liifeofebba

Förmågan att tycka om sitt eget sällskap

Den här Påsken är de första dagarna på mer än ett halvår som jag är helt ensam mer än en dag i sträck. Nu blir det fyra. Stockholm känns öde - i princip alla människor är bortresta ur stan. Semester, åkt hem till familjen i en annan del av Sverige eller flytt till sina landställen. Gatorna är tomma. Det enda som hörs är den någorlunda lugna trafiken utanför fönstret. Skönt på ett sätt, samtidigt som det är en udda känsla. Jag är så van vid alla människor och pulsen som ständigt floerar runtomkring mig i min hektiska vardag, men jag trivs också väldigt bra i mitt eget sällskap.

Den förmågan har jag fått jobba upp med åren. Förut avskydde jag det. Tomheten som infann sig och rastlösheten som blev ett faktum så fort jag var ensam och inte omgiven av människor. Idag tycker jag om att fly vardagen i korta perioder, särskilt när det är väldigt hektiskt i mitt liv. För min del har det blivit ett måste, för att balansera gasa-bromsa. Det kan ibland vara under en hel kväll, en kvart på lunchen eller en heldag på helgen beroende på dagsform. Med en bra bok i handen, på en promenad med podcast i hörlurarna eller nerbäddad i sängen framför en grym serie. Jag har lärt mig att älska det, på grund av den positiva påvekan det har! 

Vad tycker ni om ensamtid? För vissa (som för min egen del under några år tillbaka) är den skrämmande eftersom det som i mitt fall kan känns tomt och konstigt, medan den för andra är alldeles underbar. Ungefär som att sippra den första klunken kaffe på morgonen, eller få de första strålarna D-vitamin efter en alldeles för lång vinter. Jag tror på egentid. Min teori idag är att det i grunden handlar om att lära sig tycka om sitt eget sällskap, och att inte vara rädd för det. Vad tror ni? 

 

Bildkälla Pinterest

 

Tips för att bli riktigt produktiv

Middag på KOL i Malmö

Idag är det sista dagen på kontoret innan Påskledigheten. Jag har alltid mycket i kalendern men idag vill jag bli färdig med extra mycket saker så bordet inte svämmar över på tidag, vilket också innebär att jag har extra mycket saker på agendan. Det första jag ska göra när jag kommer till jobbet är en to-do-list där jag rangordnar saker efter urgency och prioritet - det är ett av mina bästa tips för att bli riktigt produktiv! Vi jobbar heldag idag och när jag slutat ska jag hämta ut paket, storhandla och sedan åka raka vägen hemåt. Kvällens planer är att bara koppla av och ta det lugnt. Vad har ni för kvällsplaner? Vissa av er kanske till och med är lediga idag? 

Om tre veckor åker jag till...

...London!

Jag ska tillsammans med ett gäng andra människor åka på Unleash The Power Within med Tony Robbins. Längtar så mycket!

Om ni inte har sett hans dokumentär på Netflix så rekommenderar jag er verkligen att göra det. 

Han pratar mycket om 6 human needs och varför vi människor gör som vi gör - något jag tycker är otroligt intressant och vill lära mig mer om. Läs mer HÄR (klick!)

Utöver seminariet har vi lite fri tid och då vill jag upptäcka London. Shoppa, äta god mat och strosa runt längs gatorna. 

Det är första gången jag åker dit så bara det i sig ska bli en upplevelse! Vi åker den 18 april och blir borta i totalt fem dagar. Wiho! 

Livsuppdatering och veckoschema

Liknande blazer HÄR

Måndag: Kikade in på kontoret en timme på morgonen och sedan Stockholmsmässan dagen lång! På kvällen blev det tvättning, läsning och planering av content. 

 

Tisdag: Ska till kontoret några timmar under förmiddagen. Behöver klippa onsdagens poddavsnitt bland annat. Därefter blir det mässa igen. Vi ställer ut med säljskolan och har en glassmaskin i vår monter, vilket resulterade i att det var galet mycket folk under hela gårdagen. Grymt kul! Om det är fint väder på kvällen ska jag ta en långpromenad med en bra ljudbok i lurarna. Måste hämta ut ett paket till ett samarbete också. 

 

Onsdag: Morgonträning med min PT och sedan kontoret dagen lång. Marcus är på plats den här veckan. Han är ansvarig för vårt Spanienkontor och det är så kul att se honom igen! Vi har inte träffat honom sedan januari. 

 

Torsdag: Kontorsjobb! Får se om jag hittar på någonting på kvällen eftersom det är röd dag dagen efter.

 

Fredag: Första dagen av fyra dagars ledighet! Jag har inte bokat någon resa ner till Skåne då jag känner att jag har rest väldigt mycket den senaste månaden, så därför vill jag bara hinna landa hemma och komma i fas igen. Långpromenader runt Djurgården, ordentligt med sömn, hemma-spa, bra mat, träning, förbereda och planera jobb samt samarbeten och reflektion ska jag ägna min tid åt. Även någon vända på stan - är på jakt efter en schysst vårkappa! När det gäller andra aktiviteter än dessa vill jag vara spontan och inte boka upp något under dessa dagar.

Jag har olika faser i mitt liv och de är:

- Göra upp en plan utefter mina mål

- Köra på i 190

- Reflektera

- Återhämta

...Repeat! 

Återhämtningen brukar jag planera in lagom till ledighet, som nu till påsk till exempel. Därefter gör jag upp en ny plan och gasar på igen. 

 

Vad har ni för påsk-planer? 

Frukost-dejt och relationer

Igår morse mötte jag upp en av mina bästa killkompisar Lucas för en frukostdejt på ett nyöppnat ställe i Stockholm - Gast. 

Detta ställe har dykt upp i mitt Instagram-flöde med jämna mellanrum de senaste veckorna, så jag kände att det var på tiden att jag testade det jag med! 

Här satt vi i några timmar och catchade upp om livet innan vi bestämde oss för att gå ut i solen. Vi tog en promenad och slog oss ner på en höjd med utsikt över en del av stan. Där satt vi i ytterligare en timme. Det var nog den bästa på stunden på hela helgen! Sol, härligt häng och att bara vara i nuet. Det har blivit väldigt mycket vardagsmotion i helgen och jag märker hur bra jag mår av det - frisk luft och att röra på mig. 

Resten av helgen har också varit av det lugnare slaget. På lördagen fixade jag fransarna tidigt på morgonen och några timmar senare mötte jag upp saknade Ebba på Non Solo Bar för en god lunch. Hon lever ett lika hektiskt liv som jag gör så vi hinner inte ses särskilt ofta, den här gången var det säkert två månader sedan sist. Jag bodde ju hos henne i 2.5 veckor när jag flyttade till Stockholm och inte ens då såg vi varandra förutom när vi gick och la oss, hehe. En av många saker jag värderar högt med vår vänskapsrelation är att vi inte behöver ses varje dag. Ibland kan det gå dagar, veckor eller månader - men när vi väl ses igen så är allt precis som vanligt. Har ni också en sådan relation med någon? 

En dag på jobbet!

 

I torsdags stod det filminspelning på agendan. Vi, som i Simon och jag, fick låna Josefs bil under dagen så vi kunde ta oss runt till olika locations för att spela in. Det var strålande sol och vår i luften så jag njöt varenda sekund jag fick vara ute i den friska luften. Dagens roligaste tagning var när vi hade ett stort gäng iklädda kostym som sprang bakom bilen upp för en lång backe, haha. Det drog minst sagt till sig blickar. Ni får se resultatet när det är färdigt! 

Här på SEB-Stureplan för att intervjua två personer.

Jag sprang och köpte snabb-lunch till Simon och mig som vi fick i oss medan tagningarna. Citronsmoothien jag drack är definitivt en ny favorit nu till våren! Har förresten fått en del frågor om mina solglasögon och dem hittar ni HÄR.  

Ett annat stopp var på Bjurfors kontor på Kungsholmen. Det var jättekul att få träffa härliga Dilini igen, henne har jag saknat! 

En del av filmutrustningen...

Det jag älskar med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik. Det är alltid något moment under dagen som utmanar mig att tänka annorlunda och som i slutet av dagen har fått mig att växa och utvecklas. Att hela tiden utmanas och utvecklas genom att lära mig nya saker ser jag som en sport! Vid varje dags slut är målet att jag har blivit lite bättre än vad jag var igår. 

Dator- och Iphonefordral med en personlig touch

I samarbete med PrintWorks 

Jag har länge varit på jakt efter ett datorfordral som är mer åt business-hållet än mitt förra som kändes mer flickigt - så när jag fick förfrågan om att samarbeta med Printworks kändes det helrätt. Jag tycker verkligen att deras fordral känns business då både är stilrena och snygga. Det passar mig perfekt i mitt arbete!

Man kan dessutom sätta sin egna personliga touch på fordralen med hjälp av stickers i olika former och färger. Jag valde att hålla mitt simpelt med mina initialer, men det finns andra roliga stickers att välja på om man vill liva upp det lite. Det är bara fantasin som sätter stopp! Ni hittar mer HÄR (klick!).

 

I samarbete med Printworks 

Lösningsfokus

Liknande loafers HÄR

Vilken vecka det har varit hittills! Den har utmanat mig på många sätt vilket i stunden är stressigt men i efterhand känner jag att jag lärt mig otroligt mycket och växt på flera plan. Jag vill att det ska uppstå situationer varje dag där jag får utmana hjärnan och mitt sätt att tänka på, så att jag hela tiden utvecklas och blir bättre. När problem uppstår tänker jag "game on" och ser det som en möjlighet att hitta lösningar, även om det i stunden kan kännas pressat. Men känslan efteråt - när man har lyckats lösa ett problem - är oslagbar och det är det jag alltid försöker tänka på i stunden! "I do it for how it will feel when I've achieved it." 

 

Hermés inspirerade scarfsar

Jag älskar UF-företag som kommer med roliga idéer och verkligen tar det man gör på allvar. Att driva UF-företag är en otrolig möjlighet som kan leda till fantastiska saker - till exempel sitt första egna aktiebolag. Enligt mig finns det ingen häftigare känsla än när en idé man hade hemma i sovrummet utvecklas till ett riktigt bolag, som med MinuteVideo. Det är mäktigt. Det är bara vi själva som sätter gränser! Så, när jag sprang förbi Tieit UF på mässan i Linköping och fick syn på dessa Hermés-inspirerade scarfsar hoppade hela jag av lycka. Har letat efter precis en sådan här (har även en i orange) hur länge som helst utan framgång. Jag har redan hunnit använda dem i håret, på väskan, runt halsen och även handleden. Love it! Spana in deras Instagram @ Tieituf. 


Detta inlägg är sponsrat av Tieit UF.

Min helg i bilder

På fredagskvällen var jag helt utslagen så jag somnade ett bra tag innan midnatt. Vaknade därför upp pigg på lördagen - redo för ett boxningspass i vanlig ordning! Vi är ett härligt gäng på cirka 10-15 personer som kör, blandat nybörjare med några som har kört lite längre. Som jag nämnde tidigare hade jag en galen energi under passet och den höll i sig under hela helgen! Kände mig high on life. 

Efter boxningen gick jag och storhandlade eftersom mitt kylskåp var nästintill tomt igen, jag jobbar fortfarande på den biten haha. Det blir bättre för varje vecka som går! Vädret var å andra sidan helt fantastiskt och ingen var lyckligare än jag. Första gången i år som man kunde promenera utomhus och faktiskt njuta av det!!!

Några timmar senare mötte jag upp Linnea! Vi promenerade till Strandvägen 1 för att äta och dricka gott. Lördagsfeeling deluxe! Det var så skönt att bara vara i nuet, diskutera allt ifrån killar till framtid och politik. 

När vi suttit där ett dag promenerade vi vidare till Urban Deli's hotell för att ta en drink i baren. Där satt vi i ytterligare några timmar innan vi vände hemåt - hon till sig och jag till mig. 

Vaknade upp pigg även på söndagen och bytte snabbt om, satte på solglasögonen med favoritlåten i hörlurarna och promenerade sedan för att hämta ut paket. 

Åt frukost i sängen gjorde jag också - medan jag läste tidningen och hade Nyhetsmorgon i bakgrunden. Bästa starten på dagen! Jag hade så mycket träningsvärk i kroppen från fredagen och lördagens träningspass så jag kände mig som 85 år fysiskt, haha. 

Mitt emellan alla förberedelser inför veckan fick jag ett sms av Linnea som undrade om jag ville med på en promenad runt Djurgården och självklart ville jag det! Den perfekta söndagssysslan enligt mig eftersom - iallafall jag - får mycket energi av att ta en promenad när solen lyser. Vad har ni för favoritsyssla på söndagar?

Väl hemma tog jag det bara lugnt, beställde mat via Foodora, läste och sedan somnade jag. Den här helgen får 5/5 toasters!

Mitt veckoschema

Måndag: Kontoret och jobb står på agendan hela dagen! Har avstämnings- och planeringsmöten under dagen, bland annat inför vårt event Closers Only. Ett nytt avsnitt Säljsnack släpps också i vanlig ordning. Dagens handlar om hur du får drömjobbet. Lyssnar ni på podden? 


Tisdag: 
PT-pass 06.00 och sedan jobb dagen lång. Älskar att börja dagen med träning! På kvällen ska jag fixa med diverse samarbeten som ska upp i veckan och annat content till mina sociala medier. Ska även se om det finns ledig tvättid och eventuellt ta en kvällspromenad. Det börjar bli ljust ute nu = uteträning! 

Onsdag: Åker iväg till Dalarna på jobb över dagen och är hemma någon gång igen under kvällen. Beroende på när jag är hemma ska jag träna. Jag funderar förresten på att köra en testmånad med bikram yoga. Har fått för mig att jag jag vill testa på en annorlunda träningsform och detta är ju verkligen det - yoga i 42 graders värme. Tror det kan vara bra variation och nyttigt för både kropp och knopp. Någon av er som testat det? Isåfall, hur var det? Något man bör tänka på? 

 

Torsdag: Frukostmöte, filminspelning på olika locations i Stockholm till ett projekt vi ska börja med, har massa intervjuer under dagen, poddinspelning, ska klippa podd m.m. 

 

Fredag: Morgonträning med PT i grupp i vanlig ordning. Love it! Sedan är det jobb och på kvällen ska jag ut och äta med Linnéa. Den här gången ska vi testa något annat, typ en öl-pub. För omväxlingens skull. Spännande tycker jag! 

 

Lördag: Boxning på morgonen och sen ska jag ta en promenad med Ebba som jag inte träffat på evigheter känns det som. Längtar! 

 

Söndag: Ska möta upp Lucas på brunch, honom har jag inte heller sett på ett tag. 

 

Vad har ni för veckoplaner?

Konsten att vända ett skithumör till din superkraft

Godmorgon LÖRDAG! Efter en vecka där mitt humör har pendlat upp och ner känner jag idag en enorm livsglädje. Jag kände mig som superwoman på boxningspasset imorse - min energi var galen. Jag vet inte om det beror på solen, att jag har mycket att se fram emot eller att livet bara äger. Gissar på en blandning av samtliga faktorer! 

Onsdagen var en väldigt lång dag. Vi var på kontoret mellan 07.00-23.30 eftersom att vi var tvungna att ta tag i saker som inte gick att skjutas upp. Vi är verkligen ett team i världsklass mina kollegor och jag. Vi hjälps alltid åt oavsett vad saken gäller och ingen är ensam i något, vilket stunder som dessa verkligen visar på. 

I torsdags var jag en sväng på kontoret på morgonen innan jag skulle åka till Gävle på jobb. Summan av en rad dåliga situationer som uppstod på varandra var att mitt humör var kört i botten. Jag skrattade åt allt som hände för att dölja min frustration. När jag sedan skulle ta tuben till T-centralen var det stopp i tågtrafiken så jag fick springa som en galning för att hitta en taxi. Väl i taxin är den vanliga trafiken kaos, så när jag efter många om och men väl är framme fick jag återigen springa och hann med tåget med några ynka sekunders marginal. Slutet gott, allting gott! Väl på tåget var mitt humör fortfarande i botten men jag bestämde mig snabbt för att det här ska bli en grym dag, nu vänder jag det! Det handlar verkligen bara om mindset. Jag hade kunnat välja att fokusera på alla skitsaker som hände under morgonen, men vad hade det hjälpt mig i slutändan? Det är bättre att lägga fokus och energi på saker man kan påverka, som att göra dagen grym till exempel. Och det blev den! Känslorna jag hade inombords omvandlades istället till en drivkraft. 

