liifeofebba

Dina kläder kan vara din största fiende

Kappa HÄR // Byxor HÄR // Skor HÄR // Solglasögon HÄR

Det här är den nakna sanningen hur jag vanligtvis går klädd på söndagar. Osminkad, håret uppsatt i en knut, mysiga skor och en skön outfit i allmänhet. Jag skulle däremot inte gå klädd såhär till vardags, för jag ogillar känslan av att känna mig nerklädd. Hellre overdressed än underdressed är mitt motto.

Det här med kläder är faktiskt viktigare än vad vi tror, för hur vi klär oss är hur folk kommer uppfatta oss. 

Visste ni att när vi möter en ny människa tar det ynka tre sekunder för dem att skapa sitt första intryck? Detta intryck kan sedan ta lång tid att ändra, ibland är det nästintill omöjligt. Vi människor är oerhört dömande, vare sig vi vill medge det eller ej. 

Därför kan jag inte förstå, hur ni som sitter i mjukisbyxor klockan 06.00 på morgonen på tuben, går klädda så. Jag upprepar: hur du klär dig, är hur du kommer uppfattas. Klär du dig slappt, kommer du uppfattas som en person som inte bryr sig om livet särskilt mycket. Kanske stämmer det här, kanske är du slapp. Kanske skiter du i hur folk uppfattar dig. Men om det här inte är du, eller om du inte vill ha den bilden av dig, skit i mjukisbyxorna. Ta på dig något som får andra att undra: jävlar, vem är det? 

För om du dress to impress kommer folk att se dig som ordentlig, trovärdig och ambitiös.  

Du vet aldrig vem du möter på - oavsett om klockan är sex på morgonen, mitt på dagen eller tre på natten. Det kanske är en livsavgörande kontakt, en person som kunde varit din framtida chef om du bara orkat byta mjukisbyxorna mot kostymbyxor eller din framtida livspartner om du bara orkat räta på ryggen just den där dagen. Vi har ingen aning. 

Tänk på det nästa gång ni väljer att gå runt i mjukiskläder på stan.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas