liifeofebba

Sommarlunch på Österlen, en ny resa inbokad och sommarregn

Idag fick jag äntligen träffa Ebba igen. Vi båda lever hektiska liv så att kombinera våra scheman är lättare sagt än gjort, men nu fick vi till det. Båda var till och med i Skåne samtidigt, det förtjänar nästan en applåd(!) haha. Vi tog oss ut till Anitas på Börringe Kloster för en god lunch. Vi satt utomhus och åt ett tag innan himlen öppnade sig för lite sommarregn. Mysigt ändå. Vi flyttade in istället där vi fortsatte med vars en kopp kaffe, det säger man ju inte nej till (som den koffeintorsk man ändå är). Däremot tog jag inga bilder för jag ville ta vara på stunden med Ebba eftersom vi ses så himla sällan. Hon är en riktig powerkvinna som alltid inspirerar.

Ett annat mysigt ställe i Skåne - Atrium

Något av det bästa med att vara uppväxt på Österlen är definitivt alla härliga smultronställen det finns att fika/luncha på. Det finns hur många som helst att välja på, varav alla har sin egen charm. Många har även söta små gårdsbutiker man kan handla allt ifrån inredning till kläder och råvaror i. Ofta finns det även härliga bakgårdar fyllda av grönska där man kan avnjuta sin mat. Härliga miljöer att vistas i, åtminstone under sommartid. 

Efter lunchen som förvandlades till tre timmars häng (vi hade mycket att prata ikapp om) körde Ebba hem mig. Jag såg en serie med min lillebror Erik och sedan tokdäckade jag i soffan. Är fortfarande ganska trött. Som en vän sa till mig är det nog min kropp som slappnar av nu för första gången på väldigt länge efter mycket spänningar och högt tempo under en längre period. Det är nog ganska bra att vila upp sig, lyssna in kroppen och känna efter. Det är ju trots allt det semester är till för, eller hur? När kvällen kom var jag däremot pigg som en lärka igen så det blev en promenad i regnet med Linnea på FaceTime. Är så glad för den här människan. Otroligt genuin, rolig och härlig. Jag tror inte du vet själv hur bra du är Linnea. I höst ska vi på vår första resa tillsammans, det blir ett fint sätt att fira ett års vänskap på. Berättar mer om det i ett kommande inlägg. Hon fick det i födelsedagspresent av mig och det är till en storstad vi ska åka. Kan ni gissa till vilken? 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas