liifeofebba

Att våga drömma stort och omge sig med rätt människor

Ni vet när man har ett pirr i hela kroppen. När man känner ett rus av adrenalin, hjärtat slår dubbla slag och det sticker till i fingrarna med jämna mellanrum. När man inte kan sitta still för att man är så glad och helst av allt vill man berätta för hela världen hur fantastiskt allting är. Det kallas nog att vara i extas, tror jag.

Har ni känt den känslan någon gång? Det är den bästa känslan!

Om det ens är möjligt blir jag gladare och mer taggad på livet för varje dag som går. Jag älskar livet och alla möjligheter det har att erbjuda - om man jobbar hårt. För saken är den att om du inte jobbar hårt, då kommer du aldrig uppnå det du vill för belöningar kommer inte gratis! Om du däremot jobbar hårt och ger ALLT i ALLA situationer kan du nå precis hur långt du vill. Du kanske vill ha fem slott i frankrike? Bli mångmiljardär? Kanske en dyr bil - eller tio olika? Du kan ha allt det här!

Inga drömmar är för stora, så låt aldrig någon intala dig det. När människor säger till dig att "du kanske inte ska drömma så stort" så är det oftast för att de själva är missnöjda med sitt eget liv. Dessa människor, som sprider negativitet, ska du undvika. De tar av din energi och din energi är något av det mest värdefulla du har! Omge dig istället med människor med samma ambitioner som dig själv, som stöttar dig och tror på dig oavsett vad. Umgås med de som istället säger "våga drömma ännu större, för allting är möjligt!" för ni kommer ständigt att pusha varandra framåt. 

Framförallt: gör din egen grej och gör det i världsklass - oavsett vad andra tycker och säger!

 

STHLM Brunch Club

Det känns som att det enda jag gjorde i helgen var att bruncha, får skaffa nytt smeknamn kanske? Brunch-Ebba (skämt och sido). 

Idag är det  däremot inte brunch utan vanlig frukost som gäller, just nu varierar jag mellan kokta ägg eller yoghurtkvarg med Pauluns granola. 

Vad är er favoritfrukost? 

Vad är egentligen ett hem?

 Känslan när jag klev av tåget igår kväll och andades in Stockholms luft igen var verkligen att jag kommit "hem". För det här är ju mitt hem nu sedan två månader tillbaka. Trots det faktum att jag är född i och har bott i Skåne under hela mitt 19-åriga liv känner jag mig inte hemma där. Det går inte att jämföra med hur jag mår och känner mig när jag bor i Stockholm. Det är faschinerande det där, hur man kan bo på ett ställe under så lång tid men ändå inte känna att man hamnat rätt. Sedan flyttar man till en ny stad och känner sig hemma redan efter några veckor. Har ni en stad eller särskild plats som ni verkligen känner er hemma i? 

 Idag är det tisdag och jag är tillbaka på utbildningen igen, aka. mitt andra hem. Vi skämtar om att vi är ett kollektiv eftersom vi spenderar så mycket tid tillsammans och jag fullkomligt älskar det! Tänk er en stor familj på 65 personer där alla har olika bakgrunder, drömmar och kanske det viktigaste av allt: där alla stöttar varandra oavsett vad. Om någon behöver hjälp är det inte bara en person som ställer upp, utan 65 stycken sträcker ut sina händer utan att ens tveka. Om inte det är underbart så vet jag inte vad som är. 

God kväll från Göteborg!

Det har varit en alldeles fantastisk dag - från dess början till dess slut! Vi har gjort saker från morgon till kväll och just nu ligger jag i hotellsängen med matkoma deluxe! Vilket i och för sig beror på att vi cirka 80 % av dagen har ätit massa godsaker, haha. Det var vi värda!

Vi har till exempel varit och brunchat under cirka tre timmars tid. Här ovan ser ni härliga Kamila och Simon! 

Det fanns allt ifrån äggröra till smörgårstårta, sallad, lax - you name it! 

Göteborg eller Manhattan? Alla undrar ingen vet. 

Allting var SÅ gott och dessutom kändes det som att vi kommit till ett hippt ställe på Manhattan i USA med tanke på den lyxiga inredningen och atmosfären i övrigt. 

Vi var även en sväng förbi Lorensbergsteatern för att kolla läget inför morgondagen. Snart smäller det! Avslutningsvis åt vi en brakmiddag på Hard Rock Café. 

Jag vet att jag säger det ofta men man kan inte säga det för ofta: jag är så tacksam över alla dessa människor och det vi får uppleva! 

Nu ska jag ta en dusch och sedan gå och lägga mig så jag är pigg och utvilad inför morgondagen! Jag sammanställer ett inlägg på tågresan hem imorgon om allting. Vill ni följa med under tiden kan ni följa mig på Instagram @ hanssonebba där jag uppdaterar min story frekvent. 

Ta hand om er och varandra!

xx

Hejdå Stockholm!

Godmorgon söndag, solen och en hejdundrandes träningsvärk! 

Boxningspasset igår var om än tuffare än vad det var förra lördagen. Vi alla låg kvar på marken och samlade kraft för att resa oss i säkert fem minuter efter passets slut. Jag gillar det, man ska ta ta ut sig ordentligt - det är först då resultaten kommer! 

Som jag nämnde igår skulle Philip, Olof och jag bruncha efter boxningen. Vi begav oss först till Pom & Flora, men kön var oerhört lång och vi var vrålhungriga efter träningen så vi gick till STHLM Brunch Club istället - där kön var ännu längre. Ett smart drag tyckte vi, haha. Vi kämpade dock på och stod nog i kön i drygt 70 minuter innan vi fick ett bord, men det var det värt. Jag tog en acai bowl, avokadomacka och en pink juice. Smarrigt! 

Blir hungrig igen när jag kollar på bilderna! 

Fina, älskade Stockholm. Jag blir mer och mer kär i denna stad för varje dag som går! Tänk att jag faktiskt bor här. Jag är tacksam för det varje dag. 

En spegel-selfie innan jag packade ner det sista i väskan och begav mig hemifrån imorse. Idag bär det nämligen av till Göteborg! 

Minns ni eventet Closers Only som jag skrev om för några veckor sedan? Vi har det i Göteborg imorgon, så vi är några stycken från utbildningen som har fått äran att följa med dit och hjälpa till. SÅ roligt!!! Idag har vi fritt schema i några timmar innan vi ska samlas för att kolla in teatern inför morgondagen. Därefter ska vi äta en gemensam middag på restaurang, det ser jag väldigt mycket fram emot! 

Vad ska ni göra idag?

 

Sprucken kjol och lördagens planer

Vakna allihopa det är BÄSTA dagen! 

Vi ställde in middagen igår och åkte hem på vars ett håll istället, vilket i efterhand känns som ett klokt val då jag somnade med datorn på magen vid 20.15 till en dokumentär - ett tecken på att man är slut som artist?! Haha. Det var skönt att få en ordentlig natts sömn för nu är jag åter laddad med energi och taggad på helgen!

Om två timmar ska jag boxas precis som varje lördagsmorgon, jag lär mig mer och mer för varje gång vilket är superkul! Efter boxningen blir det brunch med Philip och Olof, vilket även det har kommit att bli en härlig lördagstradition. Vi ska testa ett nytt ställe idag och det lutar åt Pom och Flora men det kan också bli någon helt annanstans, haha.

Jag ska även reklamera en kjol jag köpt på Zara som sprack helt i sömmen igår, när jag satt ner på en stol. Det ska tilläggas att den är i stickat material och inte tight, så att den gick i sönder första gången jag använder den när jadessutom sitter ner är ganska märkligt. Kruxet med Zara är att kvalitén är sämst men de har så fina kläder så ändå handlar jag där.

Jag kan liksom inte gå tomhänt ur den butiken... Någon som känner igen sig? 

 

Exciting weekend coming up

Kastar en tillbakablick till en pooldag hemma hos mig i somras. Det känns som om det vore igår, när det i verkligheten är fyra månader sedan. Crazy! 

Igår var jag vaken i 1.5 dygn vilket påminner mig om när man var liten och satt uppe nätterna långa för att spela Sims med sina kompisar, eller i tonåren när det var lov och vi pratade Skype till natten blev morgon - det var tider det! Skillnaden igår var bara att jag inte alls hade planerat att dygna, men nu blev det så. Trots det var jag oförskämt pigg hela dagen. Jag antar att det blir så när man är upptagen med att ha kul dagarna långa och glömmer bort hur trött man egentligen är! 

Idag är det fredag vilket betyder fredagsträning, som jag gissar på kommer bli galet tuff som vanligt, följt av välförtjänt middagsmys med några vänner hos mig. Det blir en fullspäckad helg med många roliga saker inplanerade, så jag känner mig oerhört upprymd!

Vad ska ni göra idag?

Att ofrivilligt dygna och lösningsfokus

Fler bilder från när Filip, Olof och jag åt på Nybrogatan 38 i lördags. Nu är det vardag och åter till matlådorna igen, men det är härligt på ett sätt det också! 

Dessutom blir det en extra skön känsla att unna sig på helgen när man ätit matlådor hela veckan. Ni som är i samma situation förstår vad jag menar, haha. 

En styck bästis! 

Över till något helt annat än mat, nämligen brandlarm. Sedan jag gick och la mig har vårt brandlarm i lägenheten spelat spratt och börjat pipa titt som tätt.  Jag antog att det är på grund av låg batterinivå, men saken är den att det är inbyggt i taket så jag kommer inte åt det och kan därav varken plocka ner det eller byta batteri. Alltså måste jag vänta på att någon kommer hit och fixar det, vilket de tyvärr inte lär göra mitt i natten. 

Under de senaste fyra timmarna har jag lagt i sängen och försökt somna, för att vart 10 minut bli ihjälskrämd av detta pip som nu ekar kvar i mina öron. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hoppat upp ur sängen för att stänga av det - så nu har jag bestämt mig för att dygna istället. 

Det gäller alltid att hitta något positivt i det som sker - även om vi kanske egentligen inte tycker är helt bra eller optimalt, som det här med brandlarmet för min del. Jag har dock accepterat att det inte är något jag kan påverka nu såhär klockan 01.00 på natten - och att sura över det skulle snarare stjälpa än hjälpa mig.

Jag medger dock att jag behöver min sömn varje natt för att fungera, men att det blir såhär en natt, det kan jag leva med. 

Istället har jag pepp-talkat mig själv och försökt hitta positiva det positiva med denna händelse och kommit fram till följande: 

1. Jag får dricka några extra koppar kaffe. Jag älskar kaffe, så det är ju faktiskt inte helt dumt när jag tänker efter. 

2. Jag kan läsa ostört - det är ingen mobil som plingar och ingen som avbryter när man är mitt i en mening.

3. Jag får extra tid till allt annat som jag annars hade haft mindre tid till = guldvärt! Tid är den dyraste resursen av dem alla. 

XX

Att ständigt vilja utvecklas och en styck outfit

Liknande blus HÄR // Liknande kjol HÄR

Jag vaknade upp med ett leende på läpparna idag! Det är trots allt tisdag och ännu en fantastisk dag står bakom hörnet. 

Ikväll är det en säljutbildning som jag och några till ska hjälpa till på i början och sedan medverka på själv. Som ni vet tar jag gärna alla möjligheter och chanser jag får till att lära mig något nytt - och idag är inget undantag. Om man inte blir bättre så blir man sämre, brukar jag tänka.

Var nyfiken, våga ställa frågor och ta varje chans du får till att utvecklas! 
Vad ska du göra idag så att du utvecklas ytterligare?

Atumn-wanties

Dessa skor från Gucci hade jag inte tackat nej till att ha i min höstgarderob, antingen i en cool röd färg som ovan eller ett par mer neutrala - t.ex. svarta. Dock ska jag avvakta med att köpa dem till jag uppnått ett mål, då känner jag mig värdig och det blir som en klapp på axeln till mig själv. 

Något annat jag har funderat på är att göra en förändring med mitt hår.

Jag har låtit det växa i fyra månader nu och jag börjar äntligen känna att kvalitén är på väg tillbaka efter allt klydd med löshår och grejer. Jag skulle däremot behöva klippa topparna och fräscha upp nyansen i håret lite, jag funderar även på att klippa snedlugg så det blir en frisyr (hittade ingen bra bild på det). Vad tror ni om det?

 

Att hämta andan och brunch

Boxningspasset igår var SÅ tufft men även roligt! Det är verkligen ett perfekt sätt att starta lördagsmorgonen på. Jag var tvungen att ligga kvar på marken i fem minuter efter passet för att återhämta mig. Precis som det ska vara - alltså! Det ska kännas att man tränat (vilket det även gör idag vill jag lova, jag kunde knappt resa mig från sängen imorse, haha. Jag tror att det är blandad träningsvärk från fredagens och gårdagens pass).

Efteråt duschade jag och bytte om till representativa kläder snabbt: Philip, Olof och jag skulle nämligen ner på stan och äta brunch. Här sipprar Philip och jag på kaffe i väntan på att Olof skulle anlända! Jag uppskattar när man får kaffet serverat i en liten kanna, då håller det sig varmt och det ser dessutom väldigt trevligt ut. 

Det blev, inte helt oväntat, en visit på Nybrogatan 38. Jag måste ju variera mig från Broms lite - det känns som att jag hänger där varje helg numera. Jag och Philip tog vars en sallad och Olof en clubsandwich. Supergott! Det kändes bra att fylla på med vitaminer efter träningspasset.

Er två har jag alltid kul med! Det kvittar vad vi gör, om klockan är sex på morgonen eller tolv på natten - ingen stund är tråkig med er. Bästa! 

Igårkväll bestämde jag mig för att ta det lugnt i min ensamhet för första gången på...jag vet inte hur länge? Det kändes konstigt och efter att ha varit stillasittande i en timme höll jag på att klättra på väggarna. Kvällens sysselsättning blev läsning och ätande av mörk choklad innan jag somnade vid tio-tiden.

Jag vet att det är viktigt med återhämtning för att orka köra på i samma höga tempo dag ut och dag in, men jag glömmer lätt bort att vila eftersom att min vardag är så fantastisk rolig! Jag får oerhört mycket energi tillbaka av allting jag gör, vilket leder till att jag kan springa på i 190 hela tiden. Däremot vet jag innerst inne att vi alla då och då behöver stanna för att hämta andan, precis som jag gjort denna helgen genom att varva sömn, mat och läsning. 

Nu är jag utvilad och längtar ihjäl mig till morgondagen så att jag kan få återgå till min vardag!!!

Hoppas att ni haft en härlig helg!

Morgonstund har guld i mun

 Godmorgon LÖRDAG! 

Igår efter fredagsträningen (som för övrigt var supertuff, var helt skakis i benen efteråt - precis som det ska vara) åkte jag hem för att möta upp Eva som kom på besök från Skåne. Vi har inte setts på två månader, då hon flyttade till Marbella i slutet på sommaren och jag till Stockholm, så ni kan föreställa er lyckan när jag såg henne!!! Vi bestämde oss för att ha en riktig myskväll med chark, vars ett glas rödvin och tjejsnack till dess att jag i princip somnade, haha. Agda 80 eller Ebba 19? Alla undrar ingen vet (skämt och sido). Eva gick sedan ut och då gick jag och la mig - jag är inte ett så stort fan av utgångar som ni redan vet vid det här laget. 

Idag ska jag boxas (har längtat sedan förra lördagen!) och sedan har jag tvingat med Olof och Philip på brunch. Därefter får vi se vad vi hittar på, man vet aldrig när vi är i farten. Kanske hamnar vi hemma hos någon, i ett shoppingcentrum eller någon helt annanstans. Det får tiden avgöra. 

XX

Besök i Stockholm och morgonrutiner

Godmorgon! Hur mår ni idag? Jag har bestämt mig för att vakna upp med ett leende på läpparna varje morgon - och idag var inget undantag. Allt är och blir lättare med ett leende på läpparna. Testa ni med! Jag garanterar er att det kommer göra en enormt stor skillnad i ert liv. 

Idag hade jag kunnat ha sovmorgon till 06.00 om jag velat, men jag valde att stiga upp samma tid som jag brukar för att få gjort så mycket som möjligt under morgontimmarna. Alla andra sover = man förblir ostörd och är dessutom extra sharp-minded efter en god natts sömn. Perfekt kombination! Att gå upp tidigt var såklart tufft i början, som det är när man börjar med alla nya saker, men ju mer man gör det - desto lättare blir det. Jag må vara dålig på matte, men denna ekvation förstår jag mer än väl! Nu kan jag inte föreställa mig en vardag där jag inte går upp tidigt. Det handlar bara om att börja göra det, så det blir till en vana. 

 

Idag ska jag och mitt team till Investerums andra kontor i Kista där vi bland annat ska ha utbildning halva dagen, det ska bli superkul och intressant!  

När jag kommer hem ikväll ska jag springa trappintervaller som jag har längtat efter hela veckan. Det är effektivt och tufft, just as I like it! 

På tal om något annat får jag besök av min kära mamma över en helg om några veckor, så jag ska se till att planera in massa roliga saker så hon får en så härlig vistelse som möjligt. Längtar!! Har saknat henne. 

Nu ska jag börja röra mig mot tuben, jag hoppas att ni får en fantastisk torsdag!

Om någon försöker bromsa dig - peka fingret och spring ifrån dem

Juli, augusti och september...och så var plötsligt vi inne på än en månad: oktober. Jag gillar hösten, som jag skrev i detta (klick!) inlägg. 

Om månaderna springer förbi så kör veckodagarna förbi en i rallyhastighet. Det är galet vad fort tiden går och jag antar att den gör det när man älskar sin vardag och har passion för det man gör, vilket är en helt fantastisk möjlighet vi människor har. För vi kan faktiskt välja vår egen vardag. Ja, det är sant. Varje morgon när du vaknar har du ett val: att se till att göra dagen till den absolut bästa någonsin, eller att gå upp för att du "måste" och är tvungen. 

I mina ögon är valet väldigt enkelt, så vad väljer du?

 

Trots realiteten att du kan välja din egen vardag så överhör jag människor dagligen på tuben som klagar över sina jobb, kläderna de har på sig, vännerna de har eller personen de lever ihop med. Men vet du vad? Det är inte fel på något av de sakerna - utan det grundar sig i dig själv. Du är ansvarig för dina egna handlingar, för hur ditt liv ska arta sig och för hur du mår. Ingen annan. Visst är det skönt att skylla på alla andra, men i slutändan drabbar det ingen annan än dig själv. 

Att kunna välja själv är en fantastisk möjlighet. 

I min värld finns det inget bättre än frihet, att kunna sätta precis så höga mål man vill och att få springa precis så fort man vill - utan att det är någon som bromsar en. Att få vara omringad av människor som har samma mindset som en själv, som strävar lika högt. Att få vara i miljöer där inga drömmar är för stora och inga ambitioner för höga. 

Om du har någon i din närhet som försöker bromsa dig - spring ifrån dem.

Det kan vara jättejobbigt om det är någon närstående till dig, men det kommer vara ännu jobbigare att leva med det faktum att du gett upp på en dröm - resten av livet - för att någon annan sagt åt dig att: "Sakta ner, du springer för fort!", eller sagt till dig att "Du kanske inte ska drömma så stort!". Lyssna inte på dem, för vem är dem att säga till dig vad du ska göra med och hur du ska leva ditt liv?

 Så: kör din grej och våga tro på dig själv. Omge dig med människor som lyfter dig snarare än drar ner dig. Du kan nå precis så långt du vill -  om inte det är coolt så vet jag inte vad som är! 

Nu har jag bott i Stockholm under 1.5 månads tid, fått vänner och skapat relationer som jag är helt säker på kommer hålla hela livet, blivit vuxen (ja mamma och pappa, det stämmer faktiskt). Jag har lärt mig mer om mig själv på dessa 90 dagar än vad jag gjort under mina tre gymnasieår. Anledningen? Gymnasiet var alldeles för fyrkantigt för mig. Jag är en "Out of the box kind of person", vilket innebär att jag går utanför min comfort zone varje dag. Ibland flera gånger om dagen. Jag älskar det - för man vet aldrig vad det leder till. Det kan absolut skita sig, eller så kan det leda till något helt fantastiskt. Men det vet du inte så länge du inte provar, utmanar dig själv och dina gränser. Ett av mina favoritord är som ni vet: våga. 

Ta er nu en riktig funderare - är du nöjd med din tillvaro och isåfall, hur kan du göra för att få den ännu bättre? Om du inte är nöjd, vad kan du göra för att förändra den? 

 

Att hitta balans och brunch

Förra helgen var jag på brunch med Emmy och Lovisa på Broms, vid Karlaplan.  

Först beställde vi in mimosa och champagne, för att festa till det lite extra. Det får man ibland - allt handlar om balans. Jag tänker 80/20 regeln när det kommer till kost, den innebär att man äter hälsosamt majoriteten av tiden men unnar sig lite då och då. Det fungerar bra tycker jag!

Jag tog sedan en omelett och fruktskål! Omeletten var god, men nästa gång ska jag be om att få lite mindre tryffel i den. 

Fina Emmy!

Hur gott såg inte denna tonfisktacos ut att vara? Lovisa sa att det var minst lika gott som det såg ut (om inte godare), så den ska jag definitivt testa nästa gång!