liifeofebba

Kategori: Mål och drömmar

Mitt veckoschema och att prioritera

Måndag: På söndagskvällen gör jag alltid klart för mig vad det är som ska göras i veckan för att därefter sätta det i prio-ordning. På så vis kommer jag strukturerad till kontoret på måndagsmorgonen och är redo för att köra igång. Ibland (ganska ofta) är det saker som dyker upp på måndagsmorgonen så då kompletterar jag och strukturerar om min to-do-list samt min kalender. Min kalender är min lag (no joke...). Med många bollar i luften är planering A och O för att få ihop vardagen. 


Tisdag: Jobbrace dagen lång! På kvällen ska jag träna. Älskar att jag fått in det som en rutin igen. Har även märkt av hur bra min själ mår av att göra det uthomhus eftersom jag annars spenderar väldigt mycket tid inomhus under veckodagarna. Målet under kvällen är även att skriva klart manus till en föreläsning som jag ska hålla i på torsdagsmorgonen. Den handlar om hur man bygger varumärke i sociala medier. Så kul! 


Onsdag: Röd dag = inget kontor. Planen är att skapa samt förbereda content, fixa med det sista inför min föreläsning och leta efter guldkorn som vi kan besöka på Amalfikusten. Det börjar närma sig nu (skriker av lycka inombords!). Att ha en hel dag till att pilla och fixa med sådana här saker gör mig lycklig ända in i själen! Förr kunde jag lägga hur mycket tid som helst på det. Det är lite som terpai för mig. 

Torsdag: Back on track på kontoret igen. Kommer ha intervju-race dagen lång - det trillar in många bra anmälningar nu och det är så roligt! 

Fredag: Morgonträning i vanlig ordning och därefter väntar kontorsjobb. På kvällen vill jag gotta ner mig i en bra bok och varva ner efter veckan. Jag vill gärna göra allt hela tiden men försöker avsätta en kväll i veckan för egentid. Springa en mil, ha hemmaspa eller äta en stor påse godis om jag så känner för det. 

 

Lördag: Boxning på morgonen och därefter ska jag till kontoret för att jobba. Vi har nämligen en kickoff under några timmar mitt på dagen för de som har blivit antagna till hösten. På kvällen ska jag ta mig ut till Värmdrö och min älskade Becca. Favoritmänniska. <3

 

Söndag: Photo-session (brukar ha det på söndagar numera, det är ett bra sätt att bunkra upp inför veckan eftersom tiden oftast springer ifrån mig då).

 

Ha nu en grym start på veckan!!

När jag uppnår mina mål och att njuta av resan

 

Det är äntligen en ny vecka, vilket betyder massor av nya möjligheter! Tiden springer fort framåt och jag med den. Min vardag har alltid kantats av högt tempo och många bollar i luften, det är då jag trivs och fungerar som bäst. Något jag har lärt mig med åren är att däremot hålla hårt i mina rutiner för utan dem blir jag ineffektiv och mår inte bra. Jag tycker verkligen om att bli äldre för jag lär känna mig själv mer och mer för varje dag! 

En sak jag övar på konstant i min vardag är att lära mig leva mer här och nu, inte bara drömma om framtiden. Alla framgångsrika människor pratar trots allt om att det är resan fram till målet som är det roliga och att vi verkligen ska njuta av den. Jag förstår vad de menar. Även om jag fantisterar mycket och ofta om när jag uppnår de mål jag har satt upp för mig själv, så är det vad som får mig att hålla mig fokuserad och jobba hårt. Jag vet att jag måste göra det här nu, för att kunna komma dit jag vill sen. För det finns inga genvägar. Hur ofta brukar ni tänka på er framtid och era mål? 

 

 

Veckans schema och veckans utmaning

BLUS HÄR // KJOL HÄR

 

Måndag: Prio ett idag är allt som har med evenemanget på tisdag att göra. Jag måste få in det sista materialet från föreläsarna, färdigställa och slå ihop powerpointen, se så att allt är i sin ordning, skapa och ta fram det sista materialet som behövs m.m. Målet idag är att saker blir klart och att allt är på sin plats. Sen kan jag (nästan) andas ut.

 

Tisdag: Dagen med stort D! Det är äntligen dags för Closers Only! Vi är på plats redan 06.00 för att göra i ordning inför dagen och insläppet börjar två timmar senare. Det kommer upp mot 800 säljare, entreprenörer och företagare som medverkar på denna dag. Att anordna event är mycket mer fix än vad man kanske tror, men att se alla människor på plats gör det värt allt slit. Det blir en heldag fram till 17.00 med både internationella och svenska föreläsare. Så pepp! 

Onsdag: Fokus idag är att strukturera upp allt mitt arbete igen efter eventet, prio-ordningen ändrades lite den sista veckan inpå. Nu kommer största fokus för min del att ligga på rekryteringen inför hösten. Jag tycker det är intressant att träffa människor med olika bakgrunder och erfarenheter, vilket kanske har sin grund i att jag är så himla nyfiken mest hela tiden. Älskar att ställa frågor och föra diskussioner för att sedan analysera och reflektera. Det intressanta tycker jag är att man lär sig så mycket, samt får nya insikter och perspektiv. Efter jobbet ska jag på kvällsäventyr!

 

Torsdag: Det kommer mäklare från (nästan) alla Bjurforskontor i Stockholm, till oss, som ska köra en intern tävling med gänget som har det projektet hos oss. Spännande! När jag är hemma behöver jag avsätta tid till min mail och förbereda content.

 

Fredag: Morgonträning! Dagen kantas därefter av jobb. På kvällen vill jag dricka ett glas vin medan jag läser en bra bok och varvar ner efter en hektisk vecka. 

 

Lördag: Boxning på morgonen (var två veckor sedan sist för min del, har saknat det!). På kvällen ska jag ut till Värmdö för att träffa Rebecca och John. Jag tror det vankas båthäng. Längtar efter att få träffa mina saknade vänner igen, det var så himla längesedan vi alla sågs!!! 

 

Söndag: En än så länge relativt oplanerad dag och så ska den förbli. 

 

Min största utmaning den här veckan kommer bli att ta hand om mig själv just för att det är extra viktigt i de perioder när man just har extra mycket på agendan. Veckans tema blir därför (utöver jobb) min hälsa. Målet är att meditera varje morgon, träna minst fyra gånger, sova minst sju timmar/natt samt fylla på energidepåerna med mycket näringsrik mat. Let's go!

Att jobba i en startup

Dessa solglasögon och öronhängen kan vara årets bästa köp. Jag använder båda näst intill varje dag! Glasögonen hittar ni HÄR och örhängena är från H&M.

Jag hade planerat att sitta utomhus och jobba i vår trädgård under fredagen men vädret ville något annat, så jag hamnade på pappas hemmakontor istället. Jag hade bland annat webbmöte med mina kollegor i strax över två timmar under förmiddagen. Andra arbetsuppgifter jag jobbar med dagligen är: 

- Inrekrytering av studenter. Det innebär att jag ibland går på mässor där rätt kandidater finns, jag bokar och har intervjuer samt sköter logistiken däromkring

- Skapa content till sociala medier, vilket innebär att fota, filma och skriva såväl kortare som längre texter till olika plattformar. Primärt Mickes, sekundärt säljskolans

- Skapa avtal för olika upplägg av partnerskap 

- Just nu är det mycket inför eventet nästa vecka. Många saker som ska bestämmas, koordineras, fixas m.m

- Producerar podcasten Säljsnack. Jag klipper däremot inte den längre utan det har delegerats vidare. Däremot kommer vi att ta en paus nu på obestämd tid, eftersom varken min eller Mickes tid räcker till för tillfället. Att ha en podcast stod länge på min mål-lista och nu kan jag bocka av den. Coolt. Det har varit väldigt lärorikt att sätta sig in i och lära sig hur det fungerar i poddvärlden. Allt ifrån klippning till inspelning och själva produceringen. Att vi dessutom hamnade på topp 10 redan första veckan känns om än häftigare. 

- Designar offertmallar, kursplaner, säljformulär m.m. 

- Jobbar med sälj så fort jag får tid över


I en startup finns det alltid mer arbetsuppgifter än vad det finns människor, särskilt när alla springer fort framåt. Det passar inte alla men jag älskar det! Jag har alltid haft många bollar i luften för det är vad jag känner mig mest tillfreds med. Självklart är det viktigt att man också klarar av att jonglera med alla bollar samtidigt, annars får man be om hjälp och/eller delegera. Något jag ständigt jobbar att bli bättre på. Jag liknar min karriär med en elitsatsning och den har bara precis börjat!

 

När jag hade jobbat färdigt för dagen körde jag hem till Lina. Vi, som i ytterligare några tjejkompisar, gick och handlade chark som vi sedan förtärde på balkongen medan vi catchade upp om livet. Härliga fredag!

Det största projektet i mitt liv och Tony Robbins

God kväll från London! 

Det har varit ett fullspäckat schema från tidig morgon till sen kväll de senaste dagarna med Tony Robbins seminarie "Unleash The Power Within". Jag kan rekommendera alla som vill utveckla sig själva att, om ni någon gång får möjlighet, gå på ett av Tony Robbins evenemang. Det är något av det bästa jag har gjort för mig själv! De saker som gås igenom kommer jag ha stor nytta av för resten av mitt liv. Som en av de jag åker hit med uttryckte sig: "Det är lite som en verktygslåda där man blir instruerad och får lära sig hur de olika verktygen fungerar i praktiken när det gäller ens egen personliga utveckling". Totalt är det 50 timmar man jobbar med sig själv. Man jobbar med sina begränsningar, lär sig att hamna i ett peak state och tusen andra användbara saker. Min känsla just nu är som efter en detox. Saker har rensats ut från mitt inre, jag har blivit säkrare på vad jag vill och vad jag står för, vad mina mål i livet är, fått mer insikt i vad det är jag behöver jobba med i mig själv och även lämnat det som tidigare begränsat mig bakom mig. Det känns underbart. När jag är tillbaka i Stockholm imorgon är jag mer än redo att göra en stor förändring gällande många områden i mitt liv. Det sägs ju trots allt att det största projektet man jobbar på i sitt liv är sig själv. Och nu förstår jag verkligen vad som menas med det.

Tacksamhet och att komma ner i varv

HÄR kan ni köpa våra coola solglasögon

God kväll på er. Hur mår ni idag? Själv kom jag hem från gymmet för en stund sedan och har precis fått mat i magen. Jag märker hur stor skillnad regelbunden träning gör för mitt välmående! Jag sover bättre på nätterna (har tidigare haft svårt att komma ner i varv), äter hälsosammare och fokuserar bättre under längre perioder. Jag känner mig dessutom fräsch, pigg och glad. Fördelarna är många! Jag ska även börja köra meditation innan jag går och lägger mig. Jag och Madde kör alltid denna tacksamhetsövning av Tony Robbins i bilen på vägen till jobbet. Det är definitivt den bästa starten på dagen! Den får mig att påminnas om vad jag är tacksam för, vad jag är stolt över och varför jag jobbar så hårt som jag gör varje dag. Det bästa av allt är att när man har en känsla av tacksamhet kan man varken vara arg, ledsen eller irriterad. Så ibland om jag känner att jag börjar bli något av det brukar jag köra en omgång till och kommer då genast på banan igen. Testa ni med!

 

 

 

Om tre veckor åker jag till...

...London!

Jag ska tillsammans med ett gäng andra människor åka på Unleash The Power Within med Tony Robbins. Längtar så mycket!

Om ni inte har sett hans dokumentär på Netflix så rekommenderar jag er verkligen att göra det. 

Han pratar mycket om 6 human needs och varför vi människor gör som vi gör - något jag tycker är otroligt intressant och vill lära mig mer om. Läs mer HÄR (klick!)

Utöver seminariet har vi lite fri tid och då vill jag upptäcka London. Shoppa, äta god mat och strosa runt längs gatorna. 

Det är första gången jag åker dit så bara det i sig ska bli en upplevelse! Vi åker den 18 april och blir borta i totalt fem dagar. Wiho! 

Lösningsfokus

Liknande loafers HÄR

Vilken vecka det har varit hittills! Den har utmanat mig på många sätt vilket i stunden är stressigt men i efterhand känner jag att jag lärt mig otroligt mycket och växt på flera plan. Jag vill att det ska uppstå situationer varje dag där jag får utmana hjärnan och mitt sätt att tänka på, så att jag hela tiden utvecklas och blir bättre. När problem uppstår tänker jag "game on" och ser det som en möjlighet att hitta lösningar, även om det i stunden kan kännas pressat. Men känslan efteråt - när man har lyckats lösa ett problem - är oslagbar och det är det jag alltid försöker tänka på i stunden! "I do it for how it will feel when I've achieved it." 

 

Idag är det den viktigaste dagen på året!

Idag är det den Internationella Kvinnodagen - den viktigaste dagen på hela året. 

Jag är inte särskilt insatt när det gäller övrig politik (helt klart ett förbättringsområde som jag måste jobba på att bli insatt i!) men en fråga jag verkligen brinner för är kvinnors rätt i samhället och därför tycker jag att Internationella Kvinnodagen är jätteviktig. Det är en dag att uppmärksamma kvinnor på, de framsteg som gjorts sedan hundra år tillbaka men även att hedra de kvinnor som visat mod och beslutsamhet och tagit en aktiv roll att förändra sitt land eller samhälle. Oavsett om du som läser detta är en kvinna på 18 år eller 45 - så är du fantastisk, stark, modig och intelligent. Kvinnor är bäst. Punkt slut.  

 

 

Sluta förstöra för dig själv!

Hur många av er har någon gång varit i en situation där ni varit på väg att göra något utmanande, när en röst i ert huvud plötsligt dykt upp och sagt "Vad håller jag egentligen på med, det här går ju inte. Jag kommer inte klara det." ...och kort där efter misslyckats och därmed bekräftat att tankarna i ditt huvud faktiskt stämde? 

Det är ingen slump att det blir så, för om du tänker att du inte kommer klara av den specifika saken så kommer du heller inte göra det. Ditt huvud har redan målat upp en bild av hur det ser ut och känns när du misslyckas. Jobbet är redan gjort. Tror ni Zlatan står och tänker att han kommer missa målet minuterna innan han ska lägga en matchavgörande straff? Nej nej nej. Han visualiserar hur det ser ut, känns, doftar och hörs när han sätter bollen i krysset och självklart lyckas han även med det varje gång. Vad beror det då på? Han slängde bort sin inre kritiska röst och trodde på sig själv. Ditt mindset har så otroligt stor betydelse för hur utfallet blir.

Självklart måste du jobba hårt också, precis som Zlatan gör. Men kan du kombinera hårt arbete med rätt mindset och förmågan att kunna visualisera och se dig själv klara av att göra saker du kanske aldrig trodde att du skulle klara av, så kommer du att märka en stor förändring i ditt liv. När du ändå jobbat så hårt och står precis vid mållinjen är det dumt att förstöra för dig själv genom att tänka dumma tankar. Förstår ni min poäng? 

Andra människor dömer oss redan tillräckligt så det sista du behöver från dig själv är samma sak. Jag skulle faktiskt vilja utmana dig. Ja, just du som läser detta. Att du under hela denna veckans gång gör något som är utanför din comfort zone - varje dag - och vid varje tillfälle visualiserar hur du klarar av att göra det du tänkt göra. Berätta gärna hur det gick vid veckans slut. Jag lovar dig att du kommer märka stor skillnad i hur utfallet blir. Heja heja!

 

Officewear till våren och ett mål jag har

Jag har alltid älskat kontorsmodet med längre pennkjolar, kavajer och hela kostymer, blusar och klackskor. Jag längtar ihjäl mig till den dag jag har en walk in closet fylld med plagg som dessa, särskilt hela kostymer i varierande material, former och färg. Det är ett mål jag har. Även fina väskor som har en helt egen vägg.

I min hjärna är det snart vår (...tänker jag trots det faktum att det fortfarande är snö och minusgrader i Stockholm) och då är det ju dags att fylla på vårgarderoben med härliga färger och pasteller, därför har jag samlat ihop inspiration här nedan till er andra modeälskare där ute. 

 

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4  HÄR / 5  HÄR / 6  HÄR 

1 HÄR / 2  HÄR / 3  HÄR / 4 HÄR / 5  HÄR / 6  HÄR / 7  HÄR / 8 HÄR

Jag tycker det är fint med sofistikerade färger men tycker även att vi ska våga bära mer färg, särskilt nu till våren!

Det piggar i min mening upp hela outfiten! Vad tycker ni?

 

 

Inlägget innehåller Afilliatelänkar

Att hjälpas åt

Tack för all fin respons och det ni delat med er i form av meddelanden och mail som jag fått från er angående detta (klick!) inlägg. Det är fint att vi kan hjälpas åt gällande våra drömmar och mål. Att vi kan påminna, pusha på och bolla idéer tillsammans. Det är jättekul att ni delar med er, jag uppskattar det jättemycket! 

Angående mål så har jag ju bestämt mig för att börja träna regelbundet igen så igår kväll skaffade jag gymkort på Nordic Wellness. Det var en skön och befriande känsla. Jag körde inte det tuffaste pass jag varit med om men bara känslan av att få röra på sig och känna adrenalinet pumpa gör stor skillnad i mitt välmående känner jag. Jag vaknade nämligen upp med en grym energi imorse och känner mig väldigt taggad på att köra igång den här dagen och det med bravur. 

Nu ska jag i vanlig ordning skriva min to-do-list för den här dagen. Vi ska bland annat spela in korta filmer till ett kommande projekt, så roligt! Jag kan berätta mer om det när det är färdigt. Önskar er en fantastiskt härlig dag! 

 

Next level i bloggandet!

Bild tagen av mig för något år sedan

Jag har roliga nyheter gällande bloggen! Det kommer nämligen att ske en förändring till det bättre inom en snar framtid. Jag har haft min blogg i x antal år nu och känner att det är dags att lägga i nästa växel och ta den till nästa nivå. Trumvirvel... Jag ska påbörja ett samarbete med en fotograf! Så att det blir proffsbilder här med jämna mellanrum. Jag tror det kommer göra stor skillnad. Utöver det håller jag även på att lägga upp en plan på hur jag kan förbättra resterande delar av mitt content. Har ni några önskemål på vad ni vill se mer av? Vill ni se bilder på något särskilt? Vill ni att jag skriver om något speciellt ämne oftare? Hit me! 

Du är aldrig bättre än din senaste prestation

Idag har jag varit väldigt produktiv vilket också avspeglats i dagens utfall. Något av det första jag gör varje morgon när jag kommer till kontoret är att skriva en to-do-list som jag ska ha bockat av innan dagens slut. Det får mig att prioritera och strukturera upp dagen på bästa sätt. En del av det jag gör i mitt arbete är, som jag berättade kort om, att arbeta med att få in nya partners till företaget. Idag har varit en bra dag på den fronten när det gäller första skeedet, alltså att få in själva mötet. Jag ser varje dag som en tävling mot mig själv och mina prestationer eftersom jag anser att jag aldrig är bättre än min senaste prestation. Jag tänker att jag varje dag antingen kan ta VM-guld, silver eller broms där målet alltid är det förstnämnda! Det får mig att ständigt vilja göra mitt bästa och pusha mig framåt.  

Dagarna, veckorna och månaderna går så fort och det är lätt att bara åka med utan att reflektera eller utvärdera hur saker egentligen går. Det är superviktigt att vi gör detta, både för nuet och framförallt för din framtid. Jag tänker på min framtid konstant, minst fem gånger om dagen utan att överdriva. Så även om någonting är jäkligt tufft i stunden, som till exempel igårkväll när jag kämpat med att klippa ihop dagens poddavsnitt i över fyra timmar och allting bara försvinner precis när jag är färdig, så har jag mina mål i fokus. Det blir inte bättre om man lägger sig ner och dör. Istället tänkte jag att det blir bättre andra gången gillt och att jag lärde mig något av det. Det gäller att alltid hitta det positiva i allt som sker. 

