liifeofebba

Stockholm Brunch Club, Djurgården, Milles Lydmar

Insåg nyss att jag ligger efter med bloggningen då jag inte ens hunnit berätta om Berlin än - men det kommer! När jag ändå har Stockholms-tema på bloggen för tillfället tänker jag att jag kör det sista från min och mammas tripp dit. 

Vaknade på fredagen pigg, glad och förväntansfull eftersom jag skulle träffa bästa Ebba över en brunch. Det blev en promenad på trettio minuter i kylan bort till Vasastan där vi skulle mötas, men jag älskar som sagt att bara gå runt i denna stad så det gjorde mig inget att det tog sin lilla tid. Stället vi åt på heter Stockholm Brunch Club och jag kan verkligen rekommendera er att gå dit om ni befinner er i huvudstaden.

 Vi beställde in hälsosamma rätter, men för den sötsugna finns även american pancakes och dylikt. Det ni ser på bilden är acaibowl, morot/ingefära/apelsinjuice, spenat/ingefära/äpplejuice, bagel med lax, picklad lök och avokado samt en skål med turkisk yoghurt. När några timmar av skratt och prat passerat skiljdes vi åt och då promenerade jag vidare till gamla stan för att möta upp mamma. Vi slog oss ner på Chokladkoppen som är ett jättelitet men mysigt fik och åt lunch där. 

Där efter strosade vi runt på stan och shoppade i några timmar innan det blev kväll och vi bokat bord på Vau De Ville. Jag tog moules frites och mamma tog halstrad råbiff. 10/10! En trevlig kväll med eminent sällskap. 

Under vår sista dag, lördagen, åt vi en god och stadig hotellfrukost innan vi begav oss ut till Djurgården för att andas in den friska luften och promenera runt. Det var så tyst och fridfullt och vackert. Solen som värmde på skönt blev pricken över i:et.

När klockan slog lunch hade vi bokat bord på Milles Lydmar som är beläget på en av Stockholms bästa adresser, Strandvägen 1. Jag beställde in en moscow mule och egg benedict medan mamma tog en gudomlig pasta och ett glas vitt vin (bild nedan). Även denna måltid får högsta poäng. Det är mycket mat-snack nu, haha! Utöver detta hann vi med en visit i några butiker även denna dag innan vi begav oss till Arlanda för att ta planet hemåt igen. 

Tack för tre underbara dagar mamma <3 Och Stockholm, vi ses om tre veckor igen.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas