liifeofebba

Kategori: Mål och drömmar

Idag är det den viktigaste dagen på året!

Idag är det den Internationella Kvinnodagen - den viktigaste dagen på hela året. 

Jag är inte särskilt insatt när det gäller övrig politik (helt klart ett förbättringsområde som jag måste jobba på att bli insatt i!) men en fråga jag verkligen brinner för är kvinnors rätt i samhället och därför tycker jag att Internationella Kvinnodagen är jätteviktig. Det är en dag att uppmärksamma kvinnor på, de framsteg som gjorts sedan hundra år tillbaka men även att hedra de kvinnor som visat mod och beslutsamhet och tagit en aktiv roll att förändra sitt land eller samhälle. Oavsett om du som läser detta är en kvinna på 18 år eller 45 - så är du fantastisk, stark, modig och intelligent. Kvinnor är bäst. Punkt slut.  

 

 

Sluta förstöra för dig själv!

Hur många av er har någon gång varit i en situation där ni varit på väg att göra något utmanande, när en röst i ert huvud plötsligt dykt upp och sagt "Vad håller jag egentligen på med, det här går ju inte. Jag kommer inte klara det." ...och kort där efter misslyckats och därmed bekräftat att tankarna i ditt huvud faktiskt stämde? 

Det är ingen slump att det blir så, för om du tänker att du inte kommer klara av den specifika saken så kommer du heller inte göra det. Ditt huvud har redan målat upp en bild av hur det ser ut och känns när du misslyckas. Jobbet är redan gjort. Tror ni Zlatan står och tänker att han kommer missa målet minuterna innan han ska lägga en matchavgörande straff? Nej nej nej. Han visualiserar hur det ser ut, känns, doftar och hörs när han sätter bollen i krysset och självklart lyckas han även med det varje gång. Vad beror det då på? Han slängde bort sin inre kritiska röst och trodde på sig själv. Ditt mindset har så otroligt stor betydelse för hur utfallet blir.

Självklart måste du jobba hårt också, precis som Zlatan gör. Men kan du kombinera hårt arbete med rätt mindset och förmågan att kunna visualisera och se dig själv klara av att göra saker du kanske aldrig trodde att du skulle klara av, så kommer du att märka en stor förändring i ditt liv. När du ändå jobbat så hårt och står precis vid mållinjen är det dumt att förstöra för dig själv genom att tänka dumma tankar. Förstår ni min poäng? 

Andra människor dömer oss redan tillräckligt så det sista du behöver från dig själv är samma sak. Jag skulle faktiskt vilja utmana dig. Ja, just du som läser detta. Att du under hela denna veckans gång gör något som är utanför din comfort zone - varje dag - och vid varje tillfälle visualiserar hur du klarar av att göra det du tänkt göra. Berätta gärna hur det gick vid veckans slut. Jag lovar dig att du kommer märka stor skillnad i hur utfallet blir. Heja heja!

 

Officewear till våren och ett mål jag har

Jag har alltid älskat kontorsmodet med längre pennkjolar, kavajer och hela kostymer, blusar och klackskor. Jag längtar ihjäl mig till den dag jag har en walk in closet fylld med plagg som dessa, särskilt hela kostymer i varierande material, former och färg. Det är ett mål jag har. Även fina väskor som har en helt egen vägg.

I min hjärna är det snart vår (...tänker jag trots det faktum att det fortfarande är snö och minusgrader i Stockholm) och då är det ju dags att fylla på vårgarderoben med härliga färger och pasteller, därför har jag samlat ihop inspiration här nedan till er andra modeälskare där ute. 

 

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4  HÄR / 5  HÄR / 6  HÄR 

1 HÄR / 2  HÄR / 3  HÄR / 4 HÄR / 5  HÄR / 6  HÄR / 7  HÄR / 8 HÄR

Jag tycker det är fint med sofistikerade färger men tycker även att vi ska våga bära mer färg, särskilt nu till våren!

Det piggar i min mening upp hela outfiten! Vad tycker ni?

 

 

Inlägget innehåller Afilliatelänkar

Att hjälpas åt

Tack för all fin respons och det ni delat med er i form av meddelanden och mail som jag fått från er angående detta (klick!) inlägg. Det är fint att vi kan hjälpas åt gällande våra drömmar och mål. Att vi kan påminna, pusha på och bolla idéer tillsammans. Det är jättekul att ni delar med er, jag uppskattar det jättemycket! 

Angående mål så har jag ju bestämt mig för att börja träna regelbundet igen så igår kväll skaffade jag gymkort på Nordic Wellness. Det var en skön och befriande känsla. Jag körde inte det tuffaste pass jag varit med om men bara känslan av att få röra på sig och känna adrenalinet pumpa gör stor skillnad i mitt välmående känner jag. Jag vaknade nämligen upp med en grym energi imorse och känner mig väldigt taggad på att köra igång den här dagen och det med bravur. 

Nu ska jag i vanlig ordning skriva min to-do-list för den här dagen. Vi ska bland annat spela in korta filmer till ett kommande projekt, så roligt! Jag kan berätta mer om det när det är färdigt. Önskar er en fantastiskt härlig dag! 

 

Next level i bloggandet!

Bild tagen av mig för något år sedan

Jag har roliga nyheter gällande bloggen! Det kommer nämligen att ske en förändring till det bättre inom en snar framtid. Jag har haft min blogg i x antal år nu och känner att det är dags att lägga i nästa växel och ta den till nästa nivå. Trumvirvel... Jag ska påbörja ett samarbete med en fotograf! Så att det blir proffsbilder här med jämna mellanrum. Jag tror det kommer göra stor skillnad. Utöver det håller jag även på att lägga upp en plan på hur jag kan förbättra resterande delar av mitt content. Har ni några önskemål på vad ni vill se mer av? Vill ni se bilder på något särskilt? Vill ni att jag skriver om något speciellt ämne oftare? Hit me! 

Du är aldrig bättre än din senaste prestation

Idag har jag varit väldigt produktiv vilket också avspeglats i dagens utfall. Något av det första jag gör varje morgon när jag kommer till kontoret är att skriva en to-do-list som jag ska ha bockat av innan dagens slut. Det får mig att prioritera och strukturera upp dagen på bästa sätt. En del av det jag gör i mitt arbete är, som jag berättade kort om, att arbeta med att få in nya partners till företaget. Idag har varit en bra dag på den fronten när det gäller första skeedet, alltså att få in själva mötet. Jag ser varje dag som en tävling mot mig själv och mina prestationer eftersom jag anser att jag aldrig är bättre än min senaste prestation. Jag tänker att jag varje dag antingen kan ta VM-guld, silver eller broms där målet alltid är det förstnämnda! Det får mig att ständigt vilja göra mitt bästa och pusha mig framåt.  

Dagarna, veckorna och månaderna går så fort och det är lätt att bara åka med utan att reflektera eller utvärdera hur saker egentligen går. Det är superviktigt att vi gör detta, både för nuet och framförallt för din framtid. Jag tänker på min framtid konstant, minst fem gånger om dagen utan att överdriva. Så även om någonting är jäkligt tufft i stunden, som till exempel igårkväll när jag kämpat med att klippa ihop dagens poddavsnitt i över fyra timmar och allting bara försvinner precis när jag är färdig, så har jag mina mål i fokus. Det blir inte bättre om man lägger sig ner och dör. Istället tänkte jag att det blir bättre andra gången gillt och att jag lärde mig något av det. Det gäller att alltid hitta det positiva i allt som sker. 

Vad har du gjort idag som tog dig närmare dina mål? Vad kunde du ha effektiviserat ytterligare och gjort ännu bättre? Vad gjorde du som var bra? Var det några tidstjuvar som åt upp din värdefulla tid och som hindrade dig från att bocka av de där extra sakerna på din to-do-list? Vad är du tacksam för idag? Uppnådde du ditt mål för dagen? Har du gjort någonting fint för de i din omgivning? 

Detta är några frågor vi kan ställa oss själva vid varje dags slut för att se om vi är på väg i rätt eller fel riktning. Som ni ser handlar det i mina ögon inte alls om att man ska vara en person som är för självupptagen för sitt eget bästa och inte bryr sig om sin omvärld. För mig handlar VM-tävlingen mot mig själv om att jag varje dag är en ännu bättre person mot de i min omgivning, än vad jag var föregående dag. Den handlar om att vara en fin medmänniska, ha fötterna på jorden och samtidigt jobba stenhårt mot mina mål. Det är en kombination som jag tror stenhårt på. Men den handlar också om att ha i åtanke att varenda litet val jag gör i min vardag ska vara val som tar mig närmare de mål och drömmar som jag har satt upp för mig själv - för i slutändan är det de små valen vi gör varje dag som leder till de stora, helt fantastiska sakerna. Så, även om du idag inte är där ditt slutgiltiga mål är, se till att du gör någonting varje dag som tar dig närmare dit.

"Be brave and persistent enough to work on making your dreams reality."

 

Mitt dygn i bilder och tankar just nu

Min fredag började som sagt med morgonträning med PT i grupp på Nordic Wellness. Vi körde boxning och ingen var lyckligare än jag för det!

Direkt efter boxningen skulle jag iväg till Team Tailor's kontor med ett gäng studenter. I vanliga fall brukar vi ha som tradition att gå till Reload och köpa frukost efter morgonträningen, men igår hanns det inte med från min sida. Michaela visste om detta och när jag kom tillbaka till kontoret vid lunchtid hade hon köpt min favorit-acai bowl från Reload. Hur fantastisk är inte hon? Jag har verkligen världens bästa kollegor! Livet är en fest tillsammans med dem. Är tacksam för det varje dag!  

Views från lägenheten. Jag fyller år om cirka två veckor och har önskat mig en kompakt systemkamera som är enkel att ta med sig överallt, så om jag får den kommer det bli bättre bilder på daglig basis här på bloggen. Just nu är står jag inför dilemmat att släpa med mig en tung kamera överallt, vilket jag i sanningens namn inte har prioriterat och därför har det blivit mycket mobilbilder på senaste tiden. Det kan förvisso vara kul ibland, men jag föredrar proffsiga bilder!

När jag kom hem igår åt jag massa god mat och sötsaker innan jag däckade vid klockan nio. Vaknade därför upp pigg och utvilad efter nio timmars sömn imorse - redo att köra igång den här dagen. Det vankades lördagsboxning i vanlig ordning och idag var det tufft som bara den. Vid flera tillfällen kändes det som att hela min kropp gav upp men sen hörde jag Isam (vår tränare) säga "Avsluta snyggt!" och då kör man på ända in i kaklet. Det är häftigt hur man kan pusha sig själv även när man tror att man inte orkar mer. Allt sitter i huvudet. Isam brukar säga att "när ni svimmar har ni 30 % till" alltså finns det inga ursäkter, haha. Bra tycker jag.

Den här boken är where the magic happens. Den är lika viktig för mig som att äta frukost, sova, träna och duscha. Det är fantastiskt att livet ligger i ens egna händer och att vi varje dag har möjligheten att göra vad vi vill med det. Framförallt att vi varje dag kan ta action och göra något som tar oss närmare våra mål och drömmar. 

Vad gör du idag som tar dig närmare dina mål?

I'VE BOOKED A TRIP TO...

Såhär kan en dag i mitt liv se ut!

Idag tänkte jag att ni skulle få se hur en dag i mitt liv kan se ut. Häng med!

 

När jag kom till kontoret imorse skrev jag mina mål, lyssnade på ljudbok, svarade på mail och förberedde inför dagen. En härlig morgonrutin.

När klockan slog 7 mötte jag upp Michaela och Kamila på ICA för att handla frukost inför morgonens rekryteringsmöte. Där efter jobbade jag och varvade intervjuer med sälj, sociala medier och även förberedelser inför dagens poddinspelning.

När klockan slog lunch gick vi till ett favoritställe för att köpa sallad - Salkhallen. Jag tog en ceasarsallad och till det fick jag nybakat bröd med färskost! Så gott.

Jag jobbade sedan på i några timmar till innan det var dags att ha poddinspelning av Säljsnack. Vi kommer att släppa tre avsnitt á 15 minuter varje vecka på måndagar, onsdagar och fredagar. Tänk att för bara några dagar sedan var den närmsta relationen jag hade till podcasts att lyssna på dem och nu är jag helt plötsligt med och skapar en. Jag har faktiskt alltid drömt om att en dag få göra det och inte visste jag att den dagen skulle bli idag. Det känns fantastiskt roligt!