Vad har du gjort idag som tog dig närmare dina mål? Vad kunde du ha effektiviserat ytterligare och gjort ännu bättre? Vad gjorde du som var bra? Var det några tidstjuvar som åt upp din värdefulla tid och som hindrade dig från att bocka av de där extra sakerna på din to-do-list? Vad är du tacksam för idag? Uppnådde du ditt mål för dagen? Har du gjort någonting fint för de i din omgivning? 

Detta är några frågor vi kan ställa oss själva vid varje dags slut för att se om vi är på väg i rätt eller fel riktning. Som ni ser handlar det i mina ögon inte alls om att man ska vara en person som är för självupptagen för sitt eget bästa och inte bryr sig om sin omvärld. För mig handlar VM-tävlingen mot mig själv om att jag varje dag är en ännu bättre person mot de i min omgivning, än vad jag var föregående dag. Den handlar om att vara en fin medmänniska, ha fötterna på jorden och samtidigt jobba stenhårt mot mina mål. Det är en kombination som jag tror stenhårt på. Men den handlar också om att ha i åtanke att varenda litet val jag gör i min vardag ska vara val som tar mig närmare de mål och drömmar som jag har satt upp för mig själv - för i slutändan är det de små valen vi gör varje dag som leder till de stora, helt fantastiska sakerna. Så, även om du idag inte är där ditt slutgiltiga mål är, se till att du gör någonting varje dag som tar dig närmare dit.

"Be brave and persistent enough to work on making your dreams reality."

 

Mitt dygn i bilder och tankar just nu

Min fredag började som sagt med morgonträning med PT i grupp på Nordic Wellness. Vi körde boxning och ingen var lyckligare än jag för det!

Direkt efter boxningen skulle jag iväg till Team Tailor's kontor med ett gäng studenter. I vanliga fall brukar vi ha som tradition att gå till Reload och köpa frukost efter morgonträningen, men igår hanns det inte med från min sida. Michaela visste om detta och när jag kom tillbaka till kontoret vid lunchtid hade hon köpt min favorit-acai bowl från Reload. Hur fantastisk är inte hon? Jag har verkligen världens bästa kollegor! Livet är en fest tillsammans med dem. Är tacksam för det varje dag!  

Views från lägenheten. Jag fyller år om cirka två veckor och har önskat mig en kompakt systemkamera som är enkel att ta med sig överallt, så om jag får den kommer det bli bättre bilder på daglig basis här på bloggen. Just nu är står jag inför dilemmat att släpa med mig en tung kamera överallt, vilket jag i sanningens namn inte har prioriterat och därför har det blivit mycket mobilbilder på senaste tiden. Det kan förvisso vara kul ibland, men jag föredrar proffsiga bilder!

När jag kom hem igår åt jag massa god mat och sötsaker innan jag däckade vid klockan nio. Vaknade därför upp pigg och utvilad efter nio timmars sömn imorse - redo att köra igång den här dagen. Det vankades lördagsboxning i vanlig ordning och idag var det tufft som bara den. Vid flera tillfällen kändes det som att hela min kropp gav upp men sen hörde jag Isam (vår tränare) säga "Avsluta snyggt!" och då kör man på ända in i kaklet. Det är häftigt hur man kan pusha sig själv även när man tror att man inte orkar mer. Allt sitter i huvudet. Isam brukar säga att "när ni svimmar har ni 30 % till" alltså finns det inga ursäkter, haha. Bra tycker jag.

Den här boken är where the magic happens. Den är lika viktig för mig som att äta frukost, sova, träna och duscha. Det är fantastiskt att livet ligger i ens egna händer och att vi varje dag har möjligheten att göra vad vi vill med det. Framförallt att vi varje dag kan ta action och göra något som tar oss närmare våra mål och drömmar. 

Vad gör du idag som tar dig närmare dina mål?