappuchino!

Två nyfunna vänner - Linnea och Frida! Trots att vi bara känt varandra i en månads tid känns det som att alla på utbildningen funnits i mitt liv sedan flera år tillbaka. Vi är som en liten (läs: väldigt stor) familj där vi alla kompletterar varandra på alla möjliga håll och kanter.

Fina Karlaplan. Här hade jag verkligen kunnat tänka mig att bo! 

Gullis!

Med mätta magar promenerade vi sedan vidare mot nästa destination...