Vid 19-tiden var vi klara för dagen. På vägen hem från kontoret åkte jag och Madde in om Reaload för att köpa middag, det är ju som ni vet ett av mina favoritställen. Det blev en acai bowl toppat med frukt och bär, banan, jordnötssmör och nötter för bådas del. Nu ska jag skriva "min dag på 3 minuter" och där efter hoppa till kojs. 

Vad har ni gjort idag?

 

Var är det jag jobbar och vad är min roll?

Jag lovade ju er att jag skulle berätta mer om det nya jobbet. Till exempel vad mina arbetsuppgifter är, min titel och vart det är jag jobbar. Here we go!

Jag jobbar som Säljande ProjektledareArndt's Sales Academy. Vi öppnar upp i Marbella nu i januari samt i Malmö och Göteborg till hösten, så det kommer bli en vända dit under våren för att gå på möten och även mässor. Spännande! Detta är bara början, för målet är att finnas runt om kring i hela världen inom några år. 

Min roll innebär att jag arbetar med många olika saker varje dag och därför är ingen dag den andra lik. 

 

Mina arbetsuppgifter är bland annat:

- Försäljning till partners, det vill säga att få in och bearbeta nya kunder till företaget

- Att skapa content till Mickes sociala medier (Linkedin, Instagram, Pinterest). Det innebär att fota, filma, redigera och komma på ämnen att skriva om bland annat. Egentligen allting som rör hans sociala medier! 

- Rekrytering av studenter till säljskolan

- Planering av Mickes kalender 

- Hjälpa till på säljskolan med diverse saker vid behov

 

Det här är verkligen världens bästa arbetsplats, för samtidigt som vi alla jobbar stenhårt mot att nå våra mål så har vi också väldigt kul tillsammans! En kombination jag personligen tror väldigt starkt på. Det är mycket ansvar och högt tempo vilket passar mig helt perfekt! Dessutom är det en dröm att få arbeta med saker man verkligen brinner för! Försäljning är ju det roligaste jag vet samtidigt som sociala medier och det kreativa skapandet också är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att planera och ha struktur på saker är även det genomgående i mitt liv. Jag tror att jag har det med mig sedan tiden då jag spelade fotboll på elitnivå och var tvungen att planera mina dagar i minsta detalj för att hinna med allting, vilket jag är väldigt tacksam för idag. 

Om ni vill läsa mer om själva säljskolan kan ni klicka HÄR.

 

Mina tre första dagar på jobbet

Ett skepp kommer lastat med....tårtor! Det här bjöds det bland annat på i måndags när säljskolan drog igång igen och alla nya elever började. Nu i slutet på januari öppnar vi i Spanien också, så det är fullt ös medvetslös. Superkul! Jag har jobbat i tre dagar nu och trivs redan bättre än jag gjort på någon annan arbetsplats. Innan veckans slut kommer jag att berätta vad det är exakt min roll är och vad det är för olika saker som jag gör. Nu ska jag ha morgonmöte med Simon (som jag gick utbildningen med) kl 06.00 för att hinna med det innan dagen börjar och vara så effektiv som möjligt. Heja heja! 

Mina mål 2018

Nytt år, nya mål. Det är något spännande med att det blir ett nytt år och att sätta upp nya mål, såväl personliga som karriärsrelaterade. Jag blir pirrig av att göra det och tycker det är kul att utmana hjärnan med att tänka så stort man bara kan! Så stort att man nästan blir lite rädd. Men jag tänker såhär: när man var liten då vågade man drömma om att bli prinsessa, att man skulle rädda världen eller bli superman - varför då inte fortsätta i samma spår? Fortsätta att VÅGA drömma stort om stora saker som man verkligen vill uppnå. Alla mina mål har jag brutit ner i delmål också, för att det ska bli tydligare. Det viktigaste - tror jag - är att verkligen njuta av resans gång fram till dess att man når själva målet. Vad tror ni? 

 

 

Som ni vet älskar jag allt som har med mål att göra, det skulle nästan kunna stå det ingraderat i pannan på mig. Oavsett om målet är att jag ska äta frukost på fem minuter eller om jag ska slå mitt säljrekord gånger tio så älskar jag att ha ett mål. Jag älskar även att ständigt tävla mot och utmana mig själv, att se vad jag är kapapel till. Pusha sig utanför sina gränser - jag tycker att det alltid ska skava lite! För när man väl gör saker som man från början inte visste att man klarade av, då blir det en sådan enorm boost och då kan man där efter pusha sig upp till nästa nivå. Vad har ni för mål i år?

Hur du gör nervositet till din superkraft och dagen med stort D

Jag sprang runt som en galning i jakten på de perfekta kontorsklackarna under ledigheten och sedan fann jag dem. De är inte för höga och inte för låga, utan alldeles perfekta. Ni hittar dem HÄR. Jag har märkt ett mönster bland mina skor...i princip alla är i mocka! Jag älskar visserligen mockaskor, men nästa gång ska jag köpa ett par i skinn, mest för omväxlingens skull. Och för det är väldigt snyggt. Tänker mig ett par fräscha skinn-loafers till våren! 

 

På tal om kontorsklackar så är det äntligen dags att kicka igång jobbet på riktigt idag! Jag känner mig om möjligt ännu mer peppad än vad jag gjort hitills, även en smula pirrig. En vän till mig sa en gång "Låt den taggande känslan bli din drivkraft och nervositeten skärpa dig inför de utmaningar du kommer möta på vägen". Kloka ord från en ännu klokare vän. Det är intressant det där - för jag gillar att vara lite nervös. Jag ser det till och med som någonting positivt, för precis som min vän sa gör det att du är på tårna och är skärpt. Att ha den känslan, samtidigt som man är taggad, är därför i mina ögon en oslagbar kombination.

Har ni varit i något tillfälle där ni är så nervösa att ni inte vet vart ni ska ta vägen? Det har jag. Om det däremot är ett sådant tillfälle har jag på senare år övat på att omvandla den till en power-känsla istället. Testa ni med! Det kräver övning (jag övar fortfarande) men det är värt det. Jag brukar ställa mig i powerpose (armarna på höften) och visualisera att jag klarar av vad som helst. Pirret jag känner inombords tänker jag på som min superkraft och sedan kastar jag mig ut och fokuserar på den här superkraften, snarare än nervositeten. Det är en mäktig känsla! 

Nu är det dags för mig att bege mig till kontoret och göra denna dagen till den bästa dagen! Sänder massa positiva vibbar till dig som läser, jag hoppas du känner av dem vad du än gör och vart du än befinner dig denna måndagsmorgon. Sist men inte minst önskar jag dig en GRYMT bra start på veckan!

 

I mitt framtida hem

Min skrivbordshörna i Skåne. Här har många uppsatser och likaså blogginlägg skrivits. I mitt framtida hem ska jag ha ett maffigt kontor med högt i tak, inrett i Skandinavisk design och med utsikt över staden. Alternativt vattnet. För jag älskar ju att - även på kvällar och helger - sitta och pilla med saker och då är det viktigt för mig att ha ett bra ställe att göra det på. 

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord med utsikt över Valhallavägen och småsneglar på alla bilar och människor som strömmar förbi. Storstadspulsen i sitt esse. I bakgrunden spelas Spotifylistan "Musik för Arbetsdagen" samtidigt som kreativiteten flödar. Idag är jag inne i ett riktigt kreativt mode och sådana tillfällen ska man ta vara på! Ni vet när man känner att idéerna bara sprutar ut från alla håll och kanter? Så känner jag just nu. Kreativitet är inget som kan tvingas fram, utan det kommer alltid inifrån. Iallafall för min egen del. Främst kommer den när jag mår riktigt bra, vilket jag i synnerhet gjort nu under en väldigt lång period. Det är jag tacksam för. Vad gör du idag? 

Första dagen på jobbet!

Liknande kavaj HÄR och liknande blus HÄR

Idag börjar jag jobba på den grymmaste arbetsplatsen! Mitt allra första heltidsjobb. Jag har ivrigt räknat ner dagarna hela veckan, ungefär så som ett barn gör i väntan på julafton. Och nu är dagen äntligen här! Ni kommer såklart att få hänga med under resans gång och det ska bli väldigt kul att få dokumentera här. Mina arbetsuppgifter är varierande och vad det innebär kommer ni att få veta mer om med tiden som går. Jag är helt säker på att 2018 kommer att bli ett fantastiskt år på alla plan. Nu kör vi!