liifeofebba

Kategori: Karriär

Att unna sig själv efter hårt arbete

Den här bilden är tagen för några helger sedan när jag var på besök i Skåne och åt middag på Kajutan i Limhamn med Josefin. Denna kväll var så härlig! Efter det att vi ätit köpte vi glass och promenerade längs vattnet. Tänk om vi aldrig hade tagit den där koppen kaffe för 1,5 år sedan? Livet vore så mycket gråare då. 

Om en månad sitter vi på Amalfikusten med ett glas rödtjut i handen och vattnet som utsikt. Jag har drömt om att åka dit så länge jag kan minnas, så nu när jag har jobbat så hårt tyckte jag att jag förtjänade att unna mig själv det. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att inleda min semester på! 

Den här veckan har jag sprungit snabbt. Eventet i tisdags (som för övrigt gick bra, mer om det i ett annat inlägg!), har lagt fokus på att ta fram en struktur igen efter en tid som kantades av event-fix och idag har vi haft en dag med Bjurfors på kontoret som är en av våra partners. Det brukar alltid vara hög energi på kontoret men eftersom vi var dubbelt så många människor idag så tredubblades sen. Så härligt! Nu ska jag läsa och sedan sova. Imorgon är det fredag och jag tänker fira in helgen med mina tjejkompisar på en uteservering. Det är vi värda. 

 

 

Veckans schema och största utmaning

BLUS HÄR // KJOL HÄR

 

Måndag: Prio ett idag är allt som har med evenemanget på tisdag att göra. Jag måste få in det sista materialet från föreläsarna, färdigställa och slå ihop powerpointen, se så att allt är i sin ordning, skapa och ta fram det sista materialet som behövs m.m. Målet idag är att saker blir klart och att allt är på sin plats. Sen kan jag (nästan) andas ut.

 

Tisdag: Dagen med stort D! Det är äntligen dags för Closers Only! Vi är på plats redan 06.00 för att göra i ordning inför dagen och insläppet börjar två timmar senare. Det kommer upp mot 800 säljare, entreprenörer och företagare som medverkar på denna dag. Att anordna event är mycket mer fix än vad man kanske tror, men att se alla människor på plats gör det värt allt slit. Det blir en heldag fram till 17.00 med både internationella och svenska föreläsare. Så pepp! 

Onsdag: Fokus idag är att strukturera upp allt mitt arbete igen efter eventet, prio-ordningen ändrades lite den sista veckan inpå. Nu kommer största fokus för min del att ligga på rekryteringen inför hösten. Jag tycker det är intressant att träffa människor med olika bakgrunder och erfarenheter, vilket kanske har sin grund i att jag är så himla nyfiken mest hela tiden. Älskar att ställa frågor och föra diskussioner för att sedan analysera och reflektera. Det intressanta tycker jag är att man lär sig så mycket, samt får nya insikter och perspektiv. Efter jobbet ska jag på kvällsäventyr!

 

Torsdag: Kontorsjobb dagen lång följt av Bjurforskväll - även den på kontoret. Det kommer mäklare från (nästan) alla kontor i Stockholm som ska köra en intern tävling med gänget som har det projektet hos oss. Spännande! När jag är hemma behöver jag avsätta tid till min mail och förbereda content.

 

Fredag: Morgonträning! Dagen kantas därefter av jobb. På kvällen vill jag dricka ett glas vin medan jag läser en bra bok och varvar ner efter en hektisk vecka. 

 

Lördag: Boxning på morgonen (var två veckor sedan sist för min del, har saknat det!). På kvällen ska jag ut till Värmdö för att träffa Rebecca och John. Jag tror det vankas båthäng. Längtar efter att få träffa mina saknade vänner igen, det var så himla längesedan vi alla sågs!!! 

 

Söndag: En än så länge relativt oplanerad dag och så ska den förbli. 

