liifeofebba

Kategori: Mindset

Struktur i vardagen

Godmorgon! 

Den här veckan må vara en dag kortare men det gör också att den blir desto mer intensiv eftersom att det som vanligen görs på fem dagar nu ska göras på fyra. Det gäller med andra ord att maximera tiden fullt ut. Tur för mig att jag älskar tempo! Något jag lärt mig (och lär mig mer om varje dag) är hur jag ska prioritera. Ett bra knep jag har är att göra en lista där jag rangordnar efter vad som är mest brådskande - på så vis blir det lättare att sortera och ingenting blir bortglömt. 

Utöver att mina listor hjälper mig att prioritera så lugnar det stressen och strukturerar upp min vardag (tillsammans med min kalender som jag skriver in allt i). Vad har ni för knep i vardagen för att ha struktur? 

 

Förmågan att tycka om sitt eget sällskap

Den här Påsken är de första dagarna på mer än ett halvår som jag är helt ensam mer än en dag i sträck. Nu blir det fyra. Stockholm känns öde - i princip alla människor är bortresta ur stan. Semester, åkt hem till familjen i en annan del av Sverige eller flytt till sina landställen. Gatorna är tomma. Det enda som hörs är den någorlunda lugna trafiken utanför fönstret. Skönt på ett sätt, samtidigt som det är en udda känsla. Jag är så van vid alla människor och pulsen som ständigt floerar runtomkring mig i min hektiska vardag, men jag trivs också väldigt bra i mitt eget sällskap.

Den förmågan har jag fått jobba upp med åren. Förut avskydde jag det. Tomheten som infann sig och rastlösheten som blev ett faktum så fort jag var ensam och inte omgiven av människor. Idag tycker jag om att fly vardagen i korta perioder, särskilt när det är väldigt hektiskt i mitt liv. För min del har det blivit ett måste, för att balansera gasa-bromsa. Det kan ibland vara under en hel kväll, en kvart på lunchen eller en heldag på helgen beroende på dagsform. Med en bra bok i handen, på en promenad med podcast i hörlurarna eller nerbäddad i sängen framför en grym serie. Jag har lärt mig att älska det, på grund av den positiva påvekan det har! 

Vad tycker ni om ensamtid? För vissa (som för min egen del under några år tillbaka) är den skrämmande eftersom det som i mitt fall kan känns tomt och konstigt, medan den för andra är alldeles underbar. Ungefär som att sippra den första klunken kaffe på morgonen, eller få de första strålarna D-vitamin efter en alldeles för lång vinter. Jag tror på egentid. Min teori idag är att det i grunden handlar om att lära sig tycka om sitt eget sällskap, och att inte vara rädd för det. Vad tror ni? 

 

Bildkälla Pinterest

 

Lösningsfokus

Liknande loafers HÄR

Vilken vecka det har varit hittills! Den har utmanat mig på många sätt vilket i stunden är stressigt men i efterhand känner jag att jag lärt mig otroligt mycket och växt på flera plan. Jag vill att det ska uppstå situationer varje dag där jag får utmana hjärnan och mitt sätt att tänka på, så att jag hela tiden utvecklas och blir bättre. När problem uppstår tänker jag "game on" och ser det som en möjlighet att hitta lösningar, även om det i stunden kan kännas pressat. Men känslan efteråt - när man har lyckats lösa ett problem - är oslagbar och det är det jag alltid försöker tänka på i stunden! "I do it for how it will feel when I've achieved it." 

 

Konsten att vända ett skithumör till din superkraft

Godmorgon LÖRDAG! Efter en vecka där mitt humör har pendlat upp och ner känner jag idag en enorm livsglädje. Jag kände mig som superwoman på boxningspasset imorse - min energi var galen. Jag vet inte om det beror på solen, att jag har mycket att se fram emot eller att livet bara äger. Gissar på en blandning av samtliga faktorer! 

Onsdagen var en väldigt lång dag. Vi var på kontoret mellan 07.00-23.30 eftersom att vi var tvungna att ta tag i saker som inte gick att skjutas upp. Vi är verkligen ett team i världsklass mina kollegor och jag. Vi hjälps alltid åt oavsett vad saken gäller och ingen är ensam i något, vilket stunder som dessa verkligen visar på. 

I torsdags var jag en sväng på kontoret på morgonen innan jag skulle åka till Gävle på jobb. Summan av en rad dåliga situationer som uppstod på varandra var att mitt humör var kört i botten. Jag skrattade åt allt som hände för att dölja min frustration. När jag sedan skulle ta tuben till T-centralen var det stopp i tågtrafiken så jag fick springa som en galning för att hitta en taxi. Väl i taxin är den vanliga trafiken kaos, så när jag efter många om och men väl är framme fick jag återigen springa och hann med tåget med några ynka sekunders marginal. Slutet gott, allting gott! Väl på tåget var mitt humör fortfarande i botten men jag bestämde mig snabbt för att det här ska bli en grym dag, nu vänder jag det! Det handlar verkligen bara om mindset. Jag hade kunnat välja att fokusera på alla skitsaker som hände under morgonen, men vad hade det hjälpt mig i slutändan? Det är bättre att lägga fokus och energi på saker man kan påverka, som att göra dagen grym till exempel. Och det blev den! Känslorna jag hade inombords omvandlades istället till en drivkraft. 

Igår - fredags - var det nästan ljust ute när jag promenerade till gymmet strax innan 06.00. Morgonens PT-pass i grupp var riktigt jobbigt och idag har jag träningsvärk i hela kroppen. Efteråt blev det fredagsfrukost från Reload i vanlig ordning och sedan jobb dagen lång. 

Nu har jag tagit helg och ska ut och fånga lördagen. Ska strax möta upp en tjejkompis sedan får vi se vart den här dagen tar oss! Xx

 

 

Upp