Igår - fredags - var det nästan ljust ute när jag promenerade till gymmet strax innan 06.00. Morgonens PT-pass i grupp var riktigt jobbigt och idag har jag träningsvärk i hela kroppen. Efteråt blev det fredagsfrukost från Reload i vanlig ordning och sedan jobb dagen lång. 

Nu har jag tagit helg och ska ut och fånga lördagen. Ska strax möta upp en tjejkompis sedan får vi se vart den här dagen tar oss! Xx

 

 

Mitt födelsedagsfirande pt. 2

Pt. 1 av mitt födelsedagshelg hittar ni HÄR (klick!) och nu är det dags för pt. 2.

Jag blev väckt med frukost på sängen, sång och paket av min familj på söndagsmorgonen. Det var mysigt att vakna upp och vara omringad av nära och kära, det var så längesedan sist. Vid 12-tiden hade vi bokat brunch till släkten på Ystad Saltsjöbad - mitt favoritställe i Skåne! De har utan tvekan den godaste brunchen och den bästa utsikten (mot havet). På sommaren är det ännu drömmigare att vara här på besök. Majoriteten av tiden vi brunchade pratade vi om personlig utveckling och karriär. Personlig utveckling är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, jag ska faktiskt till London i fem dagar om en månads tid för att gå på Tony Robbins - han är en av världens främsta inom detta område. Så coolt! På kvällen flög jag hem till Stockholm igen efter ett intensivt och grymt dygn i Skåne. 

Min födelsedagshelg var verkligen grym på alla sätt och vis. <3

 

Den nakna sanningen part 2

Ibland kan livet se ut såhär: Max hamburgare till middag 20.30 i bilen på väg hem till Stockholm efter en lång jobbdag i Västerås. Mina dagar är väldigt tidspressade så det blir en hel del tangent-luncher (när man sitter vid datorn och jobbar samt äter samtidigt) och de senaste veckorna när jag rest mycket har det blivit mat i farten, t.ex. en sallad på tåget eller som i detta fallet en fet hamburgare. Det jag vill säga med detta är att man inte alltid förlita sig blint på det som visas på sociala medier, för det är bara en bråkdel av ens liv som publiceras. Ingens liv är flott dygnet runt, även om det kan verka så på sociala medier. 

Idag är min första dag tillbaka på kontoret efter nästan två veckors resande och jag har verkligen saknat det! Atmosfären, energin och mina rutiner. Imorgon bär det dock av över dagen igen, så därför tänker jag suga åt mig all energi jag kan idag. 

Hoppas ni får en grym onsdag!

Att ha koll på sin ekonomi är viktigt!

Ämnet ekonomi är i sig ett väldigt brett ämne och har en stor innebörd, men något som jag personligen associerar just ekonomi med är sparande. När jag var liten var jag ganska duktig på att slösa hela månadspengen på kläder eller smink, men sedan cirka fem år tillbaka har jag satt mig in allt mer i ämnet (genom att läsa böcker, artiklar m.m) vilket har hjälpt mig förstå pengars värde och framförallt vikten av att spara, det är också därför jag skriver detta inlägg tillsammans med Flexlimit. Idag när jag får min lön avsätter jag alltid x antal tusen direkt till ett annat sparkonto - så att de blir oåtkomliga - vilket gör att jag inte slösar mer än jag borde. På så vis får jag koll på min ekonomi. 

 

Vissa tycker ekonomi är tråkigt, men om man omvandlar innebörden till vad du kan göra för dina undansparade pengar blir det genast mycket roligare tycker jag. Du kanske drömmer om att resa till en särskild destination, att bo på en särskild plats eller om en speciell väska. Oavsett uppsatt sparmål blir det roligare om man ser det som en sport! Tidigare brukade jag alltid handla en kaffe eller energidryck på Pressbyrån om morgnarna men när jag räknade på det och insåg att det blir över 8000 kr per år insåg jag snabbt att jag kan göra andra - betydligt roligare saker - för de pengarna. Småutgifter kanske inte syns där och då men räknar man på det i långa loppet blir det ganska mycket pengar. Somliga kanske inte är så bra på sparande och vid en nödsituation kan du på Flexlimit  fylla i en ansökan om lån på 3 minuter och pengarna är vanligtvis på ditt konto inom 15 minuter.  

Hur resonerar ni kring detta ämne?