liifeofebba

Historien bakom hur jag hamnade i Stockholm

Bilder av mig och My Scandinavian Home (klick!)

Idag är det exakt ett år sedan Gustaf, Hampus och jag tävlade med MinuteVideo på SM i Ung företagsamhet i Stockholm. Vi blev #5 i Sverige under kategorin Årets UF-företag och #2 i Sverige under kategorin Årets TjänstAtt komma på en idé och sedan göra den till verklighet är den mest överväldigande känsla jag upplevt.

Utöver alla praktiska saker så är en av mina största lärdomar från den här tiden att alla involverade måste sträva åt samma mål, annars går det inte. Jag läste ett klokt citat här om dagen som beskrev just detta väldigt bra: "To win in the marketplace you must first win in the workplace. Teamwork and motivation is everything."

Tänk om jag hade vetat i förväg vad dagarna på SM skulle leda till? Det var här jag kom i kontakt med det som skulle komma att bli min framtid under de kommande sex månaderna. Under hela gymnasieperioden hade jag haft som plan att efter studenten börja plugga ekonomi på universitetet, få min kandidat och sedan master med utbytesår. För så löd normen där jag kom ifrån. Men när jag blev uppringd efter mässan och fick presenterat för mig en annan utbildning som erbjöd precis det jag egentligen alltid letat efter, bestämde jag mig för att strunta i normen och ta en risk.

Jag bestämde mig för att flytta till Stockholm, lämna min trygga punkt i Skåne och göra något helt annat än vad som kanske förväntades av mig. Jag ska inte ljuga, det var skitläskigt. Jag hade inga vänner, inget jobb, ingen bostad och inga kontakter. Jag fick börja från noll. Idag, åtta månader senare, har jag skapat en vardag för mig själv och pusselbit efter pusselbit faller på plats. Men det kommer inte gratis. Om jag hade jag börjat på universitetet för åtta månader sedan så hade jag levt någon annans dröm, inte min. Nu får jag istället skapa och leva min dröm och det är värt alla risker i världen.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas