liifeofebba

Att jobba i en startup

Dessa solglasögon och öronhängen kan vara årets bästa köp. Jag använder båda näst intill varje dag! Glasögonen hittar ni HÄR och örhängena är från H&M.

Jag hade planerat att sitta utomhus och jobba i vår trädgård under fredagen men vädret ville något annat, så jag hamnade på pappas hemmakontor istället. Jag hade bland annat webbmöte med mina kollegor i strax över två timmar under förmiddagen. Andra arbetsuppgifter jag jobbar med dagligen är: 

- Inrekrytering av studenter. Det innebär att jag ibland går på mässor där rätt kandidater finns, jag bokar och har intervjuer samt sköter logistiken däromkring

- Skapa content till sociala medier, vilket innebär att fota, filma och skriva såväl kortare som längre texter till olika plattformar. Primärt Mickes, sekundärt säljskolans

- Skapa avtal för olika upplägg av partnerskap 

- Just nu är det mycket inför eventet nästa vecka. Många saker som ska bestämmas, koordineras, fixas m.m

- Producerar podcasten Säljsnack. Jag klipper däremot inte den längre utan det har delegerats vidare. Däremot kommer vi att ta en paus nu på obestämd tid, eftersom varken min eller Mickes tid räcker till för tillfället. Att ha en podcast stod länge på min mål-lista och nu kan jag bocka av den. Coolt. Det har varit väldigt lärorikt att sätta sig in i och lära sig hur det fungerar i poddvärlden. Allt ifrån klippning till inspelning och själva produceringen. Att vi dessutom hamnade på topp 10 redan första veckan känns om än häftigare. 

- Designar offertmallar, kursplaner, säljformulär m.m. 

- Jobbar med sälj så fort jag får tid över


I en startup finns det alltid mer arbetsuppgifter än vad det finns människor, särskilt när alla springer fort framåt. Det passar inte alla men jag älskar det! Jag har alltid haft många bollar i luften för det är vad jag känner mig mest tillfreds med. Självklart är det viktigt att man också klarar av att jonglera med alla bollar samtidigt, annars får man be om hjälp och/eller delegera. Något jag ständigt jobbar att bli bättre på. Jag liknar min karriär med en elitsatsning och den har bara precis börjat!

 

När jag hade jobbat färdigt för dagen körde jag hem till Lina. Vi, som i ytterligare några tjejkompisar, gick och handlade chark som vi sedan förtärde på balkongen medan vi catchade upp om livet. Härliga fredag!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas