liifeofebba

Vill du vara den som sitter i passagerarsätet när någon annan styr din resa?

Jag älskar, som ni redan vet vid det här laget, måndagar. För mig betyder måndagar en ny vecka fylld med en oändligt många nya möjligheter. Det betyder också nya veckomål som ska bockas av och att det är ännu en vecka med den fantastiska möjligheten att utvecklas och bidra med en mängd bra saker. Jag själv har ju inte börjat jobba än men jag vet att många av er är tillbaka på arbetsplatsen eller i skolbänken efter igen efter julledigheten. Ni kanske till och med börjar idag.

Utöver att det är måndag så är det ju faktiskt ett helt nytt år, vilket innebär att man kan börja om - om man vill göra det. Jag och grabbarna hade en intressant diskussion om just detta ämne igår: att det aldrig är försent att ändra färdriktning i livet. En person berättade att han tidigare tänkt: "Det är försent, jag lever det här livet nu. Jag kommer ha x tusen i maxlön och i framtiden kommer jag ha råd att köpa ett mediokert hus." Sen hände någonting. Den här personen ändrade på en sak - sitt mindset - och bestämde sig för att göra en förändring som kom att leda till helt fantastiska saker. Om inte det är modigt och otroligt coolt så säg mig! 

Det jag vill ha sagt med denna story är att det är aldrig försent. Om du, precis som min kompis gjorde, tänker att det är försent för att gå efter dina egentliga drömmar så har du fel. Det är inte försent! Det handlar bara om att våga. Att våga ta det där klivet utanför din comfort zone och lämna det som idag är din trygga punkt. Det är jätteläskigt och det kommer skava ett tag, men om du är olycklig i din vardag kommer det skava hela livet. Livet är för kort för att göra annat än det man älskar och brinner för. Är det du gör idag något du älskar och som tar dig närmare dina drömmar och mål?

 

Vi har alla ett val gällande vårt liv. Du kan välja att sitta i passagerarsätet och se på när någon annan kör bilen och bestämmer din färdriktning, eller så kan du ta kontroll, greppa ratten och styra dit du själv vill. Jag kan bara tala för mig själv, men när jag är gammal och grå vill jag kunna titta i backspegeln och vara stolt, nöjd och glad över vad jag åstadkommit i mitt liv. Jag vill med handen på hjärtat kunna säga att jag under hela mitt liv har följt mina mål och drömmar och även uppfyllt dem. Jag vill kunna säga att jag var den tjejen som decided to go for it. Att jag aldrig gav upp. 

Jag vill också känna att jag har levt livet till fullo och det är mina passioner i livet som får mig att känna mig levande. Jag vet inte hur du känner, men jag ska iallafall göra allt i min makt för att nå dit jag vill. Du har också ett val! Vill du sitta i passagerarsätet och se på när någon annan styr din väg, för det är precis det som sker om du lever i en vardag du egentligen inte tycker om. Eller vill du greppa ratten, ta kontroll och våga byta färdriktning till den väg du egentligen vill uppleva din resa på? Valet är helt ditt. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas