liifeofebba

Mina ben värker efter dagens incidenter: lång promenad till skogen, orientering (läs: ytterligare vandring) och promenad hem. Packar väskan i skrivande stund och om en timme sitter jag på bussen med mina hjärtan för att förbereda inför kvällen. Valborg spenderas i beddinge i en killkompis stuga tillsammans med flertalet av mina kompanjoner! Grillning och övernattning är vad som är planerat och resten lämnar vi åt spontaniteten. En kväll i min smak så att säga!! 

 

Ligger i ett rejält underskott angående sovtimmar vilket har resulterat i att jag slumrat till ett antal gånger idag samt en hel del kaffe-drickande. Gått i skolan, tränat fotboll och som pricken över i:et har min blus inför morgondagen anlänt. "Just in time", som man brukar säga! 

 

Tomt. Ja, det är det enda ordet som finns på min hjärna idag då fingrarna inte riktigt vill samarbeta. Har en viktig fotbollsmatch att spela och utöver det ska jag göra cirkus: ingenting, denna söndag. Ha en bra dag! 

 

"Run like you stole something" var citatet jag hade på hjärnan under morgonens löprunda. Efter att ha bakat misslyckade chokladscones som hamnade i soporna gjorde vi en ny frukost som både var god och mättande samt precis i min smak! Om cirkus trettio minuter ska jag iväg på andra äventyr och på kvällens schema har jag middag och myskväll med mina tjejer inplanerat. Glad lördag!Status: ögon som nästan går i kors pga för lite sömn inatt, glad och sprallig i benen. Ett pass på gymmet, middag med min familj, myskväll med Lina och våra grabbar Ben och Jerry samt övernattning är vad som står på fredagens agenda. Låter som en bra start på helgen i mina öron!Två inköp från den senaste veckan: ett par loafers från Vagabond och en blus från Hunkydory. Nöjd! 

 

Gårdagen var felfri på alla sätt och vis. Vann matchen med hela 6-2, mina vagabond loafers anlände (och jag älskar dem!), solen sken och mitt humör var i topp. Idag har jag gymmat, promenerat och rensat garderoben.. Igen. Fyller på energin med en stor frukost inför dagens äventyr som sker i destination Danmark. Invigning och debut i den röd-gula skånelagströjan är vad som står på agendan och jag har aldrig varit mer taggad samt nervös! Let's do this. 

 

Första skoldagen på fjorton (snabba) dagar är avklarad, ett besök på banken har hunnits med och en ny mellanmåls-variant i form av mugcake är nere i magen. En promenad ska genomföras och det är det enda för min del på träningsfronten idag, men det kan jag leva med eftersom jag helst sparar alla krafter jag har tills morgondagen.  

Skjorta från Gant, Levi's jeans, Converse. 

Varför ska man t.ex träna för att alla andra gör det? För att man ska se ut si och så enligt dagens ideal? Pga dagens träningshets? För att de nära vännerna gör det? ..fast man kanske egentligen inte har intresse för det.

Det ska vara kul att träna. Inget måste, utan en hobby, ett intresse. Man ska göra saker och ting för att man själv vill det, mår bra av det och tycker det är roligt - och inte för någon annan anledning.

 

 

Våga vara sig själv, ta på sig den där udda tröjan och inte bry sig om vad man tror andra kommer tycka, stå för sina åsikter och framförallt inte vara så självkritisk - för du, ja precis du som läser detta, du är bra som du är. 

 

Unna sig den där kakan någon gång, utan att få ångest och springa flera mil efteråt. Precis som man inte blir smal av att äta sallad en gång, blir man inte iheller tjock av att äta en kaka. Så: ät och njut, för du är värd det!

"En pizza gör dig inte tjock. En sallad gör dig inte smal. En veckas styrketräning gör dig inte till fitness."

 

 

Var trevlig, unna andra människor deras framgång. Jag hatar Jantelagen. Varför ska man se ner och säga dumma saker om andra människors framgång? Prata massa skit? Det gynnar ingen och det säger dessutom mer om dig själv, än vad det gör om dem. 

Att prata skit över huvudtaget, det är onödigt. Man kan inte tycka om alla människor, absolut inte - det är omöjligt, men har man en åsikt/tanke som inte är särskilt positiv kan man hålla den inom sig istället för att kläcka ur sig den och såra någon annan människa.

  

Vill bara komma fram till att dagens samhälle är sjukt på många sätt och vis och det är vi människor som gör det till vad det är. Så: skratta mer, älska mer, var glada, våga vara er själv och var rädda om varandra. Fred.  

Jag har alltid, eller rättare sagt: nästan alltid, samma söndagsrutiner. En powerwalk, en god frukost, ett pass på gymmet och sedan slappar jag resterande timmar av dagen. Det sistnämnda innefattar idag: häng på trädäcket, solsken (som pricken över i:et), god mat och serie-marathon. Ett bättre avslut på veckan.

  

Lördag. Brakfrukost. Hemmapremiär. Solsken. Häng med mina favoriter ikväll. Idag är en bra dag, den med!