 

Min största utmaning den här veckan kommer bli att ta hand om mig själv. Jag glömmer lätt bort det det är hektiskt men det är också den punkten som är den viktigaste, särskilt i perioder när man just har extra mycket på agendan. Veckans tema blir därför (utöver jobb) min hälsa. Målet är att meditera varje morgon, träna minst fyra gånger, sova minst sju timmar/natt samt fylla på energidepåerna med mycket näringsrik mat. Let's go!

Nu tar jag helg!

Bild från när jag flög förra söndagen men jag råkar ha samma outfit på mig idag, så bilden blev passande i detta inlägg. Är ni också sådana personer som, när ni handlat nya kläder, vill använda dem hela tiden? Det är iallafall jag...

Vi hade cirkelträning på gymmet imorse och därefter kurrade magen rejält, så Kamila och jag köpte med oss en rejäl frukost på väg tillbaka till kontoret. 

Idag fick vi besök av Wille som jag gick utbildningen med i höstas. Han jobbade på några timmar från vårt kontor. När klockan slog lunch passade vi på att catcha upp innan han var tvungen att bege sig vidare. Min eftermiddag har sedan kantats av mer jobb, slutspurten innan helgen. Det har varit en hektisk vecka så det ska bli skönt att få varva ner och ladda om batterierna på nytt igen. Önskar er en fin fredagskväll i solen! 

Historien bakom hur jag hamnade i Stockholm

Bilder av mig och My Scandinavian Home (klick!)

Idag är det exakt ett år sedan Gustaf, Hampus och jag tävlade med MinuteVideo på SM i Ung företagsamhet i Stockholm. Vi blev #5 i Sverige under kategorin Årets UF-företag och #2 i Sverige under kategorin Årets TjänstAtt komma på en idé och sedan göra den till verklighet är den mest överväldigande känsla jag upplevt.

Utöver alla praktiska saker så är en av mina största lärdomar från den här tiden att alla involverade måste sträva åt samma mål, annars går det inte. Jag läste ett klokt citat här om dagen som beskrev just detta väldigt bra: "To win in the marketplace you must first win in the workplace. Teamwork and motivation is everything."

Tänk om jag hade vetat i förväg vad dagarna på SM skulle leda till? Det var här jag kom i kontakt med det som skulle komma att bli min framtid under de kommande sex månaderna. Under hela gymnasieperioden hade jag haft som plan att efter studenten börja plugga ekonomi på universitetet, få min kandidat och sedan master med utbytesår. För så löd normen där jag kom ifrån. Men när jag blev uppringd efter mässan och fick presenterat för mig en annan utbildning som erbjöd precis det jag egentligen alltid letat efter, bestämde jag mig för att strunta i normen och ta en risk.

Jag bestämde mig för att flytta till Stockholm, lämna min trygga punkt i Skåne och göra något helt annat än vad som kanske förväntades av mig. Jag ska inte ljuga, det var skitläskigt. Jag hade inga vänner, inget jobb, ingen bostad och inga kontakter. Jag fick börja från noll. Idag, åtta månader senare, har jag skapat en vardag för mig själv och pusselbit efter pusselbit faller på plats. Men det kommer inte gratis. Om jag hade jag börjat på universitetet för åtta månader sedan så hade jag levt någon annans dröm, inte min. Nu får jag istället skapa och leva min dröm och det är värt alla risker i världen.

Varför jag ser så allvarligt på deadlines och nya kontoret

Dagens somriga outfit, jag rockar sneakers (med tanke på mina skoskav). Just nu sitter jag kvar ensam på kontoret och har precis jobbat undan det sista för dagen som jag hade deadline på tills nu ikväll. Efter det att jag fick lära mig historien bakom ordet deadline och dess innebörd har jag blivit lite extra noggran med att aldrig överskrida en igen, utan gör det som krävs för att hålla mig inom tidsomfånget. Gällande uttrycket så myntades det under Amerikanska inbördetskriget och innebar att om någon av soldaterna klev över den raka linjen som de var uppställda på, utan godkännande, så blev de ihjälskjutna. Så pass laddad innebörd hade det på den tiden. Jag hade inte den blekaste aning om detta fram till för ett halvårsedan. 

Vad tycker ni förresten om utsikten från vårt nya kontor? Jag älskar den! Just nu sitter jag med fönstret bredvid mig öppet, smygkikar ut på segelbåtarna och vattenskotrarna som kör förbi medan jag suger in lugnet. Jag har en sak kvar att göra innan jag tar kväll och det är att beta av min jobb- och privata mail. Sedan ska jag bege mig hemåt, knyta på mig joggingskorna och bege mig ut på en löprunda. Uppskattar ni förresten dessa lite mer vardagliga inlägg? 

 

Veckans schema

 

Glasögon HÄR (klick!) 

 

Tisdag: Flyttdags! Vi ska äntligen byta kontor (till tvärs över gatan). Det är betydligt större vilket krävs inför hösten då vi kommer vara dubbelt så många människor då. Kontoret är på två våningar, luftigt och har havsutsikt på båda plan. På kvällen ska jag ut i löpspåret igen, tänkte utforska Gärdet den här gången. 

 

Onsdag: Första riktiga jobbdagen på nya kontoret. Det blir som en ny och fräsch start! Nu när solen kikar fram har jag även börjat köpa med mig lunch och sätta mig nere vid havet för att fånga C-vitamin och få frisk luft. Det är väldigt skönt och ger mig energi till hela eftermiddagen och kvällen! 


Torsdag: Jag ska på mässa hela dagen och på kvällen ska jag troligtvis träffa en kompis. 

Blus HÄR (klick!)

 

Fredag: Morgonträning med PT i grupp och därefter kontorsjobb. På kvällen ska jag ÄNTLIGEN träffa Linnea efter två veckor ifrån varandra!! Trodde inte man kunde sakna en vän så mycket på så kort tid, haha. Vi brukar höras varje dag och ofta umgås vi hela helger. Planen är att vi ska leta upp en härlig uteservering. 

 

Lördag: Jag var tvungen att avboka min frisörtid i Skåne och här var det nästan omöjligt att hitta en tid, till dess att jag laddade ner appen Book A Treat (tips till alla som bor i Stockholm!) där det fanns en ledig tid kl 10.00 på Styleport. Veckan räddad! Därefter ska jag fixa mina fransar så jag är fräsch och fin inför eventet på tisdag.  

 

Söndag: Planen är att vi, som i  Alessandra, Simon och jag, ska ha picnick i solen. Därefter ska jag förmodligen träffa härliga Linn som är hemma på besök över sommaren. Hon pluggar nämligen i USA annars men nu äntligen är hon här!! 

 

Inser nu när jag skriver detta vilken härlig vecka jag har framför mig. Jobbmässigt har jag otroligt mycket på mitt bord med tanke på flytten imorgon och eventet nästa vecka - men hellre att det händer för mycket saker än ingenting alls. Vad har ni för roliga planer inplanerat? 

När ett kapitel stängs börjar ett annat

Min måndag började i vanlig ordning med måndagsmöte där vi alltid pratar om vad som ska göras i veckan samt individuella och gemensamma mål som ska uppnås. Vi avslutar sedan veckan med att följa upp för att se att vi ligger i fas. Jag tycker det är bra, för fredagen blir som en deadline då alla mål ska vara uppnådda och punkterna på to-do-listan ska vara avprickade. Jag sporras utav det! Ni som också jobbar, kör ni på liknande sätt?

Vi ska byta kontor imorgon så nästan hela dagen idag har gått åt till att packa. Däremellan har jag svarat på mail, ringt samtal och haft två intervjuer. Jag hann även med en sväng till banken under lunchen och därefter slog jag mig ner vid vattnet med en sallad och Kamila som sällskap. Jag njuter varenda sekund jag får i solen!

Efter jobbet hämtade jag ut ett paket och skyndade sedan hemåt för jag skulle nämligen utforska skogen vid Östermalm. Att bo här är det bästa av två världar! Jag har pulsen precis utanför porten samtidigt som jag på tio minuters promenadavstånd kan befinna mig i skogsmiljö. Perfekt att bryta av med efter en lång dag. 

När jag sprungit färdigt gick jag till mitt "calm place" med utsikt över lärkstan. Medan jag stretchade satt jag och funderade, och då slog det mig. Kapitel stängs och nya påbörjas hela tiden i livet. Vissa kräver mer mod än andra att gå vidare ifrån, men jag tror att innerst inne vet man alltid vad man ska göra. Den där magkänslan stämmer ganska ofta överens med verkligheten. Idag lyssnade jag på min och tog tag i en sak jag borde tagit tag i för länge sedan. Jobbigt i stunden men lättnaden nu i efterhand är enorm. En sak har jag lärt mig och det är att allting alltid löser sig i slutändan, det är nog den största tryggheten av dem alla. 

Att jobba i en startup

Dessa solglasögon och öronhängen kan vara årets bästa köp. Jag använder båda näst intill varje dag! Glasögonen hittar ni HÄR och örhängena är från H&M.

Jag hade planerat att sitta utomhus och jobba i vår trädgård under fredagen men vädret ville något annat, så jag hamnade på pappas hemmakontor istället. Jag hade bland annat webbmöte med mina kollegor i strax över två timmar under förmiddagen. Andra arbetsuppgifter jag jobbar med dagligen är: 

- Inrekrytering av studenter. Det innebär att jag ibland går på mässor där rätt kandidater finns, jag bokar och har intervjuer samt sköter logistiken däromkring

- Skapa content till sociala medier, vilket innebär att fota, filma och skriva såväl kortare som längre texter till olika plattformar. Primärt Mickes, sekundärt säljskolans

- Skapa avtal för olika upplägg av partnerskap 

- Just nu är det mycket inför eventet nästa vecka. Många saker som ska bestämmas, koordineras, fixas m.m

- Producerar podcasten Säljsnack. Jag klipper däremot inte den längre utan det har delegerats vidare. Däremot kommer vi att ta en paus nu på obestämd tid, eftersom varken min eller Mickes tid räcker till för tillfället. Att ha en podcast stod länge på min mål-lista och nu kan jag bocka av den. Coolt. Det har varit väldigt lärorikt att sätta sig in i och lära sig hur det fungerar i poddvärlden. Allt ifrån klippning till inspelning och själva produceringen. Att vi dessutom hamnade på topp 10 redan första veckan känns om än häftigare. 

- Designar offertmallar, kursplaner, säljformulär m.m. 

- Jobbar med sälj så fort jag får tid över


I en startup finns det alltid mer arbetsuppgifter än vad det finns människor, särskilt när alla springer fort framåt. Det passar inte alla men jag älskar det! Jag har alltid haft många bollar i luften för det är vad jag känner mig mest tillfreds med. Självklart är det viktigt att man också klarar av att jonglera med alla bollar samtidigt, annars får man be om hjälp och/eller delegera. Något jag ständigt jobbar att bli bättre på. Jag liknar min karriär med en elitsatsning och den har bara precis börjat!

 

När jag hade jobbat färdigt för dagen körde jag hem till Lina. Vi, som i ytterligare några tjejkompisar, gick och handlade chark som vi sedan förtärde på balkongen medan vi catchade upp om livet. Härliga fredag!

Event med Google och Digitalakademin

Jag brukar inte tacka ja till event särskilt ofta eftersom jag jobbar väldigt mycket och försöker välja noga vad jag lägger min tid och energi på, men när en inbjudan till Google och Digitalakademin trillade in i min mail kunde jag bara inte tacka nej. Det kändes mitt i prick! 

När vi anlände bjöds det på mat och dryck i mängder innan föreläsningen drog igång. Fokus låg på SEO (Digital Sökoptimering) och även på hur man bygger varumärke online. Dessa ämnen är jag väldigt intresserad av och något som jag gärna dyker djupare i. Kunskap är makt - om man vet hur man ska använda sig av den. Annars är den bara kunskap. Jag tog med mig Kamila till eventet, som är min nära vän och kollega. Det var härligt med en kvällsaktivitet mitt i veckan för att bryta mönstret. Det behövs ibland.

Mitt veckoschema


Måndag: 
Kickstartar veckan med jobb på kontoret. På kvällen ska jag träna! Älskar att det är fint väder så man kan göra det utomhus nu. 


Tisdag: Inleder dagen med ett PT-pass. Det är grymt att ha någon som pushar en när man tränar! Därefter väntar jobb dagen lång och på kvällen ska jag packa eftersom jag åker till Skåne på onsdagskvällen. 

 

Onsdag: Idag på jobbet ska vi bland annat ha avstämning inför vårt evenemang Closers Only. Det börjar närma sig med stormsteg nu och det är mycket som ska hinna fixas fram till dess. När arbetsdagen är slut flyger jag till... Skåne! Jag har inte varit där sedan min födelsedag (och då enbart i 24 timmar). Nu stannar jag till på söndag. 

 

Torsdag: Röd dag och ledighet. På morgonen ska jag ta en powerwalk med Lina, min äldsta vän. I år har vi känt varandra i 13 år tror jag (?). Det är häftigt att vi fortfarande håller kontakten och även om vi inte ses alls ofta så är allt precis som vanligt när vi väl gör det. På kvällen ska jag ut och äta med Josefin. Vi pratar med varandra varje dag men ändå saknar jag henne, haha.. Vi ska bland annat planera vår Italien-resa. Därefter sover jag hos farmor.

 

Fredag: Jobb från pappas hemmakontor under dagen. På kvällen ska jag troligtvis träffa några av mina tjejkompisar från "La-ligita" som vi kallade vårt gäng under gymnasiet. Majoriteten är utspridda över världen men det är några som är hemma i Skåne. 

 

Lördag: Beger mig till Ystad för en morgonpromenad och frukost med Julia. Därefter ska jag fixa mitt hår! Paula, min vanliga frisör, är dessvärre bortrest och allt i Stockholm var fullbokat fram till juni. Så länge kan jag inte vänta. Tillslut hittade jag en tid hos en salong några av mina vänner brukar gå till i Malmö. Planen är att klippa topparna och slinga håret ännu ljusare. Jag vill att det ska vara sommar-fräscht! 

 

Söndag: Koppla av några timmar innan jag flyger tillbaka till Stockholm igen på eftermiddagen.

Det största projektet i mitt liv och Tony Robbins

God kväll från London! 

Det har varit ett fullspäckat schema från tidig morgon till sen kväll de senaste dagarna med Tony Robbins seminarie "Unleash The Power Within". Jag kan rekommendera alla som vill utveckla sig själva att, om ni någon gång får möjlighet, gå på ett av Tony Robbins evenemang. Det är något av det bästa jag har gjort för mig själv! De saker som gås igenom kommer jag ha stor nytta av för resten av mitt liv. Som en av de jag åker hit med uttryckte sig: "Det är lite som en verktygslåda där man blir instruerad och får lära sig hur de olika verktygen fungerar i praktiken när det gäller ens egen personliga utveckling". Totalt är det 50 timmar man jobbar med sig själv. Man jobbar med sina begränsningar, lär sig att hamna i ett peak state och tusen andra användbara saker. Min känsla just nu är som efter en detox. Saker har rensats ut från mitt inre, jag har blivit säkrare på vad jag vill och vad jag står för, vad mina mål i livet är, fått mer insikt i vad det är jag behöver jobba med i mig själv och även lämnat det som tidigare begränsat mig bakom mig. Det känns underbart. När jag är tillbaka i Stockholm imorgon är jag mer än redo att göra en stor förändring gällande många områden i mitt liv. Det sägs ju trots allt att det största projektet man jobbar på i sitt liv är sig själv. Och nu förstår jag verkligen vad som menas med det.

Livspusslet och långlunch mitt i veckan

Liknande skepparkavaj  HÄR

Idag är det torsdag vilket betyder att mina föräldrar är på besök i stan. Jag fick extra lång lunch så jag ska åka in till stan för att möta upp dem. Mysigt! Helgen börjar närma sig och jag har fortfarande mycket kvar att göra på min to-do-list så idag är målet att beta av minst hälften så tar jag den andra halvan imorgon. Jag är imponerad av mig själv hur jag fått ihop mitt livspussel den här veckan trots att jag har mer att göra än någonsin. Allt går bara man bestämmer sig för det och planerar därefter. Ikväll ska jag dessutom till gymmet för tredje gången den här veckan. Heja heja! Vill verkligen jobba upp min löparteknik igen och har påbörjat den processen nu så smått. Trappar upp vecka för vecka. Jag saknar tiden då jag sprang i princip varje dag. Vad ska ni göra idag?

 

 

Oh sunny day!

Min jacka är från det HÄR märket. Älskar den!

Veckans schema

Godmorgon måndag, tänkte jag skriva... Menar såklart TISDAG! Jag känner mig utvilad, peppad och redo för den här veckan och resten av veckorna fram till sommaren. Den här påskledigheten var nyttig för mig, jag behövde den. Nu är jag fit for fight igen! Här kommer mitt veckoschema i vanlig ordning.

 

Tisdag: Första kontorsdagen efter påskledigheten! Jag har massa intervjuer inbokade under dagen och återkoppling som ska genomföras. När jag har tidsluckor på 10-15 minuter ska jag klämma in så jag hinner klippa onsdagens poddavsnitt och även skapa content till sociala medier. Det gäller att hitta sina system så man kan effektivisera allt man gör under dagarna. Jag har testat på olika sätt men börjar äntligen hitta vad som fungerar bäst för mig. På kvällen ska jag till gymmet. 

 

Onsdag: Kontorsjobb hela dagen, jag har en hel del intervjuer även idag. Det börjar bli högsäsong för det nu så mycket av min tid fram till sommaren kommer gå åt till det. Träning på kvällen även här. 

 

Torsdag: Jobb på kontoret hela dagen och på kvällen gissar jag på att mina paket hunnit anlända så de ska hämtas ut. Älskar paket!

Fredag: Morgonträning med PT i grupp i vanlig ordning - ett av de bästa passen på hela veckan! Sedan jobb från kontoret. När jag slutat ska jag möta upp Linnea men vad vi ska göra är än inte bestämt, oavsett är det alltid lika trevligt i hennes sällskap. Gissar på middag eller dylikt. Längtar efter uteserveringarna nu.

 

Lördag: Boxning efter två veckors uppehåll och har jag verkligen saknat det. Det ger en skön start på morgonen och inte minst helgen. På kvällen ska jag fira Kamila med middag följt av kareoke-bar. 

 

Söndag: En planfri-dag med undantag för långfrukost eller brunch, alternativt långpromenad i solen. Det låter dugligt i mina öron.

 

Vad har ni för veckoplaner?

Klämmer ut det sista ur ledigheten

Jacka HÄR

Idag är sista dagen på påskledigheten. När jag är i "on-mode" då är jag på till 300 % men när jag är i "off-mode" då är jag lika mycket off på andra hållet - vilket jag har varit under de senaste tre dagarna. Jag känner att jag har kommit i fas igen och hunnit ta tag i saker som legat och skavt lite. Till exempel resväskan som fortfarande var ouppackad efter alla mina jobbresor. Bara en sådan liten sak som egentligen inte är svår att ta tag i men som blir jobbig för psyket när man väntar för länge, haha. Någon annan som känner igen sig i detta? Dagens planer är iallafall att hitta de perfekta svarta kosymbyxorna. Jag vet inte hur många jag konsumerat genom åren för jag köper ett par som är good enough men hittar aldrig de perfekta, vilket slutar i att jag fortsätter handla om och om igen. I-landsproblem. Utöver det ska jag göra upp en plan för de tre kommande månaderna (fram till sommaren) när det gäller mina mål. Såväl privata som jobbrelaterade. Kul! 

Vad ska ni göra idag?