liifeofebba

Du är aldrig bättre än din senaste prestation

Idag har jag varit väldigt produktiv vilket också avspeglats i dagens utfall. Något av det första jag gör varje morgon när jag kommer till kontoret är att skriva en to-do-list som jag ska ha bockat av innan dagens slut. Det får mig att prioritera och strukturera upp dagen på bästa sätt. En del av det jag gör i mitt arbete är, som jag berättade kort om, att arbeta med att få in nya partners till företaget. Idag har varit en bra dag på den fronten när det gäller första skeedet, alltså att få in själva mötet. Jag ser varje dag som en tävling mot mig själv och mina prestationer eftersom jag anser att jag aldrig är bättre än min senaste prestation. Jag tänker att jag varje dag antingen kan ta VM-guld, silver eller broms där målet alltid är det förstnämnda! Det får mig att ständigt vilja göra mitt bästa och pusha mig framåt.  

Dagarna, veckorna och månaderna går så fort och det är lätt att bara åka med utan att reflektera eller utvärdera hur saker egentligen går. Det är superviktigt att vi gör detta, både för nuet och framförallt för din framtid. Jag tänker på min framtid konstant, minst fem gånger om dagen utan att överdriva. Så även om någonting är jäkligt tufft i stunden, som till exempel igårkväll när jag kämpat med att klippa ihop dagens poddavsnitt i över fyra timmar och allting bara försvinner precis när jag är färdig, så har jag mina mål i fokus. Det blir inte bättre om man lägger sig ner och dör. Istället tänkte jag att det blir bättre andra gången gillt och att jag lärde mig något av det. Det gäller att alltid hitta det positiva i allt som sker. 

Vad har du gjort idag som tog dig närmare dina mål? Vad kunde du ha effektiviserat ytterligare och gjort ännu bättre? Vad gjorde du som var bra? Var det några tidstjuvar som åt upp din värdefulla tid och som hindrade dig från att bocka av de där extra sakerna på din to-do-list? Vad är du tacksam för idag? Uppnådde du ditt mål för dagen? Har du gjort någonting fint för de i din omgivning? 

Detta är några frågor vi kan ställa oss själva vid varje dags slut för att se om vi är på väg i rätt eller fel riktning. Som ni ser handlar det i mina ögon inte alls om att man ska vara en person som är för självupptagen för sitt eget bästa och inte bryr sig om sin omvärld. För mig handlar VM-tävlingen mot mig själv om att jag varje dag är en ännu bättre person mot de i min omgivning, än vad jag var föregående dag. Den handlar om att vara en fin medmänniska, ha fötterna på jorden och samtidigt jobba stenhårt mot mina mål. Det är en kombination som jag tror stenhårt på. Men den handlar också om att ha i åtanke att varenda litet val jag gör i min vardag ska vara val som tar mig närmare de mål och drömmar som jag har satt upp för mig själv - för i slutändan är det de små valen vi gör varje dag som leder till de stora, helt fantastiska sakerna. Så, även om du idag inte är där ditt slutgiltiga mål är, se till att du gör någonting varje dag som tar dig närmare dit.

"Be brave and persistent enough to work on making your dreams reality."

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas