liifeofebba

En lyxigare lunch mitt i veckan

Förra torsdagen lyxade Philip, Olof och jag till det med en lunch på Sjöpaviljongen som ligger några ynka hundra meter bort från kontoret. 

Restaurangen har en jättemysig atmosfär och är dessutom belagd ute i vattnet så utsikten går inte av för hackor.

Vi alla beställde in viltfärsbiffar med potatispuré och en god sås. En härlig lunch mitt i veckan för att fira vad som komma skall! Spännande...

Att rannsaka sig själv och komma närmare sina mål

Veckodagarna susar förbi och det är lätt att man bara hänger på och gör saker per automatik, men i dessa lägen är det viktigt att vi stannar upp och rannsakar oss själva. Vad gör du dagligen som tar dig närmare dina mål? Ligger jag i fas? Vad kan jag ändra på? Hur kan jag göra för att optimera min tid ytterligare? 

Detta är bara några av många frågor vi kan ställa oss själva för att få perspektiv på saker och ting. Minst en gång i veckan borde vi göra detta, för annars är risken att vi skapar ett beteende eller mönster som inte gynnar oss - utan att vi ens märker det - förrän det kanske har gått så långt att det blir svårt att ändra på.

Något som däremot inte är svårt, är att avsätta en halvtimme en kväll i veckan för att rannsaka dig själv. Det är det minsta du kan göra - för tänk så stor skillnad det kommer göra i slutändan. Genom att sträva efter ständig förbättring och utveckling kommer du alltid vara på väg framåt, mot nya mål. Så vill iallafall jag leva mitt liv. Jag vill alltid vara i ständig utveckling, lära mig nya saker, bli bättre. Jag vill vara den bästa möjliga versionen av mig själv och för att kunna vara det det krävs hårt arbete, varje dag. Det handlar även om att ständigt utmana sig själv på nivåer man inte trodde fanns, för det är först då det börjar hända saker.

Vad ska du göra idag för att utmana dig själv och ta dig närmare dina drömmar?

En tankeställare och söndagsfrukost hos mig

Igår var det söndag, vanligtvis min fixardag, men jag tänkte att: varför inte fortsätta i samma anda som jag spenderat resterande av helgen? En minut senare skickade jag iväg ett sms där jag bjöd in till brakfrukost hemma hos mig. Det var ingen mindre än Olof, Philip och Lovisa som gjorde mig sällskap. Mätta och belåtna slängde vi oss sedan på soffan där vi även spenderade resterande timmar på dagen - skrattandes och pratandes om livet i allmänhet. En riktig mys-söndag! Jag nämnde ju förra veckan att jag har som mål att lära mig koppla bort en dag i veckan och just igår tycker jag att jag lyckades väldigt bra med det.

Ett intressant samtalsämne som dök upp under gårdagen var fenomenet söndagsångest. I min värld existerar den inte och när jag tänker efter så borde den inte göra det i någon annans värld heller, för då är det ju något som inte står rätt till. När man älskar det man gör så finns det inga dåliga veckodagar, ursäkter eller annat som planterar negativa tankar i ens hjärna.

Då ser man möjligheter och lösningar istället för problem, tänker glada tankar istället för motsatsen och har en positiv inställning till livet. 

Hoppas ni haft en härlig helg!

 

 

Vikten av peppande ord i vardagen

På min bakgrundsbild i min iPhone står det "Actually, I can!" och varje gång jag stöter på en utmaning i min vardag eller ska göra någonting som är way out of my comfort zone så kastar jag en blick på den och blir direkt påmind om att jag klarar av att göra precis vad som helst i hela världen. En titt på denna bild är allt som behövs, sen är jag på banan igen. Vissa gånger stirrar jag länge medan jag andra gånger bara kastar en snabb blick på bilden. Oavsett vad så ger den mig den peppen, pushen och motivationen som jag kan tänkas behöva i olika situationer i min vardag. 

 

 

 

 

 

Detta är utan tvekan ett av mina bästa knep och tips för att peppa sig själv i vardagen. Testa själva! Det fungerar till 100 %. Ta ditt favoritcitat, peppande ord som jag har ovan eller gör en moodboard med diverse bilder som symboliserar saker du vill ha, uppnå eller någonting du längtar efter. 

Den här gjorde jag när jag kom hem från Ebba igårkväll - någon gång efter midnatt. Jag brukar göra olika moodboards med diverse teman som ska symbolisera olika mål. Att få vara kreativ på det här sättet och samtidigt samla inspiration är väldigt viktigt för mig i form av att det ger mig oerhört mycket energi! 

Just denna moodboard är, som ni kan se, New York-inspirerad (undrar om det kanske kan ha någonting med tävlingen att göra? hehe...). Så den har jag som bakgrundsbild på datorn just nu och varje gång jag öppnar locket får jag automatiskt ett stort leende på läpparna och tankarna svävar iväg till destination New York.

Hur härligt? Testa ni med!

Event med European Bartender School

Förra lördagen var jag och några andra influencers inbjudna till ett event med European Bartender School. De har 25 bartenderskolor runt om i hela världen och vi höll, inte helt otippat, till i Stockholm! New York, Barcelona och Paris är bara tre av många ställen de finns på. Min kamera dog när jag kom fram till eventet så bilderna är tagna med fina Stefanis kamera. Klicka HÄR för att komma till hennes fantastiska blogg!

När vi kom bjöds det på bubbel och snacks i mängder! Detta är bara en bråkdel, det fanns även chark m.m. Så glatt!

Efter en introduktion om företaget var det dags för oss att få en snabbversion av deras bartenderutbildning på cirka fyra timmar. Vi fick prova på att göra tre olika drinkar och den ni ser ovan var den jag tyckte var godast! Jag brukar ju som ni vet inte dricka alkohol så att blanda drinkar är inte direkt min expertis, men det var en rolig upplevelse. Vi alla fick med oss vars ett bartender-kit hem så vi kan fortsätta öva. Kul! 

Cheers! 

Jag och Carolina som jag tog med mig som min + 1 till eventet. Vi går samma utbildning så det är på den vägen vi lärt känna varanra, vilket jag är väldigt glad för!

Det kommer ett till inlägg med fler bilder från resterande av kvällens alla äventyr. Håll utkik!

I det här inlägget förekommer reklam för European Bartender School

 

Vad vann jag för härligt pris i dagens säljtävling?

God kväll!

Som rubriken lyder kammade jag hem vinsten för dagens säljtävling. Wiho!! Det kändes härligt (okej, ärligt talat kändes det RIKTIGT bra). Att priset är en spadag för två på Sturebadet där det ingår frukost, någon behandling, lunch plus något mer känns ännu mer fantastiskt. Jag valde att ta med mig Rebecca, som alltid förgyller mina dagar med sin härliga energi. Denna tjej är givmild som få och jag är så glad att hon kommit in i mitt liv! Den här dagen ser jag verkligen fram emot <3 

Just nu har vi en tävling som sträcker sig under sju tillfällen med sju olika priser (nu var det rond nummer fyra) och priserna blir minst sagt maffiare och maffiare för varje rond. Jag tycker att första priset, som var en brunch för två på Berns asiatiska, är grymt bara det men de tre sista priserna är galna. Nästa gång får vinnaren en resa till Warsawa för två, därefter en weekend för två till London och slutligen en resa till New York. Dessutom ingår flyg, hotell plus middagar. D-R-Ö-M!!!

På tal om att drömma så ska jag bädda ner mig i sängen nu med en bok, innan jag ska kasta mig in i drömmarnas värld.

Ta hand om er!

The best brunch in Gothenburg

När vi var i Göteborg förra söndagen fick Simon den briljanta idén att han kunde ta med oss till ett av hans favorithak i staden. Inte oss andra emot, som har cirka noll koll på Göteborgs restauranger. 

Förväntansfulla promenerade vi längs avenyn, ingen aning om vart vi var på väg... 

Jag tycker Göteborg är så fint! Litet (om man jämför med Stockholm) men så oerhört mysigt - särskilt under sommaren. 

Vi blev vägledda till Le Pain Francis som ligger mitt på Avenyn. Det kändes som att man klev rakt in på Manhattan! 

Brunchen var inte så dålig den heller, det fanns verkligen mycket att välja på! Vad ni ser ovan är en av totalt tre tallrikar - jag bokstavligt talat rullade ut från restaurangen efteråt, haha. 

Härligaste gänget! Här satt vi i över tre timmar och åt, skrattade och pratade om allt mellan himmel och jord.

Från vänster: Kamila, Simon, Philip och Carolina. 

Det var definitivt en av de bästa söndagarna på länge! Är jätteglad över att jag fick följa med till Göteborg och att det var tillsammans med det här gänget (plus några till) gjorde inte direkt saken sämre. 

XX

Vikten av rätt sorts marknadsföring

Under 2016 startades det cirka 70 000 företag i Sverige. 

Enligt statistik sätts vart tredje i konkurs inom tre år, vilket om man räknar på ovanstående siffra blir cirka 23 000. Det är galet många. Jag lever efter "syns du inte, finns du inte" när det gäller företagande - och för att ta plats på en marknad eller skapa en ny så krävs det marknadsföring. I dagens samhälle finns det oändligt många sätt att marknadsföra sig på. Vi ser det överallt i olika former: när vi går till och från tuben, när vi är i matbutiken, när vi går på stan och när vi surfar på internet. Jag upprepar: vi ser det överallt.  

Alla forum passar såklart inte alla företag att marknadsföra sig på, utan det gäller att hitta de plattformar som passar just dig. När vi drev MinuteVideo valde vi Linkedin som vår främsta plattform, vilket gjorde att vi skiljde oss från de andra som drev UF-företag. Just för att där får inläggen galet stor spridning när man taggar rätt saker och rätt personer, samtidigt som det sprids när andra gillar ditt inlägg. 

Om jag skulle vetat att Easytryck fanns under UF-tiden skulle jag definitivt använt mig av dem (det är också dem jag skriver denna text ihop med). De har nämligen en mängd olika produkter som de dessutom hjälper dig att personifiera! Jag tänker på alla mässor vi ställde ut på. Då skulle jag tryckt upp vår logga på vattenflaskor som vi kunnat ge till alla prospekt som kom förbi vår monter, samma gällande pennor och godis. Listan kan göras lång. Detta är saker som kanske inte låter jätteattraktivt, men som faktiskt är väldigt smart. För när folk vandrar runt på en mässa och ser folk dricka vatten med "MinuteVideo" på kommer deras undermedvetna börja fundera på vad det är. 

 

Hur bra är du på att lyssna på din kropp?

Mycket riktigt blev det en promenad ut till Djurgården igår eftermiddag (lagom till den vackra solnedgången). Jag kände mig ganska urladdad, men att få motion, känna in lugnet i naturen och att bara andas frisk luft gjorde att mina batterier blev 100 % fulladdade igen inför veckan. Det var precis vad jag behövde!

Jag behöver verkligen jobba på det där: att bara andas. Det är svårt när det finns så mycket jag vill göra hela tiden för det roliga tar liksom aldrig slut! (vilket jag är oerhört tacksam över) Framöver ska jag dock avsätta en dag på helgen till återhämtning och vila - det vill säga bara göra det min kropp behöver. Om den behöver en promenad, då ska jag gå en promenad. Om den behöver sömn, då ska jag sova. Om den behöver massage, då ska jag ta en massage. Jag ska verkligen ta denna utmaning på fullaste allvar, för innerst inne vet jag att det är en viktig nyckel för att i längden må bra och klara av att hålla ett högt tempo.

Hur bra är ni på att lyssna på vad er kropp och själ behöver? 

Det är dags för dig att tänka om

Till skillnad från många andra, som tycker måndagar är något av det värsta som finns, så tycker jag att måndagar är helt fantastiska. Jag får bege mig till kontoret och åter igen träffa alla härliga och underbara individer som alltid förgyller mina dagar, jag har möjligheten att få lära mig nya saker och dessutom är det ännu en dag då jag har chansen att göra något som tar mig flera steg närmare mina mål. Hur bra är inte det?! Det låter till och med som en dröm i mina öron. 

Om du är en av dem som hatar måndagar, då är det nog dags för dig att tänka om. Det är totalt 52 måndagar på ett år, så ni kan ju själva räkna ut hur många det blir på en hel livstid. Tänk då så mycket tid som går till spillo på att du går runt och mår dåligt på grund av en dag. Du vill väl inte vakna upp om 20 år, sur och missnöjd över ditt liv, för att du inte tyckt om att gå tillbaka till jobbet på måndagen? För tyvärr kan det sluta såhär för dig om du inte ändrar ditt tankesätt. 

Om fallet är så att du ogillar måndagar på grund av ditt jobb - byt jobb. Svårare än så är det inte! Du spenderar mer vaken tid på jobbet än vad du spenderar vaken tid hemma. Det är precis samma sak som om du hade gått runt och tänkt "åh nej, nu är det fredag igen och jag måste vara med min familj." Då är det ju någonting som inte stämmer, som kräver en omedelbar förändring. Eller hur? 

Mitt tips är att du istället ska börja se på måndagar som en ny chans. En chans för dig att börja på en ny kula, ta tag i det du inte fick gjort under förra veckan eller se det som en möjlighet att testa något nytt. 

Ha nu en fantastisk fin dag - och glöm inte bort att le! 

Sunday mood

Såhär ser det ut hemma hos mig just nu: dator, anteckningsblock och penna i högsta hugg. I öronen spelas Kygos nya låt Kids in love på repeat och i glaset bubblar Celsius i smaken apelsin och granatäpple. Om jag kan förmå mig själv att bocka av allt på dagens to-do-list inom en timme ska jag belöna mig själv med en höstig promenad runt Djurgården med Frida. Det blir nyttigt för kropp och knopp - att få andas in frisk luft och känna hur lugnet infinner sig över en. 

Ta hand om er!

 

Bloggevent med EBS

Vilket boxningspass det blev idag! Jag är fullkomligt såld på denna sorts träning. Vi är ungefär 10 personer och Isam som håller i det har varit världsmästare i boxning - så ni kan själva föreställa er nivån på passet. Även idag låg vi kvar på golvet och hämtade andan i flera minuter efter passet. Härligt!

Nu under dagen ska jag plugga på en presentation som jag ska hålla i på måndag och där efter...

Ska jag, tillsammans med  ett gäng andra influencers, på ett event som anordnas av European Bartender School! Det blir först en fyra timmars lång bartenderutbildning, sedan middag på restaurang med drinkar efteråt. Jag kommer att uppdatera på min Instastory hela kvällen, så följ mig @ hanssonebba om ni vill hänga med under kvällens gång. Det ska bli spännande och framförallt kul med en lite annorlunda lördagsaktivitet!

Vad ska ni göra idag?

En kombination av volanger och mönstrat

Liknande blus HÄR och liknande byxor HÄR

Att bli hypnotiserad och lyxfrukost på kontoret

Vilken frukost vi blev serverade imorse: nutella, pannkakor, ljusa mackor med ost, bakelser, frukt, oboy och råsaft. Man tror man drömmer! 

Det har blivit en och annan bulle, macka eller annat skräp denna vecka och det finns inget som ursäktar det egentligen mer än min bristande självdisciplin (sanningen svider!). Jag mår - precis som alla andra - som bäst när jag matar kroppen med hälsosam mat, men frukosten ovan var ändå en vinst i en tävling så det kändes "okej" att unna sig! 

Efter fredagsträningen idag var vi ett gäng som hängde kvar på kontoret och blev hypnotiserade i grupp av Sveriges främsta hypnotisör, Erik Olkiewics. Jag var skeptisk till det innan idag, men efter att ha varit så hypnotiserad att jag trodde mitt namn var Bob - fast jag kollade på mitt ID - kan jag meddela att det fungerar. Det är svårt att sätta känslor på hur det var, men det kändes som att jag varit i djupsömn. Kolla på min Instastory om ni vill se det med egna ögon. 

Jag kan inte beskriva med ord hur otroligt glad och tacksam jag är för alla människor i min omgivning. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna er i mitt liv, men att ni nu finns här kommer jag aldrig någonsin att ta för givet. Varje dag som jag får äran spendera med er är en fröjd! Jag kan inte förstå att vi bara känt varandra i 2.5 månad - det känns som en hel livstid. <3

FRIYAY

Godmorgon FREDAG!

Spegelselfie i hissen på väg ut från hemmet imorse vid 05.15. Det börjar bli kyligt nu så jag uppdaterade garderoben med en varm kappa igår, passade på när jag ändå var i farten och köpte nya höstskor. Mina favoriter gick i sönder här om dagen, så jag behövde sannerligen ett par nya. Nu är jag fit for fight! 

I skrivande stund sitter jag på kontoret och förbereder mig för dagen i vanlig ordning. Det är galet att det redan är fredag, jag hinner knappt blinka innan veckan är över. Idag ska jag och ett gäng till bli bjudna på frukost, för vi vann en säljtävling igår. Så lyxigt!! I eftermiddag är det fredagsträning och där efter ska jag hem och ta det lugnt. Varva ner efter veckan och ladda om batterierna. 

Vad ska ni göra idag?