liifeofebba

Att ofrivilligt dygna och lösningsfokus

Fler bilder från när Filip, Olof och jag åt på Nybrogatan 38 i lördags. Nu är det vardag och åter till matlådorna igen, men det är härligt på ett sätt det också! 

Dessutom blir det en extra skön känsla att unna sig på helgen när man ätit matlådor hela veckan. Ni som är i samma situation förstår vad jag menar, haha. 

En styck bästis! 

Över till något helt annat än mat, nämligen brandlarm. Sedan jag gick och la mig har vårt brandlarm i lägenheten spelat spratt och börjat pipa titt som tätt.  Jag antog att det är på grund av låg batterinivå, men saken är den att det är inbyggt i taket så jag kommer inte åt det och kan därav varken plocka ner det eller byta batteri. Alltså måste jag vänta på att någon kommer hit och fixar det, vilket de tyvärr inte lär göra mitt i natten. 

Under de senaste fyra timmarna har jag lagt i sängen och försökt somna, för att vart 10 minut bli ihjälskrämd av detta pip som nu ekar kvar i mina öron. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hoppat upp ur sängen för att stänga av det - så nu har jag bestämt mig för att dygna istället. 

Det gäller alltid att hitta något positivt i det som sker - även om vi kanske egentligen inte tycker är helt bra eller optimalt, som det här med brandlarmet för min del. Jag har dock accepterat att det inte är något jag kan påverka nu såhär klockan 01.00 på natten - och att sura över det skulle snarare stjälpa än hjälpa mig.

Jag medger dock att jag behöver min sömn varje natt för att fungera, men att det blir såhär en natt, det kan jag leva med. 

Istället har jag pepp-talkat mig själv och försökt hitta positiva det positiva med denna händelse och kommit fram till följande: 

1. Jag får dricka några extra koppar kaffe. Jag älskar kaffe, så det är ju faktiskt inte helt dumt när jag tänker efter. 

2. Jag kan läsa ostört - det är ingen mobil som plingar och ingen som avbryter när man är mitt i en mening.

3. Jag får extra tid till allt annat som jag annars hade haft mindre tid till = guldvärt! Tid är den dyraste resursen av dem alla. 

XX

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas