liifeofebba

Dress for success

Jag har - så långt jag kan minnas - alltid älskat mode och allt som hör till. När jag var liten kunde jag köpa modemagazin för att sedan ligga och titta i dem i timmar, förundrad över alla modemänniskor och deras vackra kläder. En dröm jag har är att i framtiden ha en stor walk in closet med allt man kan drömma om i modeväg. Jag vill till exempel ha en hel avdelning med enbart kostym-set i alla möjliga färger och former. Det är både snyggt och ser proffessionellt ut i arbetssammanhang!

På Johnells finns det ett stort utbud av märkeskläder där många av mina favoritmärken ingår. Det finns även kläder för män, som till exempel snygga stickade tröjor från Cashmere CompanyJag tycker att det är viktigt att man klär sig så som man vill bli uppfattad, för det tar bara några sekunder för människan att skaffa sig ett första intryck men kan ta väldigt lång tid att ändra på det. Ytterligare en anledning - när jag talar för min egen del - är att jag presterar bättre när jag känner mig proffsigt klädd. Jag sitter bättre, står bättre och för mig bättre. Det må låta helkonstigt men så är det. Ett citat jag gillar som symboliserar just det är "Dress for Success". 

 

Var är det jag jobbar och vad är min roll?

Jag lovade ju er att jag skulle berätta mer om det nya jobbet. Till exempel vad mina arbetsuppgifter är, min titel och vart det är jag jobbar. Here we go!

Jag jobbar som Säljande ProjektledareArndt's Sales Academy. Vi öppnar upp i Marbella nu i januari samt i Malmö och Göteborg till hösten, så det kommer bli en vända dit under våren för att gå på möten och även mässor. Spännande! Detta är bara början, för målet är att finnas runt om kring i hela världen inom några år. 

Min roll innebär att jag arbetar med många olika saker varje dag och därför är ingen dag den andra lik. 

 

Mina arbetsuppgifter är bland annat:

- Försäljning till partners, det vill säga att få in och bearbeta nya kunder till företaget

- Att skapa content till Mickes sociala medier (Linkedin, Instagram, Pinterest). Det innebär att fota, filma, redigera och komma på ämnen att skriva om bland annat. Egentligen allting som rör hans sociala medier! 

- Rekrytering av studenter till säljskolan

- Planering av Mickes kalender 

- Hjälpa till på säljskolan med diverse saker vid behov

 

Det här är verkligen världens bästa arbetsplats, för samtidigt som vi alla jobbar stenhårt mot att nå våra mål så har vi också väldigt kul tillsammans! En kombination jag personligen tror väldigt starkt på. Det är mycket ansvar och högt tempo vilket passar mig helt perfekt! Dessutom är det en dröm att få arbeta med saker man verkligen brinner för! Försäljning är ju det roligaste jag vet samtidigt som sociala medier och det kreativa skapandet också är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att planera och ha struktur på saker är även det genomgående i mitt liv. Jag tror att jag har det med mig sedan tiden då jag spelade fotboll på elitnivå och var tvungen att planera mina dagar i minsta detalj för att hinna med allting, vilket jag är väldigt tacksam för idag. 

Om ni vill läsa mer om själva säljskolan kan ni klicka HÄR.

 

Veckans Poddtips!

Förra veckans poddtips kan ni se HÄR och nu är det en ny vecka vilket betyder ett nytt tips från min sida. 

Den här veckan vill jag lyfta fram och tipsa er om Businesspodden som drivs av Mikael Arndt och Josef Fallesen. Micke är faktiskt min chef och Josef sitter även han på kontoret. Precis som det står i beskrivningen är "Businesspodden Sveriges största entreprenörs- och företagarpodd. I podden hör du Sveriges mest inflytelserika entreprenörer dela med sig av sina tips och tankar kring tre bolagspitchar. Sen är det upp till svenska folket att rösta fram Veckans Business." För några veckor sedan släpptes även deras helt egna app där man kan lyssna på podden, rösta på bolagen och pitcha sitt eget företag. Supersmidigt! 

 Det jag gillar mest med Businesspodden är att den skiljer sig från alla andra poddar som finns eftersom det inte är en podd där man bara har intervju utan fokus ligger på de företag som pitchar sin idé. En annan guldklimp är att alla entreprenörer som gästar delar med sig av sina tre bästa tips när det gäller business och om det är någon man ska lyssna på så är det ju dem, för dem har lyckats. I nästa avsnitt är det Carl Pei som gästar och då kommer ni även få höra mig ställa en fråga till honom. Om ni är nyfikna på vad det är jag frågar så kan ni lyssna på avsnittet när det släpps på måndag!

Lär känna mig!

Hur gammal är du? 

19 (jag fyller 20 om exakt en månad, woho!)

 

När vaknade du idag? 

04.30 

 

Vad åt du till frukost? 
Jag har inte ätit frukost än. Men i vanliga fall äter jag gröt med banan och mjölk, vilket numera är min standardfrukost. Jag står mig på det ända fram till lunch! 

 

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: 

- Jag har haft ortorexi/anorexia. 

- När jag skulle börja skolan och var 6 år var SVT på plats för att intervjua några elever, varav jag var en av dem. När de frågade mig vad jag skulle göra på min första rast svarade jag "Äta frukt och jaga killarna." Detta fick jag höra länge där efter vill jag lova, haha...

- Jag skulle egentligen gjort en käkoperation i år. Inte på grund av skönhetsskäl utan för det funktionella.

 

Vad har du gjort idag? 
Min dag har i princip bara precis börjat men hittills har jag duschat, gjort mig i ordning, lyssnat på podcast, skrivit ner mina mål och sedan begett mig vidare till kontoret. Det som väntar idag är först ett rekryteringsmöte 08.00 som jag och Kamila bjudit in till och där efter en mängd andra roliga jobbsaker! På kvällen är planen att äta god mat och bara ta det lugnt. Jag tänkte återhämta mig inför boxningen imorgon, det är nämligen första passet efter uppehållet. Wiho!  

 

Vilken film såg du senast? 
Oj, jag ser aldrig film nu för tiden. Det måste vara när jag vann en säljtävling i december och blev bjuden på Solsidan som gick på bio. Den var så bra - skrattade hela tiden! Tips till er filmälskare där ute. 

 

Är du besatt av någonting? 

Att ha mål och sedan jobba mot dem! Sen är jag ganska besatt av kaffe också, haha. 

 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: 
På kontoret i Stockholm. Det är ingen annan än jag här än så det är knäpptyst, verkligen en stor kontrast från när det är människor här. Då är det fullt ös!! 

 

Vad lyssnar du på just nu? 
I musikväg har jag precis gjort en ny lista som heter PEPP, den lyssnar jag gärna på. Men om jag ska skriva någonting som t.ex. blogginlägg och behöver fokusera lyssnar jag gärna på låtar som Intro. Annars lyssnar jag på ljudboken "Omgiven av psykopater" och olika podcasts. PS. veckans podcast kommer upp i dagarna, håll utkik!

 

Fem snabba:

 

Kaffe eller te

Utekväll eller Hemmakväll

Söndag eller Måndag

Solsemester eller Skidsemester

Uppsatt hår eller Nedsläppt hår 

 

Hur går du helst klädd? 
En fin blus eller kavaj, svarta kostymbyxor och kontorsklackar. Då känner jag mig som en business-woman!

 

Är du morgon eller kvällsmänniska? 
Jag älskar att gå upp tidigt eftersom jag är väldigt produktiv under morgontimmarna så jag skulle säga morgonmänniska. Men ibland kan jag även sitta uppe sent och grotta ner mig i saker. Det går lite åt båda hållen, haha. 

 

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? 
Jag var ganska jämn i alla ämnen (förutom matten som var mitt överlägset sämta), men det jag tyckte var roligast var utan tvekan "Entreprenörskap och företagande". 

 

Vad köpte du senast? 
Lunch (igår) som bestod av rotfrukter, lammkött och rödbetsröra med chevré. Så gott! 

 

Vad har du i dina fickor? 
Oftast inget men om jag har något så är det min telefon och läppsyl.  

 

Vilken är din favoritaffär? 
Jag har ingen direkt favoritaffär utan köper plagg där jag hittar något snyggt. En affär som däremot är farlig för mig att gå in i är Zara, för det har nog aldrig hänt att jag gått ut tomhänt därifrån. 

 

Vilka smeknamn har du haft? 
När jag var liten kallades jag för Ebba-Lotta av mina föräldrar (fråga mig inte varför) samt Ebbjus av farmor och farfar. Nu på senare år har jag haft smeknamn så som Ebbis, Ebbster och Ebbisch. 

 

 

Mina tre första dagar på jobbet

Ett skepp kommer lastat med....tårtor! Det här bjöds det bland annat på i måndags när säljskolan drog igång igen och alla nya elever började. Nu i slutet på januari öppnar vi i Spanien också, så det är fullt ös medvetslös. Superkul! Jag har jobbat i tre dagar nu och trivs redan bättre än jag gjort på någon annan arbetsplats. Innan veckans slut kommer jag att berätta vad det är exakt min roll är och vad det är för olika saker som jag gör. Nu ska jag ha morgonmöte med Simon (som jag gick utbildningen med) kl 06.00 för att hinna med det innan dagen börjar och vara så effektiv som möjligt. Heja heja! 

Mina mål 2018

Nytt år, nya mål. Det är något spännande med att det blir ett nytt år och att sätta upp nya mål, såväl personliga som karriärsrelaterade. Jag blir pirrig av att göra det och tycker det är kul att utmana hjärnan med att tänka så stort man bara kan! Så stort att man nästan blir lite rädd. Men jag tänker såhär: när man var liten då vågade man drömma om att bli prinsessa, att man skulle rädda världen eller bli superman - varför då inte fortsätta i samma spår? Fortsätta att VÅGA drömma stort om stora saker som man verkligen vill uppnå. Alla mina mål har jag brutit ner i delmål också, för att det ska bli tydligare. Det viktigaste - tror jag - är att verkligen njuta av resans gång fram till dess att man når själva målet. Vad tror ni? 

 

 

Som ni vet älskar jag allt som har med mål att göra, det skulle nästan kunna stå det ingraderat i pannan på mig. Oavsett om målet är att jag ska äta frukost på fem minuter eller om jag ska slå mitt säljrekord gånger tio så älskar jag att ha ett mål. Jag älskar även att ständigt tävla mot och utmana mig själv, att se vad jag är kapapel till. Pusha sig utanför sina gränser - jag tycker att det alltid ska skava lite! För när man väl gör saker som man från början inte visste att man klarade av, då blir det en sådan enorm boost och då kan man där efter pusha sig upp till nästa nivå. Vad har ni för mål i år?

Frukosttips för dig som ofta är on the run

Som vi alla vet är ju frukost ett av dagens absolut viktigaste mål och ibland när man är on the run kanske det inte är ens första prio. Jag brukar alltid förbereda en smoothie kvällen innan om jag vet att jag har bråttom så jag enkelt kan dricka den på vägen. I den ni ser ovan har jag hallon, blåbär och mandelmjölk. När jag vill ha den matigare brukar jag mosa ner en banan eller en skopa havregryn. Bon Appetit!

 

Hur du gör nervositet till din superkraft och dagen med stort D

Jag sprang runt som en galning i jakten på de perfekta kontorsklackarna under ledigheten och sedan fann jag dem. De är inte för höga och inte för låga, utan alldeles perfekta. Ni hittar dem HÄR. Jag har märkt ett mönster bland mina skor...i princip alla är i mocka! Jag älskar visserligen mockaskor, men nästa gång ska jag köpa ett par i skinn, mest för omväxlingens skull. Och för det är väldigt snyggt. Tänker mig ett par fräscha skinn-loafers till våren! 

 

På tal om kontorsklackar så är det äntligen dags att kicka igång jobbet på riktigt idag! Jag känner mig om möjligt ännu mer peppad än vad jag gjort hitills, även en smula pirrig. En vän till mig sa en gång "Låt den taggande känslan bli din drivkraft och nervositeten skärpa dig inför de utmaningar du kommer möta på vägen". Kloka ord från en ännu klokare vän. Det är intressant det där - för jag gillar att vara lite nervös. Jag ser det till och med som någonting positivt, för precis som min vän sa gör det att du är på tårna och är skärpt. Att ha den känslan, samtidigt som man är taggad, är därför i mina ögon en oslagbar kombination.

Har ni varit i något tillfälle där ni är så nervösa att ni inte vet vart ni ska ta vägen? Det har jag. Om det däremot är ett sådant tillfälle har jag på senare år övat på att omvandla den till en power-känsla istället. Testa ni med! Det kräver övning (jag övar fortfarande) men det är värt det. Jag brukar ställa mig i powerpose (armarna på höften) och visualisera att jag klarar av vad som helst. Pirret jag känner inombords tänker jag på som min superkraft och sedan kastar jag mig ut och fokuserar på den här superkraften, snarare än nervositeten. Det är en mäktig känsla! 

Nu är det dags för mig att bege mig till kontoret och göra denna dagen till den bästa dagen! Sänder massa positiva vibbar till dig som läser, jag hoppas du känner av dem vad du än gör och vart du än befinner dig denna måndagsmorgon. Sist men inte minst önskar jag dig en GRYMT bra start på veckan!

 

Den stora brunchguiden i Stockholm

Under hösten hade jag som lördagstradition att bruncha efter varje boxningspass och i samband med det är ni många som frågat om jag skulle kunna tipsa om ställen. Därför har jag nu satt ihop en brunch-guide till er! Om ni har fler frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet. 

En tumregel för alla ställen är att boka bord i tid, för det är väldigt populärt att gå ut och bruncha på helgerna i Stockholm. Om det inte går att boka bord så kom dit i tid, annars finns det en tendens för långa köbildningar!

Greasy Spoon - Odenplan

Ett engelsk-inspirerat brunchställe som finns både på Södermalm och vid Odenplan. Jag har besökt det sistnämnda två gånger och varit lika nöjd vid samtliga tillfällen! Det jag gillar mest med Greasy Spoon är att det är ett varierat utbud med allt ifrån gröt till pannkakor, mackor, juicer och milkshakes. Här går inte att boka bord, så om ni ska hit - ha i åtanke att komma tidigt så ni slipper undan den långa kö som annars bildas. 

Wienercaféet - Norrmalm

Med högt i tak och mysig inredning mitt på Biblioteksgatan hittar ni det Paris-inspirerande Wienercaféet. Jag har många gånger gått förbi och undrat vad det är som gömmer sig där inne, så en lördag bestämde jag mig för att testa. Jag tog deras hälsofrukost. De har även "American Breakfast" som är ett paket med pannkakor, ägg och bacon samt kaffe. Det skulle jag vilja testa någon gång! 

Pom & Flora - Odenplan

Jag är nog inte den enda vars Instagramflöde fått skymta olika rätter från detta ställe med jämna mellanrum? Tillslut kände jag bara att...hit måste jag gå! Det jag associerar Pom & Flora med är väl egentligen hälsosamma rätter. Det ni ser ovan är bland annat bananbröd dränkt i jordnöttssmör och för mig som älskar jordnötssmör var det rena drömmen! Här kan ni heller inte boka bord utan jag rekommenderar er att gå hit i tid. Det är alltid lång kö utanför dörren. 

Sturebadet - Östermalm

Minns ni när jag vann en säljtävling i höstas och priset var en heldag på Sturebadet inklusive massage, ansiktsbehandling och brunch? Det var rena drömmen. Brunchen gick i den hälsosamma andan och det fanns många olika saker att välja på. Det kändes bra i hela själen att äta det, haha. Hit måste jag gå igen! 

STHLM Brunch Club - Vasastaden

Detta är vad jag har förstått ett väldigt populärt ställe, för den senaste gången jag var här stod vi i kö under hela 70 minuter. Den som väntar på något gott... Pannkakorna här är to die for, samma gäller även deras milkshakes och juicer. Det är American-style. Däremot skulle jag inte rekommendera er att äta acai bowl här. Är man sugen på det är det bättre att gå till Reload eller Mahalo i min mening. Det är deras expertis! 

Nybrogatan 38 - Östermalm

Här har jag spenderat många morgnar. Det jag gillar mest med Nybrogatan 38 är att det är så himla mysigt att sitta där, hela atmosfären känns så inbjudande och härlig. När jag varit här tidigt på morgonen har jag oftast beställt gröt med skummad mjölk och äpplekompott, det är himmelskt gott. Annars tar jag gärna en egg benedict! Ett tips är att reservera bord innan ni ska hit. 

Broms - Karlaplan

På en hörna belagd precis vid fontänen Karlaplan hittar ni detta härliga ställe. Väldigt folkkärt - så se till att boka bord i tid! Här ovan åt jag en omelett fylld med tryffel och till det en god fruktskål. Utbudet på menyn är varierat, men jag har hört ryktesvägar att pannkakorna ska vara väldigt goda.

 

Milles Lydmar - Strandvägen 1

Här är det lätt att bli lite förvirrad, för Milles ligger på Strandvägen 1 men själva restaurangen Strandvägen 1 ligger på adressen bredvid. Haha. Jag har besökt båda ställen men enbart ätit brunch på Milles och då tog jag en egg benedict som ni ser ovan. Den var väldigt god och det är absolut värt att gå hit för en frukost. Litet, men mysigt och chict! Se till att boka bord innan bara! 

. . . 

Andra ställen som jag gärna vill testa är på - som har buffé - är Mister French och Berns Asiatiska (har bara ätit deras julbord). 

Hoppas ni fick med er ett och annat tips som ni kan ha nytta av i brunch-djungeln! 

 

 

I mitt framtida hem

Min skrivbordshörna i Skåne. Här har många uppsatser och likaså blogginlägg skrivits. I mitt framtida hem ska jag ha ett maffigt kontor med högt i tak, inrett i Skandinavisk design och med utsikt över staden. Alternativt vattnet. För jag älskar ju att - även på kvällar och helger - sitta och pilla med saker och då är det viktigt för mig att ha ett bra ställe att göra det på. 

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord med utsikt över Valhallavägen och småsneglar på alla bilar och människor som strömmar förbi. Storstadspulsen i sitt esse. I bakgrunden spelas Spotifylistan "Musik för Arbetsdagen" samtidigt som kreativiteten flödar. Idag är jag inne i ett riktigt kreativt mode och sådana tillfällen ska man ta vara på! Ni vet när man känner att idéerna bara sprutar ut från alla håll och kanter? Så känner jag just nu. Kreativitet är inget som kan tvingas fram, utan det kommer alltid inifrån. Iallafall för min egen del. Främst kommer den när jag mår riktigt bra, vilket jag i synnerhet gjort nu under en väldigt lång period. Det är jag tacksam för. Vad gör du idag? 

Första dagen på jobbet!

Liknande kavaj HÄR och liknande blus HÄR

Idag börjar jag jobba på den grymmaste arbetsplatsen! Mitt allra första heltidsjobb. Jag har ivrigt räknat ner dagarna hela veckan, ungefär så som ett barn gör i väntan på julafton. Och nu är dagen äntligen här! Ni kommer såklart att få hänga med under resans gång och det ska bli väldigt kul att få dokumentera här. Mina arbetsuppgifter är varierande och vad det innebär kommer ni att få veta mer om med tiden som går. Jag är helt säker på att 2018 kommer att bli ett fantastiskt år på alla plan. Nu kör vi! 

Veckans Poddtips

Jag lyssnar på en podcast varje dag när jag gör mig i ordning på morgonen samt när jag är ute och går, så därför kom jag på den briljanta idén att införa Veckans poddtips som egen kategori på bloggen. Här kommer jag, att döma av namnet, tipsa om en podcast i veckan som jag tycker är bra och utmärker sig på något sätt.

 Denna vecka är det Millennialspodden jag vill tipsa er om, som jag faktiskt snubblade över för bara några dagar sedan. Precis som det står i beskrivningen är det "En podcast där Leon Allinge träffar unga, drivna och målmedvetna människor för att försöka ta reda på vad som egentligen krävs för att nå sin yrkesdröm. Vi får träffa olika millennials från olika branscher som berättar sin väg och hur dem kämpar i sin vardag för att tillslut nå målet."

Det bästa med den här podcasten tycker jag är alla grymma tips som man får ta del av! Det är bara att suga åt sig som en svamp. Dessutom gillar jag det faktum att det görs en podd om just millennials, för denna grupp målas ofta upp som "lat" och "bortskämd" i media, vilket är orättvist för så är verkligen inte fallet för alla. I denna podcast motbevisas många fördomar eftersom drivna, målmedvetna och framgångsrika millennias får dela med sig av sin resa hittills. Tummen upp! 

Det här är avsnitten som jag hittills lyssnat på. 

Långpromenad runt Djurgården

I eftermiddags mötte jag upp Linn, som jag har lärt känna genom en gemensam vän i Skåne. Hon flyttade till USA för att studera ekonomi och spela tennis i samma veva som jag flyttade upp till Stockholm, så man kan säga att vi precis hann gå om varandra. Nu var hon däremot hemma på besök över julen så då passade vi på att ses! Vi köpte med oss vars en kaffe och promenerade sedan ut på Djurgården och tillbaka. Det blev totalt en två timmars lång promenad. SÅ skönt! Promenader är helt klart underskattade. Stockholm var dessutom helt magiskt fint i solnedgången <3

Välkommen hem till mig!

Jag nämnde ju att jag var och handlade inredning i veckan och såhär blev resultatet. Vad tycker ni?

Lightbox HÄR och doftljusfrån H&M Home

Grön kudde HÄR och rosa kudde HÄR

Guldigt löv från H&M Home

Tavla från Posterstore 

Vill du vara den som sitter i passagerarsätet när någon annan styr din resa?

Jag älskar, som ni redan vet vid det här laget, måndagar. För mig betyder måndagar en ny vecka fylld med en oändligt många nya möjligheter. Det betyder också nya veckomål som ska bockas av och att det är ännu en vecka med den fantastiska möjligheten att utvecklas och bidra med en mängd bra saker. Jag själv har ju inte börjat jobba än men jag vet att många av er är tillbaka på arbetsplatsen eller i skolbänken efter igen efter julledigheten. Ni kanske till och med börjar idag.

Utöver att det är måndag så är det ju faktiskt ett helt nytt år, vilket innebär att man kan börja om - om man vill göra det. Jag och grabbarna hade en intressant diskussion om just detta ämne igår: att det aldrig är försent att ändra färdriktning i livet. En person berättade att han tidigare tänkt: "Det är försent, jag lever det här livet nu. Jag kommer ha x tusen i maxlön och i framtiden kommer jag ha råd att köpa ett mediokert hus." Sen hände någonting. Den här personen ändrade på en sak - sitt mindset - och bestämde sig för att göra en förändring som kom att leda till helt fantastiska saker. Om inte det är modigt och otroligt coolt så säg mig! 

Det jag vill ha sagt med denna story är att det är aldrig försent. Om du, precis som min kompis gjorde, tänker att det är försent för att gå efter dina egentliga drömmar så har du fel. Det är inte försent! Det handlar bara om att våga. Att våga ta det där klivet utanför din comfort zone och lämna det som idag är din trygga punkt. Det är jätteläskigt och det kommer skava ett tag, men om du är olycklig i din vardag kommer det skava hela livet. Livet är för kort för att göra annat än det man älskar och brinner för. Är det du gör idag något du älskar och som tar dig närmare dina drömmar och mål?

 

Vi har alla ett val gällande vårt liv. Du kan välja att sitta i passagerarsätet och se på när någon annan kör bilen och bestämmer din färdriktning, eller så kan du ta kontroll, greppa ratten och styra dit du själv vill. Jag kan bara tala för mig själv, men när jag är gammal och grå vill jag kunna titta i backspegeln och vara stolt, nöjd och glad över vad jag åstadkommit i mitt liv. Jag vill med handen på hjärtat kunna säga att jag under hela mitt liv har följt mina mål och drömmar och även uppfyllt dem. Jag vill kunna säga att jag var den tjejen som decided to go for it. Att jag aldrig gav upp. 

Jag vill också känna att jag har levt livet till fullo och det är mina passioner i livet som får mig att känna mig levande. Jag vet inte hur du känner, men jag ska iallafall göra allt i min makt för att nå dit jag vill. Du har också ett val! Vill du sitta i passagerarsätet och se på när någon annan styr din väg, för det är precis det som sker om du lever i en vardag du egentligen inte tycker om. Eller vill du greppa ratten, ta kontroll och våga byta färdriktning till den väg du egentligen vill uppleva din resa på? Valet är helt ditt.