liifeofebba

Tuesday

Igår hade vi en lång håltimme i skolan så jag och Frida beslöt oss för att ta oss in till stan. Köpte vars en takeaway kaffe, promenerade längs gågatan och gick in om några butiker. Fullkomligt älskar det faktum att både COS och & Other Stories har kommit till Malmö. De har så fina saker! Vid skoldagens slut stannade vi kvar i några timmar och studerade, Frida, Wilma och jag. Åkte sedan hem och studerade lite till... En bättre tisdag, trots allt plugg. 

 

Stockholm Brunch Club, Djurgården, Milles Lydmar

Insåg nyss att jag ligger efter med bloggningen då jag inte ens hunnit berätta om Berlin än - men det kommer! När jag ändå har Stockholms-tema på bloggen för tillfället tänker jag att jag kör det sista från min och mammas tripp dit. 

Vaknade på fredagen pigg, glad och förväntansfull eftersom jag skulle träffa bästa Ebba över en brunch. Det blev en promenad på trettio minuter i kylan bort till Vasastan där vi skulle mötas, men jag älskar som sagt att bara gå runt i denna stad så det gjorde mig inget att det tog sin lilla tid. Stället vi åt på heter Stockholm Brunch Club och jag kan verkligen rekommendera er att gå dit om ni befinner er i huvudstaden.

 Vi beställde in hälsosamma rätter, men för den sötsugna finns även american pancakes och dylikt. Det ni ser på bilden är acaibowl, morot/ingefära/apelsinjuice, spenat/ingefära/äpplejuice, bagel med lax, picklad lök och avokado samt en skål med turkisk yoghurt. När några timmar av skratt och prat passerat skiljdes vi åt och då promenerade jag vidare till gamla stan för att möta upp mamma. Vi slog oss ner på Chokladkoppen som är ett jättelitet men mysigt fik och åt lunch där. 

Där efter strosade vi runt på stan och shoppade i några timmar innan det blev kväll och vi bokat bord på Vau De Ville. Jag tog moules frites och mamma tog halstrad råbiff. 10/10! En trevlig kväll med eminent sällskap. 

Under vår sista dag, lördagen, åt vi en god och stadig hotellfrukost innan vi begav oss ut till Djurgården för att andas in den friska luften och promenera runt. Det var så tyst och fridfullt och vackert. Solen som värmde på skönt blev pricken över i:et.

När klockan slog lunch hade vi bokat bord på Milles Lydmar som är beläget på en av Stockholms bästa adresser, Strandvägen 1. Jag beställde in en moscow mule och egg benedict medan mamma tog en gudomlig pasta och ett glas vitt vin (bild nedan). Även denna måltid får högsta poäng. Det är mycket mat-snack nu, haha! Utöver detta hann vi med en visit i några butiker även denna dag innan vi begav oss till Arlanda för att ta planet hemåt igen. 

Tack för tre underbara dagar mamma <3 Och Stockholm, vi ses om tre veckor igen.

 

 

Små saker som sätter guldkant på vardagen

Det var en dag som började med att jag försov mig vilket följdes av stress och klydd, men som trots det utmynnade i någonting bra. Där vägde min positiva inställning tungt! Något värt att tänka på. Efter skolan gick jag och Lina till affären och köpte med oss chark och vindruvor som snacks till plugget. Tänk att en sådan liten sak kan få ens motivation att gå från noll till hundra real quick. Nu är jag hemma igen och ska göra ett sista ryck med plugget innan läggdags. Har körlektion tidigt imorgon bitti igen så jag ska försöka lägga mig i tid.. XX

Haymarket

När vi anlände igår gick vi rakt till hotellet för att checka in och fräscha upp oss. Som grädden på moset blev vi även uppgraderade och fick ett megastort rum, tackar man tackar!

Med kurrande magar begav vi oss sedan vidare till Haymarket för att äta en sen frukost. Både jag och mamma tog avokadomackan som toppades med ett pocherat ägg. Till det drack jag en latte. Mums! 

Det finns olika restauranger att välja på inne på Haymarket men vi valde Gretas eftersom dem hade det vi var sugna på. Ett plus i kanten var den mysiga inredningen (som var mysigare än vad den ser ut att vara på just denna bild!). 

1th of December

 

Godmorgon! Ja, om inte annat så är det minsann en bra morgon. Om mindre än en timme ska nämligen jag och modern min bege oss till flygplatsen för att sedan flyga vidare mot Stockholm. Vid ankomst ska vi lämna väskorna på hotellet, som även denna gång ligger på Stureplan (bästa läget!). Sedan har vi relativt spikade planer för dagen men dem får ni höra om senare. Ta hand om er!