liifeofebba

Att plussa på kompiskontot

Jag älskar att lära känna nya människor och att lyssna på vad de har samlat på sig i sin ryggsäck genom åren. Jag skulle vilja påstå att jag är ganska bra på just det, att utvidga min bekantskapskrets och att nätverka. Det är något jag tvingats bli bra på genom åren, till exempel när jag började gymnasiet på en helt ny ort och inte kände någon och även när jag flyttade till Stockholm där jag heller inte kände någon. Att sätta sig i sådana situationer ensam är nog mitt bästa tips för att lära känna nya människor. Även i affärslivet handlar det om att etablera kontakter och skapa starka relationer, eftersom att vi gör affärer med människor. Vi köper inte en produkt eller tjänst utan människan bakom. Lite sidospår men ett intressant faktum.  

 

Ni vet Josefin som jag nyligen var i Italien med? Vi har varit bekanta under flera år eftersom vi mött varandra i innebandy och haft gemensamma vänner. Jag har alltid tyckt att hon varit trevlig, men aldrig frågat om vi skulle ses. Det är ju konstigt att höra av sig utan sammanhang och fråga tänkte jag. Men så var det en dag i januari förra året som jag samlat mod nog och faktsiskt skrev till henne om vi trots allt inte skulle ses på en fika, för vi verkade ju ha så mycket gemensamt. Så det gjorde vi. Idag är hon en av mina närmsta vänner. Vi pratade lite om det nu när vi reste, tänk om jag aldrig skickat iväg det där meddelandet. Då hade vi inte suttit tillsammans på en av livets hittills bästa resor och gått miste om många hittills härliga minnen tillsammans. Jag tyckte det var läskigt att skicka iväg det där meddelandet och jag vet att många andra kan känna igen sig i det, men vad är egentligen det värsta som kan hända? 

 

Min inställning till att etablera ny kontakt till främlingar har idag blivit väldigt avslappnad. Jag har satt mig själv i situationer som jag egentligen varit väldigt obekväm i vid flera tillfällen, och tillslut har det helt plötsligt inte längre känts obekvämt. Så är det ju med allting, ju mer vi utsätter oss för det desto enklare blir det. När det gäller att plussa på kompiskontot kan man börja med ett enkelt meddelande. Fråga om ni ska ta en kompisdejt, det kan vara något så enkelt som att ta en kaffe. Vem var personen som dök upp i ditt huvud när du läste det här inlägget? Jag vet iallafall vem jag tänkte på, och jag tänkte faktiskt skriva till hen nu. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas